Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen hebben wij opgenomen in deze FAQ pagina (veelgestelde vragen) van deze website. Wellicht staat het antwoord op uw vraag daar tussen. Neem contact met ons op indien uw vraag niet op deze pagina wordt beantwoord. Wij doen onze best om uw vraag binnen enkele werkdagen te beantwoorden.

Tyros 5 - instrument

Hoeveel uitvoeringen zijn er van de Tyros 5?

Er zijn 6 Tyros 5 uitvoeringen waarbij u kunt kiezen uit een 61 of 76 toetsen variant. 
Tyros 5-61 toetsen
Tyros 5-61 XL, inclusief speakerset
Tyros 5-61 XXL, inclusief speakerset en standaard
Tyros 5-76 toetsen
Tyros 5-76 XL, inclusief speakerset
Tyros 5-76 XXL, inclusief speakerset en standaard

Wat is er veranderd tov de Tyros 4?

De Tyros 5 is in vele opzichten een prachtige vernieuwing en verbetering. Voor een uitgebreide beschrijving kunt u deze pagina bekijken. Of u kunt onze 'eigen impressie' lezen. 

Hoeveel toetsen heeft de Tyros 5?

De Tyros 5 heeft 61 of 76 toetsen.

Kan ik mijn speakerset van Tyros 4 ook gebruiken op de Tyros 5?

Nee, de nieuwe speakerset maakt gebruik van een andere aansluiting.

Maakt de Tyros 5 gebruik van de Flash Modules FL512M en FL1024M?

Ja, de Tyros 5 maakt gebruik van beide varianten Flash Modules.

Kan ik mijn Flash Modules uit de Tyros 4 overzetten naar de Tyros 5?

Ja, u kunt de Flash Modules uit de Tyros 4 overzetten.

Kan ik mijn Premium Packs overzetten van de Tyros 3 en Tyros 4 overzetten naar de Tyros 5?

Ja, u kunt de Premium Packs overzetten. 

Wordt hetgeen is aangesloten op de AUX IN van de Tyros 5 opgenomen via de harddisc recorder?

Ja, geluiden van de draagbare audiospeler die worden ingevoerd via de AUX IN aansluiting worden opgenomen via de harddisc recorder.

Wat is de prijs van de Tyros 5?

De prijs is afhankelijk van de uitvoering van de Tyros 5 en of u een instrument wenst in te ruilen. Voor een prijs op maat kunt u een offerte opvragen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een prijs voor uw Tyros 5. Voor prijzen zonder inruilinstrument kunt u kijken in onze webshop

Wat is de garantietermijn?

Yamaha geeft standaard 2 jaar garantie op de Tyros 5. U ontvangt van Muziekcentrum Oostendorp nog eens 1 jaar extra garantie. U ontvangt dus 3 jaar garantie op uw nieuwe Yamaha Tyros 5. 

Tyros 5 - nieuwe features

Kan ik bij de Ensemble Voices elke part wijzigen?

Ja, u kunt bij de Ensemble Voices elke part naar wens wijzigen in een andere klank uit de Ensemble Voice groep. Druk daarvoor de Part Select knop en selecteer, al dan niet via UP, het instrument welke u eraan toe wenst te kennen. Dit kunt u voor elk van de 4 Parts doen.
Het geheel slaat u vervolgens op als Registratie. Ook hiet geldt: Drukt u op de blauw oplichtende Part Select knop, dan komt u direct bij de klanken. Drukt u op één van de andere, niet oplichtende, Part Select knoppen, dan moet u het twee keer indrukken. 

Hoe kan ik demo's beluisteren in Ensemble Voices?

Bij de Ensemble Voices kunt u ook via de Part Select knoppen van elke Part een demonstratie beluisteren. Druk de blauw oplichtende Part Select knop in, u komt dan direct bij de klanken. Drukt u één van de andere, niet oplichtende, Part Select knoppen? Dan moet u deze twee keer indrukken.

Hoe kan ik demo's beluisteren in Organ World?

Wanneer u Organ World opent, toont het display de grafische weergave. Wanneer u een demo wenst te beluisteren van de 8 presets, drukt u op de Part Select knop. Dan kunt u met de displayknoppen de preset kiezen en op Demo drukken (onderste 7-knop)

Tyros 5 - demonstraties & workshops

Wanneer wordt er een Yamaha Tyros 5 demonstratie of workshop gegeven?

De PRIMEUR van Nederlad wordt op 2 december 2013 in Party- en Congrescentrum Coelenhage gehouden. Muziekcentrum Oostendorp is daarmee dé eerste muziekwinkel met een Yamaha Tyros 5 demonstratie van Peter Baartmans. Daarnaast zijn er diverse demonstraties in december gepland. Deze en toekomstige demonstraties en workshops kunt u in onze agenda bekijken.  

Moet ik betalen voor de workshops en demonstraties?

Alle worskhops en demonstraties van Muziekcentrum Oostendorp zijn gratis. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier bij het betreffende evenement. De bevestigingsmail is uw gratis toegangsbewijs. 

Hoe kan ik mij inschrijven voor een workshop of demonstratie?

Onderaan alle Tyros 5 demonstraties en workshops vindt u een inschrijfformulier. Hierin kunt u aangeven welk evenement u wenst te bezoeken en met hoeveel deelnemers u naar Wezep komt. U ontvangt per email een bevestiging van uw inschrijving. Uiteraard kunt u ook telefonisch uw aanmelding doorgeven via 038-376 29 54

Tyros 5 - bestellen

Kan ik de Tyros 5 ook online bestellen?

Ja, u kunt alle Tyros 5 uitvoeringen online in onze webshop bestellen. Wanneer het instrument op voorraad is, leveren wij binnen 1-3 werkdagen. U kunt betalen per bankoverschrijving of iDeal betaling. 

Vanaf wanneer is de Tyros 5 leverbaar?

Wij verwachten de eerste levering vanuit Yamaha begin december. Vanaf dat moment kunnen wij de eerste keyboards leveren. Door de vele pre-orders kan het zijn dat de website geen voorraad beschikbaar heeft. U kunt telefonisch de meest up-to-date levertijd opvragen bij onze keyboardafdeling via 038 376 29 54

Tyros 5 - service

Kan ik mijn klantinlogcode van Tyros gebruiken op de Tyros 5 website?

Nee, u ontvangt bij aanschaf van een Tyros 5 een nieuwe gebruikersnaam en inlogcode, zodat u ook op deze site gebruik kunt maken van het Oostendorp Servicepakket. 

Wat houdt het Oostendorp Servicepakket in?

Wanneer u een Tyros 5 bij Muziekcentrum Oostendorp heeft aangeschaft ontvangt u het Oostendorp Servicepakket. Dit bestaat uit diverse gratis extra's, zoals gratis stofhoes, workshop DVD's, inlogcode voor deze website, technische ondersteuning bij al uw vragen en nog veel meer. Lees meer over het pakket op de pagina Oostendorp Servicepakket

Tyros 5 - nieuws

Ik wil graag nieuws over de Tyros 5 ontvangen?

Wij kunnen u per nieuwsbrief of social media op de hoogte houden van alle Tyros 5 ontwikkelen.