page-loader-icon

Bechstein 170 PE messing vleugel

pianoactie

Een mooie vleugel van het topmerk Bechstein met een prettige lengte van 167 cm in een zeer aantrekkelijke prijsklasse.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 12.900,00
Afspraak Maken

Meer Informatie

Bechstein 170 PE vleugel

Een mooie vleugel van het topmerk Bechstein met een prettige lengte van 167 cm in een zeer aantrekkelijke prijsklasse. Bij deze in 1901 gebouwde vleugel is het oud-Duitse karakter niet weg te denken. Doordat er in het verleden een grootschalige revisie heeft plaatsgevonden, is dit instrument nog steeds in uitstekende conditie.


Achtergrond van de bouwer

De oprichter van de Bechstein fabriek, Carl Bechstein (1826-1900), heeft de bouw van deze vleugel net niet meer mee mogen maken, maar zijn twee zoons wel. De periode, waarin dit instrument werd gebouwd, is het staartje van de glorietijd van Bechstein. De beide wereldoorlogen en de daaropvolgende Koude Oorlog gooiden helaas een hoop roet in het eten. In 1963 kocht het Amerikaanse bedrijf Baldwin alle aandelen op, welke in 1986 doorverkocht werden aan pianofabrikant Karl Schulze. Bechstein nam op zijn beurt de merken Zimmermann en W.Hoffmann over en werd de Bechstein Gruppe geformeerd. Anno nu staat het bedrijf nog steeds stevig met beide benen in de piano- en vleugelmarkt en gaat het met zijn tijd mee door ook bij te dragen aan de wereld van de digitale piano’s.

Wij nodigen u graag uit in onze showroom om deze Bechstein vleugel te bespelen en te genieten van dit authentieke instrument.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Diepte 170,00 cm
Breedte 147,00 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Bechstein
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 2
Toetsbeleg ivoor
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 61,00
Beslag messing
Artikelcode P042940-131083