page-loader-icon

Bechstein 180 PE messing vleugel

pianoactie

Niet alleen het uiterlijk en de geschiedenis maken deze Bechstein vleugel exceptioneel, ook de klank en het gevoel zijn een genot. De verwachtingen die het merk Bechstein met zich meebrengt worden waargemaakt in deze vleugel.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 14.900,00
Afspraak Maken

Meer Informatie

Als u op zoek bent naar een unieke vleugel is deze Bechstein vleugel uit 1925 wellicht het overwegen waard. Deze oude parel is recent gerestaureerd en gereviseerd in onze specialistische werkplaats en staat momenteel weer te pronken bij ons in de showroom. Deze schitterende vleugel op leeftijd met een lange geschiedenis heeft een bijzondere uitstraling en creëert daarmee meteen een unieke sfeer. De toevoeging van de decoratieve bladmuziekstandaard aan het verder strak vormgegeven meubel maakt de vleugel prikkelend en aantrekkelijk.

Niet alleen het uiterlijk en de geschiedenis maken deze Bechstein vleugel exceptioneel, ook de klank en het gevoel zijn een genot. De verwachtingen die het merk Bechstein met zich meebrengt worden waargemaakt in deze vleugel. De speelaard van het instrument is licht en wordt door veel ervaren pianisten als zeer prettig wordt ervaren. Het soepel spelende mechaniek zorgt ervoor dat uw vingers over de toetsen kunnen vliegen, snelle passages in uw stukken zullen geen probleem vormen. Daarnaast zijn de originele houten toetsen belegd met ivoor wat erg prettig aanvoelt; u hebt door het ivoor een goede en fijne grip op de toetsen.

Prachtige dynamische klank

De klank van het instrument is erg klassiek en rond, typisch voor de tijd waarin de vleugel is gebouwd. De klank is uitermate geschikt voor iemand die van een echte warme klank houdt, zoals u die wellicht kent van Europese en vooral Duitse pianofabrikanten zoals Bechstein. De dynamiek die u de piano mee kunt geven in uw pianospel zorgt ervoor dat u zelf de klank kunt maken en bepalen. Deze Bechstein is een perfecte bondgenoot om uw muziek tot leven te brengen en te genieten van pianomuziek zoals het bedoeld is.

Geschiedenis van het merk Bechstein

De oprichter van de Bechstein fabriek, Carl Bechstein (1826-1900), heeft de bouw van deze vleugel niet meer mee mogen maken, maar zijn twee zoons wel. De periode waarin dit instrument werd gebouwd is het staartje van de glorietijd van Bechstein. Carl Bechstein vestigde zich in 1853 in Berlijn. De beide wereldoorlogen en de daaropvolgende Koude Oorlog gooiden helaas een hoop roet in het eten. In 1963 kocht het Amerikaanse bedrijf Baldwin alle aandelen op, welke in 1986 doorverkocht werden aan pianofabrikant Karl Schulze. Bechstein nam op zijn beurt de merken Zimmermann en W.Hoffmann over en werd de Bechstein Gruppe geformeerd. Anno nu staat het bedrijf overigens nog steeds stevig met beide benen in de piano- en vleugelmarkt en gaat het met zijn tijd mee door ook bij te dragen aan de wereld van de digitale piano’s.

Unieke vleugel

Al met al staat deze Bechstein vleugel weer in volle glorie in de showroom, klaar om weer enkele tientallen jaren bespeeld te worden, waarbij uiteraard een verlengde garantieperiode van 10 jaar hoort. U bent ook van harte uitgenodigd om dit prachtige instrument in het echt te komen bewonderen en uit te vinden of deze vleugel misschien uw perfecte muziekpartner is. Onze medewerkers nemen graag de tijd voor u om het instrument te vinden dat het beste bij u en uw wensen past.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Diepte 180,00 cm
Breedte 145,00 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Bechstein
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 2
Toetsbeleg ivoor
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 61,00
Beslag messing
Artikelcode P043144-126520