page-loader-icon

Bechstein 218 PE messing vleugel

pianoactie

Deze antieke Bechstein vleugel is bijna 120 jaar geleden met de hand vervaardigd. Het staat natuurlijk buiten kijf dat na zoveel jaar een revisie noodzakelijk was, maar de kwaliteit en duurzaamheid van dit antieke instrument is grandioos.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 34.900,00
€ 32.500,00
Afspraak Maken

Meer Informatie

Prachtige antieke Bechstein 218 PE vleugel

Deze antieke Bechstein vleugel is bijna 120 jaar geleden met de hand vervaardigd. Het staat natuurlijk buiten kijf dat na zoveel jaar een revisie noodzakelijk was, maar de kwaliteit en duurzaamheid van dit antieke instrument is grandioos. Ongelofelijk dat deze vleugel zeker vier generaties heeft doorstaan. Zelfs de oprichter van het bedrijf, Carl Bechstein (1826-1900), heeft de bouw van deze vleugel nog net meegemaakt. Het is erg bijzonder om een piano in huis te hebben die al zoveel geschiedenis heeft doorleeft.

Geschiedenis van Bechstein

Bechstein was in 1895 de meest bekende pianofabrikant ter wereld en stond bekend om zijn duurzaamheid en klankkwaliteit. De oprichter van de Bechstein fabriek, Carl Bechstein en ook zijn twee zoons hebben de bouw van dit instrument meegemaakt. De periode, waarin dit instrument werd gebouwd, is het staartje van de glorietijd van Bechstein. De beide wereldoorlogen en de daaropvolgende Koude Oorlog gooiden helaas een hoop roet in het eten. In 1963 kocht het Amerikaanse bedrijf Baldwin alle aandelen op, welke in 1986 doorverkocht werden aan pianofabrikant Karl Schulze. Bechstein nam op zijn beurt de merken Zimmermann en W.Hoffmann over en zo werd de Bechstein Gruppe gevormd. Anno nu staat het bedrijf nog steeds stevig met beide benen in de piano- en vleugelmarkt en gaat het met zijn tijd mee door ook bij te dragen aan de wereld van de digitale piano’s.

Authentieke klank - speelt als nieuw

Net als de overige top pianomerken heeft Bechstein een heel eigen geluid. Ondanks het feit dat dit exemplaar grootschalig gereviseerd is en veel onderdelen vernieuwd zijn, is het authentieke karakter nog steeds duidelijk hoorbaar. Door de revisie heeft dit instrument echter zijn glans weer terug gekregen - zowel letterlijk als figuurlijk. De complete besnaring is vervangen en er is zelfs een complete nieuw mechaniek ingezet. Het mechaniek is uiteraard afgeregeld, waardoor het weer soepel en regelmatig speelt. De nieuwe hamers zijn geïntoneerd, waardoor de klank weer gelijkmatig is. Het klavier is grotendeels vernieuwd en het frame is opnieuw gespoten. Het meubel heeft een nieuwe zwart hoogglans laklaag gekregen.

Unieke bondgenoot

Al met al staat deze Bechstein vleugel weer in volle glorie in de showroom, klaar om weer enkele tientallen jaren bespeeld te worden. Het is een unieke bondgenoot, waarmee u uw spel mee tot leven kunt brengen. U bent van harte uitgenodigd om dit prachtige antieke instrument in het echt te komen bewonderen en wie weet bent u binnenkort de gelukkige nieuwe eigenaar.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 1900
Diepte 220,00 cm
Breedte 152,50 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Bechstein
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 2
Toetsbeleg ivoor
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 60,00 cm
Beslag messing
Artikelcode P043099-55601