page-loader-icon

Bechstein A 180 PE messing vleugel

Het blijft bijzonder om een vleugel in huis te hebben, die al zoveel geschiedenis heeft meegemaakt en mensen overleeft heeft. Al met al bieden wij deze prachtige Bechstein vleugel aan voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 23.495,00
€ 19.900,00
Afspraak Maken

Meer Informatie

Deze Bechstein vleugel is een echt stukje Duitse historie en is ruim een eeuw geleden geproduceerd. De kwaliteit en duurzaamheid van de instrumenten uit die tijd is ongelofelijk. Het staat buiten kijf dat een vleugel van deze leeftijd wel groot onderhoud nodig had, maar desondanks blijft de kwaliteit als een paal boven water staan.

De klank van het instrument is erg klassiek en rond, typisch voor die tijd en uitermate geschikt voor iemand die van een echte warme klank houdt. Het soepel spelende mechaniek zorgt ervoor dat u zelf de klank kunt maken en bepalen. Een perfecte bondgenoot om uw muziek tot leven te brengen en te genieten van pianomuziek zoals het bedoeld is.

In topconditie

Bechstein was in 1895 de meest bekende pianofabrikant ter wereld en stond bekend om zijn duurzaamheid en klankkwaliteit. Deze vleugel is daarvan het bewijs. De Bechstein A 180 vleugel heeft een intensieve revisie ondergaan en is zoveel mogelijk in originele staat gebracht. De complete besnaring is vernieuwd evenals de dempers en stempennen. Het mechaniek is door onze ervaren pianotechnicus Jan van Loo grondig gereinigd en opnieuw afgeregeld en de hamerkoppen zijn geschuurd en opnieuw geïntoneerd. De zangbodem en het meubel zijn opnieuw gelakt en het ivoren klavier is gepolijst. Deze opsomming getuigt wel van het feit dat deze oude dame weer als nieuw staat te pronken. Daarbij gaat deze vleugel zeker weer tientallen jaren mee zonder noodzakelijk groot onderhoud.

Een geschiedenis met hobbels

De oprichter van de Bechstein fabriek, Carl Bechstein (1826-1900), heeft de bouw van deze vleugel niet meer mee mogen maken, maar zijn twee zoons wel. De periode, waarin dit instrument werd gebouwd, is het staartje van de glorietijd van Bechstein. De beide wereldoorlogen en de daaropvolgende Koude Oorlog gooiden helaas een hoop roet in het eten. In 1963 kocht het Amerikaanse bedrijf Baldwin alle aandelen op, welke in 1986 doorverkocht werden aan pianofabrikant Karl Schulze. Bechstein nam op zijn beurt de merken Zimmermann en W.Hoffmann over en werd de Bechstein Gruppe geformeerd. Anno nu staat het bedrijf nog steeds stevig met beide benen in de piano- en vleugelmarkt en gaat het met zijn tijd mee door ook bij te dragen aan de wereld van de digitale piano’s.

Het blijft bijzonder om een vleugel in huis te hebben, die al zoveel geschiedenis heeft meegemaakt en mensen overleeft heeft. Al met al bieden wij deze prachtige Bechstein vleugel aan voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Diepte 184,00 cm
Breedte 145,00 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Bechstein
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 85
Pedalen 2
Toetsbeleg ivoor
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 62,00
Beslag messing
Artikelcode P042423-108150