Digitale piano

Welkom in pianoland Oostendorp Muziek

Digitale piano

Voor de pianist die geen akoestische piano kan aanschaffen vanwege de woonsituatie of het budget of simpelweg omdat u meer wilt dan alleen klassieke akoestische piano is er de digitale piano. Wat is een digitale piano? Een digitale piano, ook wel elektrische piano genoemd, heeft geen snaren waar hamertjes tegen slaan zoals bij een akoestische piano, maar sensoren die de beweging van de toetsen registreren en een klankgenerator die deze registraties omzet in geluid. Een elektrische piano kopen heeft vele voordelen ten opzichte van een akoestische piano, een digitale piano behoeft namelijk nauwelijks onderhoud en u kunt met een hoofdtelefoon spelen zodat uw omgeving helemaal niets hoort. Daarnaast zijn de mogelijkheden van een digitale piano ook uitgebreider, u kunt bijvoorbeeld met andere geluiden spelen zoals e-piano’s, orgels en strijkers. Ook heeft u vaak beschikking over extra functies zoals een metronoom en een recorder.

Goede digitale piano merken

Een digitale piano kopen zorgt ervoor dat u voor vele keuzes komt te staan, zo moet u bijvoorbeeld kiezen welk merk digitale piano u wilt. Oostendorp Muziek heeft een ruim aanbod met vele verschillende merken, zodat u ruim de keuze heeft om precies het instrument te vinden wat bij u past. Elektronische piano’s van grote merken zoals Yamaha, Roland, Kawai, Korg en Casio hebben wij daarom allemaal op voorraad. Het is vooral belangrijk dat u een instrument vindt waarvan u de klank mooi vindt. Yamaha heeft bijvoorbeeld een pittige, heldere klank terwijl Roland juist een wat meer warme en romantische klank heeft. Zo heeft ieder merk zijn unieke eigenschappen, waarbij het ene niet beter is dan het andere, het komt neer op uw persoonlijke smaak.

Soorten digitale piano’s

Binnen de categorie digitale piano’s zijn vele varianten te vinden passend bij verschillende situaties. Zo is er bijvoorbeeld de home piano: een elektrische piano in een mooi klassiek ogend meubel dat goed zal staan in uw woonkamer, de Yamaha Clavinova-lijn is hier een prachtig voorbeeld van. Home piano’s zijn vaak vooral gericht op het nauwkeurig nabootsen van de akoestische piano. De compact piano is voor de pianist met wat minder ruimte en die misschien ook wel op zoek is naar een draagbare piano. Een compact piano heeft namelijk niet altijd een vast onderstel, deze kunt u vaak wel bijbestellen. Ook kunt u de compacte elektrische piano gemakkelijk en snel verplaatsen en opstellen op een schaarstandaard waardoor u erg mobiel bent met uw instrument.Met arranger piano’s breidt u uw opties uit door de vele extra functies, geluiden en ritmes die deze soort digitale piano bevat. Arranger piano’s worden ook wel ritmepiano’s genoemd en hebben veel functies die keyboards ook bevatten. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een indrukwekkend klassiek uiterlijk met een digitale vleugel of de Digital Classic van Oostendorp zelf.

Digitale piano

Digitale piano’s van onder andere de merken Oostendorp, Yamaha, Kawai, Roland, Korg en Casio vindt u op deze pagina. De digitale piano is de laatste jaren sterk ontwikkeld: klank en aanslaggevoeligheid worden steeds beter geïmiteerd. Bekijk hier een rondleiding door de winkel met Henk Oostendorp.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 217-232 van 232

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 217-232 van 232

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren