page-loader-icon

Grotrian Steinweg 220 PE messing vleugel

Een semi-concertvleugel met de kwaliteit van deze Grotrian-Steinweg is een zeldzame verschijning. Bij dit instrument is werkelijk alles van topkwaliteit.

Lees verder >
Neem contact op voor de levertijd.
€ 24.500,00

Meer Informatie

Een semi-concertvleugel met de kwaliteit van deze Grotrian-Steinweg is een zeldzame verschijning. Bij dit instrument is werkelijk alles van topkwaliteit.

Dat dit verre familielid van het beroemde Steinway & Sons zo’n 40 jaar oud is, is absoluut niet aan het instrument te zien. De besnaring, het mechaniek, klavier en meubel zijn allen nog in uitmuntende en dus originele staat. Ook de klank is werkelijk fenomenaal: diepe bassen, ronde middentonen en een sprankelende discant. Kortom, een lust voor het oor en het oog.

Een mooie gebruikte vleugel met een lengte van 220cm is redelijk zeldzaam en nieuw zijn ze peperduur. Bij een nieuwe vleugel betalen de materiaalkosten een aanzienlijk deel van de prijs en bij een semi-concertvleugel zijn die uiteraard hoger dan bij een babymodel. Bij een gebruikte concertvleugel is dat anders. Hierbij wordt de prijs namelijk grotendeels bepaald door vraag en aanbod. En hoewel het aanbod relatief klein is, is de vraag ook klein. De meeste mensen willen namelijk wel een grote vleugel, maar hebben er de ruimte niet voor. Hierdoor is de prijs/kwaliteit bijzonder gunstig.

Is het ruimte-aspect bij u niet van toepassing, dan kunt u voor de toon het beste een vleugel met meer lengte kiezen. Immers, de klank wordt grotendeels bepaald door de lengte van de snaren en de grootte van de zangbodem. Hoe meer massa, hoe meer toon, hoe dynamischer u kunt spelen en dus hoe intenser uw muzikale beleving. Daarnaast heeft deze Grotrian-Steinweg vleugel langere toetsen dan normaal, waardoor het voor de pianist eenvoudiger is om de gewenste dynamiek te creëren. Overigens is deze vleugel niet alleen geschikt voor de grote huiskamer, maar ook voor openbare gelegenheden, zoals concertpodia, kerkzalen of andere ruimtes waar een volle klank nodig is.

Doordat de vleugel in ons atelier volledig is nagekeken en waar nodig bijgewerkt, bent u verzekerd van een topinstrument dat de komende 30 jaar probleemloos tegemoet kan gaan. U bent van harte welkom in onze showroom, waar u uzelf kunt overtuigen van de schoonheid van deze Grotrian-Steinweg.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Diepte 220,00 cm
Breedte 149,50 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Grotrian Steinweg
Garantie 10 jaar
Kleur zwart
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg ivoor
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 61,00
Beslag messing
Artikelcode P043085-117188
Grotrian Steinweg

Grotrian Steinweg

Het pianomerk Grotrian Steinweg heeft een rijke historie die al in 1835 begon met de oprichting van een kleinschalig pianobouwbedrijfje door Heinrich Steinweg. Zelf vertrok Heinrich in 1850 naar Amerika om daar zijn vak uit te oefenen waar hij later uitgroeide tot Steinway & Sons, tot op de dag van vandaag een van de voornaamste pianofabrikanten van Amerika.

Zoon Theodor zette het bedrijf in Braunschweig voort en nam bevriende pianobouwer Friedrich Grotrian op in het bedrijf; het ontstaan van de naam Grotrian Steinweg. Het bedrijf is generaties lang van vader op zoon doorgegeven waarbij de belangrijkste boodschap van Friedrich Grotrian was "Bouw goede piano's jongens, dan komt de rest vanzelf." Na de Eerste Wereldoorlog had de fabriek een jaarproductie van maar liefst 1600 instrumenten.

Ook nu nog staat Grotrian Steinweg stevig met twee benen in de pianomarkt met een jaarproductie van 400 instrumenten en diverse zeer gewaardeerde innovaties op hun naam zoals het sterrast aan de achterkant van een piano.