Nieuwe showroom Hilversum: nu geopend!

Wat is het verschil tussen een Silent en TransAcoustic piano?

Wat is het verschil tussen een Silent piano en een TransAcoustic piano?

Wat is een silent piano?

Silent piano’s combineren de voordelen van akoestische en digitale piano’s. Een silent piano is een normale akoestische piano met een ingenieus Silent systeem. Wanneer u dit systeem inschakelt slaan de hamers niet meer tegen de snaren maar registreren contactloze optische sensoren uw pianospel. Er wordt zeer nauwkeurig geregistreerd hoe hard en hoe lang u de toetsen aanslaat. Het signaal dat de sensor afgeeft wordt omgezet in een zeer realistisch pianogeluid met behulp van ingebouwde samples. Zo kunt u wanneer u maar wilt piano spelen zonder dat u last heeft van uw omgeving of andersom.

Bekijk alle silent piano's

 

 

Silent piano met Disklavier

Naast de "gewone" silent piano, kunt u ook kiezen voor een vleugel met ingebouwd Disklavier, een unieke samenkomst van akoestische pianobelving en multimedia. Zet op het Disklavier namelijk uw favoriete (piano)muziek aan en laat de vleugel voor u spelen, compleet met bewegende toetsen en pedalen.

Wat is een TransAcoustic piano?

Een TransAcoustic piano lijkt op een Silent piano maar werkt net weer iets anders. Bij deze piano’s heeft u namelijk naast de mogelijkheid om met een hoofdtelefoon te spelen, ook de mogelijkheid om het volume van uw piano aan te passen. Ook hier slaan de hamers bij inschakeling van het systeem niet tegen de snaren, maar worden er contactloze optische sensoren gebruikt om uw pianospel met alle nuances om te zetten in een elektronisch signaal. Het signaal van de sensoren wordt doorgegeven aan de toongenerator. Deze toongenerator is echter geen gewone speaker maar een uniek systeem waarbij het klankbord van de akoestische piano wordt ingezet om het geluid te genereren. Hierdoor klinkt het geluid bijzonder realistisch en natuurlijk. Daarnaast kunt u op een TransAcoustic piano ook met andere geluiden spelen, u kunt bijvoorbeeld strings of e-piano spelen. Ook deze klanken komen met behulp van de speciale toongenerator en het eigen klankbord helemaal tot leven.

Bekijk alle silent piano's

 

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.