Bechstein vleugel

Bechstein vleugel

Bechstein vleugels behoren al sinds jaar en dag tot de top van de vleugelmerken. Bechstein is een merk dat al meer dan anderhalve eeuw instrumenten produceert. Carl Bechstein was de oprichter van dit gerenommeerde merk. Nog steeds behoren de vleugels van Bechstein absoluut tot de beste vleugels ter wereld. We hebben vaak tweedehands Bechstein vleugels in ons assortiment. Deze tweedehands vleugels verkeren in perfecte staat en zijn nagekeken door onze ervaren pianotechnici.

Bekijk Bechstein vleugels

Herkenbare klank

Bechstein is een Duits merk, dit is duidelijk te horen aan de klank, deze is vrij warm en rond. Een Bechstein vleugel heeft een typische, romantische klank met een dynamisch bereik. De klank van Bechstein is niet echt te vergelijken met de klank van andere vleugels, Bechstein heeft al sinds de oprichting in 1853 een eigen en authentiek geluid. Het doel van oprichter Carl Bechstein was een krachtig, zingend geluid gecombineerd met een lichte speelaard. Dit komt terug in elke vleugel van Bechstein, de aanslag is licht waardoor deze vleugels zich uitstekend lenen voor stukken met snelle repetitie van noten.

Hoogwaardige productieBechstein vleugel

Bechstein heeft haar vleugels altijd in Europa geproduceerd. Door middel van het gebruik van kwaliteitsmaterialen probeert Bechstein haar eigen klankkleur te behouden en te verbeteren. Door middel van het samenbrengen van kennis van erkende specialisten op het gebied van piano’s en vleugel wordt dit geprobeert. Bechstein gebruikt hiervoor de meest geavanceerde technologie. Het resultaat van deze inspanningen is een prachtig instrument dat erg lang meegaat. De aankoop van een Bechstein instrument is dus een investering voor het leven!

Geschiedenis

Carl Bechstein richtte in 1853 het bedrijf Bechstein op, hij begint met de productie van piano’s. De ontwikkeling van de piano stond in die periode nog redelijk in de kinderschoenen. Niet iedere muzikant vond een piano geschikt voor het maken van muziek. Echter na enkele decennia werden de instrumenten van Bechstein populair. Hij kreeg het als een van de eersten voor elkaar om een piano te produceren die voldeed aan de hoge eisen van de bekende Franz Liszt, één van de grootste muzikanten in zijn tijd. Rond 1870 waren er verschillende concertzalen die een Bechstein als instrument hadden. Aan het eind van de 19e eeuw was Bechstein een bedrijf dat hofleverancier van Queen Victoria was. Ook in de rest van Groot-Brittannië was Bechstein mateloos populair, zodanig dat er een winkel werd geopend in Londen. Ook werd er in 1901 een eigen concertzaal naast de winkel gebouwd.

Bechstein vleugelTot aan de Eerste Wereldoorlog ging het ontzettend goed, tussen 1900 en 1914 was Bechstein één van de grootste pianobouwers ter wereld. Na de start van de Eerste Wereldoorlog is het bergafwaarts gegaan met Bechstein. De bezittingen in Groot-Brittannië en andere landen werden afgepakt omdat Bechstein een Duits bedrijf was.

In de jaren ‘20 van de vorige eeuw ging het weer beter. Bechstein verbeterde haar instrumenten en begon een succesvolle lijn vleugels. In de jaren ‘30 speelden verschillende leden van de familie een negatieve rol bij het begin van de Nazificering van Duitsland. De zoon en schoondochter van oprichter Carl Bechstein gaven onder andere een luxe, rode Mercedes aan Hitler. In de Tweede Wereldoorlog werd de fabriek en de houtvoorraad gebombardeerd.

Na de Tweede Wereldoorlog is Bechstein nooit meer de marktleider geworden die het voor de grote oorlogen was. In 1963 is Bechstein overgenomen door het Amerikaanse Baldwin. In 1986 werd het overgenomen door Karl Schulze, een bekende pianobouwer. Hij heeft er voor gezorgd dat Bechstein weer de lijn naar boven heeft ingezet. Tegenwoordig zijn de Bechstein vleugels weer van grootse kwaliteit. De merken Zimmerman en W.Hoffmann zijn tegenwoordig overgenomen door Bechstein, samen vormen deze drie merken de Bechstein Gruppe.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg