U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Casio Privia serie

Casio Privia

Casio is een Japans elektronicabedrijf dat is opgericht in 1946. Naast de rekenmachines staat Casio ook bekend om de digitale piano’s die het bedrijf produceert. Deze pagina richt zich op één van de meest populaire series van het merk: Casio Privia.

De eerste Casio Privia piano werd uitgebracht in 2003 en kreeg de naam PX-100. Vrijwel elk jaar werd er weer een nieuw instrument aan de serie toegevoegd. Vanaf 2006 waren het niet meer alleen stagepiano’s in de Privia-serie, maar werden er ook wat meer homepiano’s toegevoegd. Deze piano’s hebben een mooie standaard, wat van het instrument een mooi meubel maakt zoals bij deze Casio Privia PX-870.

Casio Privia Stagepiano

Op dit moment zijn er 3 stagepiano’s in de Casio Privia serie: PX-560, PX-S1000 en de PX-S3000

De PX-560 kwam uit in 2015 en is het meest uitgebreide instrument uit de serie. Het instrument weegt slechts 12 kilo en de interface is ideaal om tijdens het optreden eenvoudig wijzigingen aan te brengen. Verder heeft het instrument veel mogelijkheden om klanken en ritmes aan te passen.

De PX-S1000 en de PX-S3000 zijn wat meer gericht op de beginnende pianospeler, maar het zijn absoluut geen instrumenten waar u snel op bent uitgekeken. Zeker de uitgebreidere PX-S3000 heeft veel leuke features. Ook deze instrumenten zijn eenvoudig te verplaatsen, aangezien beide instrumenten maar 11 kilo wegen.

Casio Privia Homepiano

In De Casio Privia serie zijn momenteel twee homepiano’s te vinden: De PX-870 en de PX-770. Deze twee instrumenten zijn in 2017 uitgebracht en zijn de opvolgers van de PX-860 en de PX-760. De beide instrumenten hebben een slank uiterlijk dat iets weg heeft van de traditionele akoestische piano’s. Ook het speelgevoel wordt zo dicht mogelijk bij een akoestische piano gebracht, met verbeterde graded hammer toetsen. 

Casio Privia bij Oostendorp Muziek

Alle bovengenoemde instrumenten zijn te vinden op deze website, daarnaast zijn enkele van deze piano’s te bespelen in de showroom te Wezep. Hieronder is een greep uit het assortiment te zien. Benieuwd naar het volledige assortiment? Bekijk dan hier alle Casio Privia piano’s!

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg