Yamaha vleugel

Yamaha Vleugel

Yamaha is een van de grootste vleugelproducenten ter wereld. Iedere Yamaha vleugel is te herkennen aan een prachtige, heldere klank. Oostendorp Muziek heeft zowel nieuwe als tweedehands vleugels van Yamaha in het assortiment.

Bekijk Yamaha vleugels

Geschiedenis van Yamaha vleugels

Tegenwoordig is Yamaha een bedrijf dat ontzettend veel verschillende producten produceert. Dit varieert van motoren tot allerlei verschillende soorten muziekinstrumenten. Het begin van Yamaha was echter totaal anders.

De oprichter van Yamaha, Torakusu Yamaha werd in 1851 geboren in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een klein orgel, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er besloot er zelf een te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf dat snel groeide in productie en kennis. De Amerikaanse reed orgels kregen echter te maken met een nieuwe concurrent, de piano. De populariteit van dit betrekkelijk nieuwe instrument nam eind 19e eeuw sterk toe.

In het jaar 1900 begon Yamaha met het produceren van akoestische piano's, om in te spelen op de veranderende vraag van de consument. Slechts 2 jaar later werd de eerste vleugel door Yamaha geproduceerd. Het bleek een gouden greep, meer dan eeuw later is Yamaha uitgegroeid tot de grootste pianoproducent ter wereld. In de beginjaren lag het zwaartepunt van de verkoop van Yamaha vooral bij de piano’s. Pas halverwege de 20e eeuw kwam er een nieuwe ontwikkeling op gang bij de Yamaha vleugels. In 1950 werd de eerste concertvleugel van Yamaha geproduceerd, de Yamaha FC. Sindsdien is Yamaha niet meer weg te denken uit de wereld van concertvleugels. Sinds 1967 zijn verschillende vernieuwde series van vleugels gelanceerd.

In 2008 heeft Yamaha het gerenommeerde vleugelmerk Bösendorfer overgenomen. Dit om Yamaha’s positie in de vleugelmarkt verder te verstevigen. De nieuwe Bösendorfer vleugels worden door Yamaha geheel in lijn met de traditie van Bösendorfer geproduceerd.

 

Verschillende Yamaha vleugel modellen

Oostendorp Muziek heeft 2 verschillende series van Yamaha vleugels standaard in het assortiment, dat zijn de CX-serie en de GB1. 


Yamaha CX-serie

De CX-modellen van Yamaha zijn geïnspireerd op de klanken en ontwikkeling van de CFX concertpiano. De serie kenmerkt zich door een klank waarin het gevoel van de pianist naar voren komt. De materialen die zijn gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit en zorgen voor een geluid waarin elke nuance hoorbaar is. Deze serie heeft verschillende modellen die varieren in grootte. De grootte van een vleugel is een bepalende factor voor de klank. In een grotere vleugel past namelijk een grotere zangbodem. Een grotere zangbodem zorgt voor rijkere en diepere klank.


Yamaha GB1-serie

De GB1-serie bevat de meer compacte vleugels van Yamaha. Deze lijn is speciaal door Yamaha ontwikkeld voor pianisten met minder ruimte. De prijzen in deze serie liggen daarnaast wat lager dan bij de CX-serie, ideaal wanneer u wat minder wilt besteden. Benoemenswaardig in deze serie is de Yamaha GB1 Enspire ST. Deze vleugel heeft een mechaniek dat zelf kan spelen, zo kunt u uw favoriete muziek laten afspelen door deze vleugel!


Yamaha vleugels bij Oostendorp Muziek

Naast deze series heeft Oostendorp Muziek een wisselend aanbod van tweedehands Yamaha vleugels. Heeft u vragen over of wij een bepaald model kunnen leveren, neem dan gerust contact met ons op. Wilt u meer informatie over de vleugels en deze zelf bespelen? Maak dan via onderstaande button een winkel-afspraak met een van onze deskundige adviseurs!

Plan hier een winkelafspraak

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg