Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Musikmesse 2017: introductie Nord Stage 3!

woensdag 05 april 2017 15:43

 Nord-Stage-3-Detail

Nord Stage 3 stage piano’s

Vette sounds, veel nieuwe, intuïtieve functies voor de live-muzikant, 2 OLED-displays, extra veel geheugen voor betere piano-samples en nóg meer: dat zijn de nieuwe Nord Stage 3 stage piano’s. Deze nieuwe paradepaardjes van Nord stelen letterlijk de show op elk podium.

Naadloze overgangen tussen patches en 2 GB piano-geheugen

Nieuw aan de Nord Stage 3 is dat deze beschikt over de functie Seamless Transition. Hierdoor klinken gespeelde sounds door als je een andere patch opent. Ideaal voor de live-muzikanten onder ons! Bovendien bevat de Nord Stage 3 nu maar liefst 2(!) GB piano-geheugen, waardoor je nóg meer samples kan inladen (en je dus nóg meer creativiteit kan toepassen in je pianospel!).

Twee(!) kristalheldere OLED-displays en Song List Mode

Het was nog nooit zo makkelijk om snel te zien wat en hóe je dat moet aanpassen met de twee(!) kristalheldere OLED-displays die de nieuwe Nord Stage 3 heeft. De bediening van dit fantastische instrument was nog nooit zó flexibel en gemakkelijk. De vernieuwde Song List Mode stelt je bovendien in staat om al je patches op een eenvoudige wijze te organiseren. Nooit meer gehannes op een podium.

Compleet vernieuwde synthesizer-engine - revolutionair!

Ongekende vrijheid wat betreft de nieuwe synth op de Nord Stage 3 - opvolger van de Nord Stage 2. De revolutionaire synth in de Nord Stage 3 bevat dezelfde engine als die in de wereldbekende Lead A1 - bekend om zijn warme, rauwe klank. Met behulp van de nieuwe Smart Oscillator Configurations is het een fluitje van een cent om zelf nieuwe synth-sounds te programmeren - en mocht je je eigen samples willen inladen, dan kan dat natuurlijk ook met behulp van een computer.

Uniek aan Nord: áltijd nieuwe samples

Uniek aan de instrumenten van Nord - en dus ook de Stage 3 - is dat deze altijd te updaten zijn. Nord brengt regelmatig nieuwe samples uit. Van nieuwe piano’s tot strijkers en blazers: je bent verzekerd van een up-to-date instrument als je een Nord Stage 3 aanschaft.

Nord: dé keus van livemuzikanten

Nord staat al jarenlang bekend om zijn geweldige stage piano's. Menig toetsenist heeft ze wel eens opgemerkt: de mooie instrumenten met de felrode kleur komen vaak voorbij op grote concerten en liveshows. Het hippe, professionele merk staat bekend om haar degelijke bouwkwaliteit, de flexibiliteit van haar instrumenten en natuurlijk de voortreffelijke geluiden. Wist je dat elk Nord-instrument met de hand wordt gemaakt in Zweden?

Nord-Stage-3-Header-featuresv2

De Nord Stage 3 wordt geleverd in 3 verschillende uitvoeringen, wel te weten de volgende modellen:

  • Nord Stage 3 Compact
    De Compact is een Stage 3 met een waterfall-klavier en echte drawbars, voor de echte authentieke Hammond-feel (en natuurlijk sound!). Hij is bovendien zéér licht, wat het een eitje maakt om ‘m te vervoeren.

  • Nord Stage 3 HP 76 (Hammer Portable)
    De Hammer Portable 76 is een Stage 3 met originele pianotoetsen, die nét een fractie lichter zijn dan volledig gewogen pianotoetsen. Dit maakt hem makkelijker te vervoeren. Bovendien is hij ook wat minder groot, wat natuurlijk fijn kan zijn als je ‘m wil vervoeren in de auto.

  • Nord Stage 3 88 (Hammer Action)
    Met een écht pianoklavier. Luistert zeer nauw naar je pianospel en daardoor worden alle nuances vastgelegd. Hij mag dan wel de zwaarste zijn, maar je hebt natuurlijk wel veel meer plezier van al die extra toetsen.

NS3-88-top

Klik hier voor meer Messe-nieuws!

 

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918