22-5: Genos workshop: 'De basis van de Genos'
22 May 2019
22-5: Genos workshop: 'De basis van de Genos'
22 May 2019

GENOS WORKSHOP

Bent u nieuwsgierig naar alle mogelijkheden in uw Yamaha Genos? En vindt u het belangrijk om alles uit uw instrument te halen, zodat u maximaal van uw instrument kunt genieten?

Ook in 2019 organiseren Oostendorp Muziek en Maarten Bijster weer interessante workshops voor u. Deze workshops hebben wij vorig jaar ontwikkeld en enkele malen gegeven. Wegens succes herhalen wij deze workshops in 2019 op de wijze waarop wij ze in het najaar van 2018 hebben gegeven (september en november).

Op 22 mei a.s. organiseren wij als eerste weer de workshop 'De basis van de Genos'. Wij zijn voornemens om in het najaar ook weer de workshop 'Word een Genos-expert' te organiseren.

U kunt zich nú aanmelden voor de workshop 'De basis van de Genos'.

button Aanmelden voor deze workshop op 22 mei 2019.


INHOUD WORKSHOP 'DE BASIS VAN DE GENOS'

Datum: woensdag 22 mei 2019
Tijd: 13:00 tot 17:30

Gewenst niveau: Beginners en enigszins ervaren Genos-spelers

Benodigde voorkennis: U heeft de basisbediening van de Genos onder de knie en het is handig als u majeur-, mineur- en 7-akkoorden kunt spelen

Bij deze workshop gaat u zelf aan de slag. De onderwerpen worden uitgelegd, waarna u met oefeningen het geleerde meteen in praktijk brengt. Vanwege de tijd worden de "kleinere" onderwerpen uitsluitend uitgelegd. U krijgt de duidelijke slides mee op papier, zodat u thuis verder kunt. In de pauze kan uw Genos zonodig voorzien worden van de nieuwste firmware.

In de workshop worden de volgende onderwerpen behandeld: 

 • Geheugenindeling en folderstructuur
 • Registraties
 • MIDI files opnemen en bewerken
 • Transpose
 • Klok en zomer-/wintertijd
 • Firmware update
 • Vrij toewijsbare knoppen
 • Song lists
 • Zoeken

NEEM UW EIGEN GENOS MEE NAAR DE WORKSHOP EN BRENG DIRECT IN PRAKTIJK WAT U LEERT!

Wanneer u iets nieuws leert, wilt u waarschijnlijk niets liever dan dit direct in praktijk brengen. Tijdens deze Genos-workshops van Maarten Bijster is dat juist precies de bedoeling en we vragen u dan ook uw eigen keyboard mee te nemen en daarmee alle nieuwe weetjes, trucs, tips en “Aha-erlebnissen” ter plekke uit te proberen op uw keyboard aan de hand van kleine opdrachten. Niet alleen is dit leuker, maar op deze manier zult u ook beter onthouden wat u net geleerd heeft. Vergeet daarbij ook niet uw hoofdtelefoon mee te nemen.

Na elk onderwerp heeft u 5 à 10 minuten de tijd om zelf op uw eigen instrument uit te voeren en te proberen wat u net daarvoor geleerd heeft.

VRAGEN STELLEN OVER DE ONDERWERPEN

Tijdens en ook na afloop van de workshops heeft u ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. Omdat er meerdere mensen aanwezig zullen zijn met belangstelling voor de workshop-onderwerpen, hebben we als enige spelregels:

 • De vragen die beantwoord worden, gaan uitsluitend over de onderwerpen in de betreffende workshop.

 • Heeft u een vraag die tijdens uw workshop(s) niet behandeld wordt? Geen probleem! Op het Oostendorp Genos- en Tyros Forum kunt u ook uw vraag stellen (en veel vragen zijn daar al eens gesteld en beantwoord). Nog geen lid? Kosteloos registreren kan hier.

 • Heeft u uw Genos bij Oostendorp Muziek aangeschaft, dan kunt u bovendien altijd een afspraak maken voor een persoonlijke workshop over uw instrument door een van de Oostendorp Genos specialisten.

INVESTERING IN NÓG MEER SPEEL- EN GEBRUIKERSPLEZIER VAN UW YAMAHA GENOS

Deze workshops zijn een goede investering in uw kennis en daarmee ook in uw speelplezier. Deelname is kosteloos voor klanten van Oostendorp Muziek die  bij hun Yamaha Genos met het betreffende servicepakket inclusief deelname aan de workshop(s) hebben aangeschaft. Heeft u dit niet? Dan vragen wij voor deelname aan een volledige workshopmiddag een bijdrage van € 198,- per persoon. 

Over Maarten Bijster

Maarten Bijster uit Amersfoort is al jaren kind aan huis bij Oostendorp Muziek en tevens één van de drie zeer gewaardeerde moderatoren op het Oostendorp Tyros- (en tegenwoordig Genos-)  Forum. Een fanatieke keyboardspeler, die de mogelijkheden van zijn instrument tot in de puntjes beheerst.