Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Genos- & Tyros workshops voorjaar 2018

vrijdag 09 maart 2018 12:10

tyros-genos-workshops-2

Ook in 2018 organiseren Oostendorp Muziek en Maarten Bijster weer interessante workshops voor u. Uw gastheer deze middagen is Guido Nobel. Bent u ook nog steeds nieuwsgierig naar alles wat er in uw Yamaha Genos, of in uw Tyros 1, 2, 3, 4, of 5 zit en wilt u ook graag weten wat u “er op dit moment nog niet uitgehaald” heeft? En vindt u het belangrijk om elke dag dat u muziek maakt uw instrument weer een klein beetje beter te leren kennen, of uw algemene muzikale kennis weer iets te vergroten?

Dit helpt allemaal mee om uw speelplezier te vergroten. Oostendorp Muziek werkt er graag aan mee om u zoveel mogelijk plezier uit uw investering te laten halen.

U kunt zich direct inschrijven via dit formulier.

Ontelbaar veel muzikale mogelijkheden

Als Tyros- en Genos-specialist ontvangen wij dagelijks gebruikersvragen over deze verschillende topkeyboards van onze klanten. En dat is ook niet zo gek, want er zitten ontelbaar veel mogelijkheden op deze prachtige instrumenten. De medewerkers van onze keyboardafdeling helpen u graag en goed met deze vragen.

 

Verschillende workshopdagen voor Tyros en voor Genos

Onder andere dankzij een touch screen biedt de Genos u een nog eenvoudiger en andere manier van werken dan u gewend was of gewend bent van de Tyros. Vanwege deze andere gebruikersinterface biedt Oostendorp Muziek Genos- en Tyros-spelers voor wat betreft de basisbediening aparte workshops aan.

De eerste workshop van de middag is telkens speciaal voor óf de Genos óf voor de Tyros-modellen. De tweede workshops is alledrie de dagen van toepassing op zowel de Genos als de Tyros 1 t/m 5.

Het gaan om de volgende data:

Leer van elkaars vragen

Alledrie de bovenstaande middagen worden opgedeeld in twee workshops. In deze workshops behandelt Maarten veelgestelde vragen over de Genos of Tyros. Zo leert u dus van uw eigen vragen en van de vragen van andere mensen!

Inhoud van de workshops

Genos workshop 1: Algemene bediening van uw Genos (basisniveau)
Data: 20 juni 2018
Tijden: 13:00 uur tot 15:00 uur (zaal open vanaf 12:30 uur)

In deze Algemene Genos Workshop komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: registraties (tip!); geheugenindeling, arpeggio’s, multipads, live control knoppen, playlists,  multitrack opnames (MIDI) en nog veel meer… Ook vragen wij u zelf van tevoren in uw opgaveformulier in te vullen wat u zelf nog graag wilt leren.

Tyros (1), 2, 3, 4 en 5 workshop 1: Algemene bediening van uw Tyros (basisniveau)
Datum: woensdag 30 mei
Tijden: 13:00 uur tot 15:00 uur (zaal open vanaf 12:30 uur)

De opzet voor deze algemene Tyros workshop is gemaakt door Oostendorp Tyros Forum moderator Frans Lijflander (op het forum bekend als “theplayer”). In deze Algemene Tyros Workshop komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: navigatie; bestanden (audio, multipad, registration, song en style) en structuur in uw Tyros; werken met registraties (tip!), werken met MIDI-bestanden (songs) en song pointers en nog veel meer… Ook hierbij vragen wij u zelf van tevoren in uw opgaveformulier in te vullen wat u zelf nog graag wilt leren.

Genos en Tyros (1), 2, 3, 4 en 5 workshop 2: Basis Harmonieleer & AI Fingering
“Hoe laat ik de begeleiding van de liedjes die ik speel nóg meer als het origineel klinken?”

Data: woensdag 30 mei en woensdag 20 juni
Tijden: 16:00 uur tot 18:00 uur (zaal open vanaf 15:30 uur)
Niveau:Voor gevorderde keyboardspelers

In deze meer specifieke workshop voor gevorderden vertelt Maarten u uitgebreid over (een basis) harmonie- en akkoordenleer, om dit vervolgens op verschillende manieren te vertalen naar de begeleidingsautomaat van uw Tyros of Genos. In deze workshop leert u dus, hoe subtiele verschillen in Tyros-instelling en akkoorden en bewust gekozen bastonen een wereld van verschil kunnen betekenen voor de liedjes die u speelt. Maarten onthult voor u alle geheimen van de zogenoemde “AI Fingered Mode”

Locatie van alle workshops: Dorpshuis Wezep, Marienrade 3, 8091 XS Wezep

Vragen stellen over de onderwerpen

Tijdens en ook na afloop van de workshops heeft u ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. Omdat er meerdere mensen aanwezig zullen zijn met belangstelling voor de workshop-onderwerpen, hebben we als enige spelregel:

  • De vragen die beantwoord worden, gaan uitsluitend over de onderwerpen in de betreffende workshop.

  • Een vraag over bijvoorbeeld “registraties” wordt dus uitsluitend beantwoord in Workshop 1 en niet in Workshop 2.

  • Heeft u een vraag die tijdens uw workshop(s) niet behandeld wordt? Geen probleem! Op het Oostendorp Genos- en Tyros Forum kunt u ook uw vraag stellen (en veel vragen zijn daar al eens gesteld en beantwoord). Nog geen lid? Kosteloos registreren kan hier.

  • Heeft u uw Tyros bij Oostendorp Muziek aangeschaft, dan kunt u bovendien altijd een afspraak maken voor een persoonlijke workshop over uw instrument door een van de Oostendorp Tyros specialisten.

Neem uw eigen Genos/Tyros mee naar de workshop(s) en breng direct in praktijk wat u leert!

Wanneer u iets nieuws leert, wilt u waarschijnlijk niets liever dan dit direct in praktijk brengen. Tijdens deze Genos-/Tyros-workshops van Maarten Bijster is dat ook juist de bedoeling en we vragen u dan ook uw eigen keyboard mee te nemen en daarmee alle nieuwe weetjes, trucs, tips en “Aha-erlebnissen” ter plekke uit te voeren op uw keyboard aan de hand van kleine opdrachten. Niet alleen is dit leuker, maar op deze manier zult u ook beter onthouden wat u net geleerd heeft. Denkt u ook aan het meenemen van uw hoofdtelefoon.

Na elk onderwerp heeft u 5 à 10 minuten de tijd om te zelf op uw eigen instrument uit te voeren en te proberen wat u net daarvoor geleerd heeft.

Uw investering in nóg meer speel- en gebruikersplezier van uw Yamaha Tyros
(gratis voor Oostendorp-klanten met Oostendorp Tyros / Genos Servicepakket)

Voor deelname aan een volledige workshopmiddag vragen wij een bijdrage van € 198,- per persoon. Wilt u één workshop, dan betaalt u € 99,-.

Schaft u uiterlijk 31 december 2018 een keyboard van minimaal € 2.000,- aan bij Oostendorp Muziek, dan krijgt u deze deelnamekosten volledig als korting op het aanschafbedrag van dit instrument in mindering gebracht. Doet u dit in 2019 of later, dan krijgt u nog steeds de helft van de deelnamekosten aan deze workshop(s) eenmalig in mindering gebracht op het online Oostendorp-bedrag van uw Yamaha-keyboard van minimaal € 2.000,-. Vergeet u niet dit bij de aankoop zelf even aan te geven.

Heeft u zelf uw huidige Tyros of Genos met het betreffende servicepakket aangeschaft bij Oostendorp Muziek, dan is deelname kosteloos.

Meld u nu aan voor deze inspirerende workshop(s)!

U kunt zich direct inschrijven via dit formulier.

Over Maarten Bijster

Maarten Bijster uit Amersfoort is al jaren kind aan huis bij Oostendorp Muziek en tevens één van de drie zeer gewaardeerde moderatoren op het Oostendorp Tyros (en tegenwoordig Genos-)  Forum. Een fanatieke keyboardspeler, die de mogelijkheden van zijn instrument tot in de puntjes beheerst.

Meer over Maarten Bijster en hoe hij tot zijn “obsessie” voor keyboards is gekomen leest u hier...

 

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918