Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Tyros Workshops door Maarten Bijster

vrijdag 12 mei 2017 14:15

nieuws - Tyros workshop Maarten Bijster

Bent u ook nog steeds nieuwsgierig naar alles wat er in uw Yamaha Tyros 1, 2, 3, 4, of 5 zit en wilt u ook graag weten wat u “er op dit moment nog niet uit gehaald” heeft?

Wist u bijvoorbeeld, dat u zichzelf op maar liefst 7 (strikt genomen zelfs nog meer) verschillende manieren kunt ‘begeleiden’ met een Tyros?

En vindt u het belangrijk om elke dag dat u muziek maakt uw instrument weer een klein beetje beter te leren kennen, of uw algemene muzikale kennis weer iets te vergroten?

Als Tyros-specialist ontvangen wij dagelijks gebruikersvragen over de verschillende Tyros-modellen van onze klanten. En dat is ook niet zo gek, want er zitten nou eenmaal ontelbaar veel mogelijkheden op deze prachtige keyboards. De medewerkers van onze keyboardafdeling helpen u graag en goed met deze vragen.

Leer van elkaars Tyros-vragen

Op woensdagmiddag 31 mei geeft Maarten Bijster in samenwerking met Oostendorp Muziek in Het Dorpshuis in Wezep 2 workshops. Hierin behandelt hij vragen over de Tyros, die vaak aan Oostendorp Muziek gesteld worden. Zo leert u dus van uw eigen vragen en van andere Tyros-vragen!

Workshop 1

Algemene bediening van uw Tyros
Zaal open: 12:30 uur
Workshop: 13:00 uur tot 15:00 uur

In deze Algemene Tyros Workshop komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Navigatie, bestanden (audio, multipad, registration, song en style) en structuur in uw Tyros;
  • Werken met registraties (tip!);
  • Werken met MIDI-bestanden (songs) en Song Pointers;
  • En nog veel meer...

De opzet voor deze algemene workshop is gemaakt door Oostendorp Tyros Forum moderator Frans Lijflander (op het forum bekend als “theplayer”).

Workshop 2 (gevorderd niveau)

Verdieping ACMP (akkoordbegeleiding) & Tyros: “Hoe laat ik de liedjes die ik speel nóg meer als het origineel klinken?”
Zaal open: 15:30 uur
Workshop: 16:00 uur tot 18:00 uur

In deze meer specifieke workshop voor gevorderden, vertelt Maarten u uitgebreid over (een basis) harmonie- en akkoordenleer, om dit vervolgens op verschillende manieren te vertalen naar de begeleidingsautomaat van uw Tyros. In deze workshop leert u dus, hoe subtiele verschillen in Tyros-instelling en akkoorden een wereld van verschil kunnen betekenen voor de liedjes die u speelt.

Interactieve opzet

Tijdens en ook na afloop van de workshops heeft u ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. Omdat er meerdere mensen aanwezig zullen zijn met belangstelling voor de workshop-onderwerpen, hebben we als enige regel: de vragen die beantwoord worden, gaan uitsluitend over de onderwerpen in de betreffende workshop. Een vraag over bijvoorbeeld “registraties” wordt dus uitsluitend beantwoord in Workshop 1 en niet in Workshop 2.

Heeft u een vraag die tijdens uw workshop(s) niet behandeld wordt? Geen probleem! Op het Oostendorp Tyros Forum kunt u ook uw vraag stellen (en veel vragen zijn daar al eens gesteld en beantwoord). Heeft u uw Tyros bij Oostendorp Muziek aangeschaft, dan kunt u bovendien altijd een afspraak maken voor een persoonlijke workshop over uw instrument door een van de Oostendorp Tyros specialisten.

Neem uw eigen Tyros mee naar de workshop(s) (niet verplicht) en breng direct in praktijk wat u leert!

Wanneer u iets nieuws leert, wilt u waarschijnlijk niets liever dan dit direct in praktijk brengen. Tijdens deze Tyros-workshops van Maarten Bijster is dat mogelijk, want u kunt uw eigen Tyros meenemen en daarmee alle nieuwe weetjes, trucs, tips en “Aha-erlebnissen” ter plekke uitvoeren op uw keyboard. Niet alleen is dit leuker, maar op deze manier zult u ook beter onthouden wat u net geleerd heeft. Uiteraard is het niet noodzakelijk of verplicht om uw eigen Tyros mee te nemen.

Uw investering in nóg meer speel- en gebruikersplezier van uw Yamaha Tyros (kosteloos voor Oostendorp Tyros-klanten)

Voor deelname aan beide workshops vragen wij een bijdrage van € 198,- per persoon. Wilt u één van de workshops bezoeken, dan betaalt u € 99,-.
Koopt u in 2017 een Yamaha keyboard van minimaal € 2.000,- bij Oostendorp Muziek, dan krijgt u deze deelnamekosten volledig als korting op het aanschafbedrag van dit instrument in mindering gebracht. Doet u dit ná 2017, dan krijgt u nog steeds de helft van de deelnamekosten aan deze workshop(s) eenmalig in mindering gebracht op het aanschafbedrag van uw Yamaha-keyboard.
Heeft u zelf uw huidige Tyros aangeschaft bij Oostendorp Muziek, dan is deelname aan beide workshops gratis (dit is onderdeel van het Oostendorp Tyros Servicepakket).

Meld u nu aan voor deze inspirerende workshop(s)!

U kunt zich direct inschrijven via dit formulier.

Over Maarten Bijster

Maarten Bijster uit Leusden is een trouwe Tyros-klant van Oostendorp Muziek en bovenal is hij een zeer gewaardeerd en actief lid op het Oostendorp Tyros Forum. Een fanatieke keyboardspeler, die zijn mogelijkheden van zijn instrument tot in de puntjes beheerst. 

Meer over Maarten Bijster en hoe hij tot zijn “obsessie” voor keyboards is gekomen leest u hier…

 

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918