Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Over ons

 

DSC 7840

Het Oostendorp team, januari 2017

Wie is Oostendorp?

Oostendorp is specialist in toetsinstrumenten. U kunt bij ons terecht voor de aanschaf van piano’s, keyboards, orgels en synthesizers. Onze grootste droom? Iedereen het plezier van muziek maken zélf laten beleven!

Verstand van zaken

Bij Oostendorp hebben we stuk voor stuk een passie voor muziek. We weten hoe het is om een instrument te bespelen en zijn gespecialiseerd in toetsinstrumenten. Daardoor voelen we precies aan welk instrument het beste bij u past.

U kunt bij ons terecht voor:

 • digitale piano’s
 • akoestische piano’s & vleugels
 • orgels
 • keyboards
 • stage piano’s
 • synthesizers

Ons assortiment beperkt zich niet tot toetsinstrumenten alleen. Wij willen u graag volledig in uw behoeften voorzien. Daarom kunt u ook bij ons terecht voor alle bijbehorende accessoires. U kunt dan denken aan banken, standaards en hoofdtelefoons, maar bijvoorbeeld ook aan geluidsapparatuur voor het versterken van uw instrument.

U tevreden, wij tevreden

Al sinds onze oprichting in 1977 staat klanttevredenheid centraal. Wij houden van eerlijk zakendoen, vriendelijk en behulpzaam zijn, maar ook nuchter blijven. Noem het een typische Noordoostelijke manier van omgang, noem het typisch Oostendorp. Ons streven? Altijd een stapje harder lopen en uw verwachtingspatroon continu overtreffen.

Wij willen onze passie voor muziek graag met u delen! U ook met ons? Kom snel langs in onze winkel of neem vrijblijvend contact met ons op voor ál uw vragen!

Daarom Oostendorp

Bij Oostendorp willen wij u graag het plezier laten beleven van zelf muziek maken. De keuze voor het juiste instrument vormt daarin een belangrijke basis. Wij mogen een rol spelen in die keuze. Wat ons betreft het mooiste wat er is. Maar wat brengt het ú?

Geen ‘snelle jongens’

Elke medewerker die bij ons werkt heeft hetzelfde doel: u laten ervaren hoe fijn het is om zelf muziek te maken. Dit voelt u tijdens de gesprekken, maar ook tijdens onze workshops ‘improviseren’. Hier kunt u zelf ervaren wat muziek maken met u kan doen. De adviserende muzikanten in onze showroom kennen dit gevoel eveneens. Daardoor kunnen zij u perfect begeleiden bij de keuze van uw instrument.

Tál van voordelen…

Oostendorp bestaat al sinds 1977 en is een écht familiebedrijf. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een vertrouwd adres met een enorme expertise op het gebied van toetsinstrumenten.  Onze medewerkers zijn stuk voor stuk enthousiaste muziekliefhebbers. Ze hebben een sterk gevoel voor service en zijn ook na aankoop goed bereikbaar voor vragen. Maar er zijn nog veel meer redenen om voor Oostendorp te kiezen:

 • Grote keuze
 • Bijna alles direct op voorraad
 • Online bestellen ook mogelijk met snelle levering
 • Eigen persoonlijke transportdienst
 • Inruil mogelijk
 • Piano huren voor langere termijn
 • Betaalgemak door betaling in termijnen
 • Grote keuze in tweedehands
 • Lange garantietermijnen
 • Eigen technische dienst
 • Eigen productieafdeling en verschillende huismerken met sterke meerwaarde
 • Gratis naar evenementen en clinics

 

Koninklijke behandeling

Waarom zou u naar Wezep komen als u hetzelfde product ook dichterbij huis kunt krijgen? Juist, omdat het kopen van een instrument bij ons speciaal voelt. U wordt bij ons behandeld als een echte ‘royal’. Niet alleen bij aanschaf, maar ook als u gewoon eens wilt langskomen of een vraag heeft. Ons team doet er alles aan om uw bezoek aan onze showroom onvergetelijk te maken. Bij élk proces en handeling denken we: ‘wat heeft dit voor meerwaarde voor onze klant?’. Op deze manier kunnen we u zoveel mogelijk service bieden voor een zo scherp mogelijke prijs!

Innovatief karakter

Bij Oostendorp bruisen we van de innovatieve ideeën. Dat ziet u terug in onze bedrijfsvoering, maar nog meer in onze innovatieve producten. Wij zien het als een uitdaging om iets te bedenken dat er nog niet is of dat we voor een betere prijs kunnen aanbieden dan andere merken. Zo kunnen wij u onze klanten echt iets extra’s bieden.

Piano’s van eigen makelij

Wij zien niets liever dan dat u onze showroom met een glimlach verlaat. Daarom spelen wij graag in op uw unieke behoefte. Deze instelling heeft door de jaren heen al heel wat innovatieve producten opgeleverd. Zo hebben we in 2007 de Digital Classic piano ontwikkeld. Dit is een digitale piano in een klassiek pianomeubel. Later zijn hier de budget-uitvoering, de Oostendorp P1 en de modern uitgevoerde Oostendorp P2 uit voortgevloeid.

Bent u op zoek naar een beginnerspiano? Dan vormen onze huismerken Entrada en Amadeus het antwoord op uw vraag. Deze instappiano’s zijn speciaal ontwikkeld voor de beginnende pianist!

Sebastian Steinwald private label

In 2008 hebben wij ons private label ‘Sebastian Steinwald’ geïntroduceerd.  Deze nieuwkomer binnen de akoestische piano’s & vleugels is inmiddels een begrip binnen de Nederlandse markt. Er worden steeds weer nieuwe modellen toegevoegd. Wat dacht u bijvoorbeeld van de schitterende nieuwe vleugellijn die we in 2016 introduceerden?

Reviseren van piano’s en vleugels

Onze drang naar innovatie beperkt zich niet alleen tot het ontwikkelen van nieuwe  producten. Wij willen ook graag bestaande producten verbeteren. Tijdens onze revisies van piano's of vleugels passen wij bijvoorbeeld ‘snaarcalculatie’ toe. Een complex proces waarbij we de snaardikte herberekenen om de klankkleur te verbeteren. Voor het revisiewerk van het meubel werken wij al sinds begin jaren 90 samen met een hoogwaardige Tsjechische pianovakspecialist. Het technische gedeelte doen wij allemaal in onze eigen werkplaats. Kortom: de perfecte combinatie van in-house kennis en betaalbare out-house specialisten. Niet voor niets vragen klanten zich vaak af ‘hoe we het kunnen maken voor dat geld’.

Al onze afdelingen voor u aan het werk

Wij verkopen niet alleen instrumenten. Integendeel, bij Oostendorp helpen we u het liefst van a tot z. Zo bouwen we bijvoorbeeld zelf muziekinstrumenten en bieden we de mogelijkheid dat wij zelf het instrument bij u thuis plaatsen. Zijn er problemen? Dan helpt onze technische dienst of klantenservice u graag verder…

Werkplaatsen

Bij Oostendorp beschikken we over een eigen werkplaats. In deze werkplaats worden elektronische instrumenten zoals keyboards, versterkers en orgels door elektrotechnicus Jos weer in perfecte conditie gebracht. Daarnaast hebben we een piano- en vleugelatelier waar Jan en Wilfred (vader en zoon) tweedehands akoestische piano’s en vleugels op ambachtelijke wijze klaarstomen voor een tweede leven. Bovendien werkt onze meubelbouwer en pianobouwspecialist Gerrit dagelijks aan onze eigen ontwikkelde digitale piano’s.

Magazijnbeheer

Onze magazijnmedewerker Rogier verwerkt elke dag de ingekomen goederen die door onze inkoopafdeling zijn besteld. En zij houden zich ook bezig met het inpakken en verzendklaar maken van de online bestellingen. Komt u uw piano of keyboard ophalen? Ook dan helpt Rogier u graag verder!

Planning en transport

Wilt u uw orgel, piano of vleugel graag thuis laten bezorgen? Dan maakt Hariët van onze afdeling planning een afspraak met u. Onze twee transporteurs Wilbert en Frederick komen vervolgens uw instrument brengen en installeren. Om te beluisteren hoe het instrument bij u thuis klinkt, speelt Wilbert meteen een stukje voor u. Hariët maakt ook de afspraken voor het stemmen van uw piano of vleugel. Onze stemmer Rob komt het instrument dan bij u stemmen.

Inkoop, marketing & sales

Charlotte en Lars bepalen bij de inkoopafdeling welke producten er besteld worden en welke aantallen er nodig zijn. Zij communiceren veel met het magazijn, planning en de afdeling sales. Gertjan van onze klantenservice zorgt er op zijn beurt voor dat eventuele problemen netjes worden opgelost. Op de achtergrond draagt Gerrie van onze administratieve afdeling er zorg voor dat de financiële zaken goed verlopen.  

Bij Oostendorp beschikken we tevens over een eigen marketingafdeling. Zij zorgen ervoor dat u altijd up-to-date wordt gehouden van alle nieuwtjes. Dat doen ze via social media en nieuwsbrieven, maar ook via onze website. Daarnaast werken zij er hard aan dat u ons eenvoudig kunt vinden op het internet.

Onze verkoopafdeling bestaande uit Guido, Marc, Henk, Menno, Wilbert en Jesse staan dagelijks voor u klaar. Zij volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet om u zo objectief mogelijk advies op maat te kunnen geven. Oostendorp steekt regelmatig tijd in persoonlijke trainingen zodat ieder individu zich blijft ontwikkelen. Zij zorgen ervoor dat u vriendelijk wordt ontvangen en hun dienstbare opstelling houdt de sfeer gemoedelijk. Zij geven u de ruimte die u nodig heeft om zelf te vergelijken. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het opstellen van de juiste instrumenten en dat de showroom op orde is. En als er in de winkel even geen klanten zijn, dan beantwoorden ze uw vraag via e-mail, telefoon of chatgesprek. Zij ondersteunen marketing bij het up-to-date houden van de website. En last but not least zijn ze muzikaal en bespelen ze natuurlijk allemaal een toetsinstrument.

Directie

De eenkoppige directie zorgt voor de lijm tussen alle afdelingen. Henk ziet erop toe dat het beleid, de missie, visie en kernwaarden bedrijfsbreed in evenwicht zijn. Oostendorp werkt zonder een managementlaag, want iedereen werkt samen in gelijkwaardige teams met eigen verantwoordelijkheden. Bij belangrijke beslissingen wordt iedereen zoveel mogelijk betrokken. Creativiteit voert bij Oostendorp altijd de boventoon. Hoe kan het ook anders bij een bedrijf waar muzikaliteit toonaangevend is! Dit merkt u aan de oplossingen die wij bieden, het maatwerk dat wij maken en alle instrumenten die wij zelf hebben ontwikkeld.

Meer te weten komen over onze verschillende specialisten?  Maak persoonlijk kennis met ons team!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Om daar gestalte aan te geven, sponsoren wij sinds 2008 Stichting Faridpur. Een aangetrouwde oom van de familie Oostendorp komt oorspronkelijk uit Bangladesh. Hij heeft deze stichting opgericht om iets te kunnen betekenen voor zijn volk. Bangladesh behoort tot de armste landen ter wereld. Van het geld dat Stichting Faridpur inzamelt kunnen mensen met een fysieke handicap gratis worden geopereerd. Een team met chirurgen uit Nederland - waaronder familie van Oostendorp - voert jaarlijks ruim 200 operaties uit tijdens de drie weken dat ze in Bangladesh zijn. Het gaat dan met name om operaties van hazenlippen, open gehemeltes en ernstige vergroeiingen door brandwonden. Ook onderhoudt de stichting een groot kindertehuis. Een paar jaar geleden is Henk Oostendorp zelf ook meegeweest met de artsen en heeft hij geassisteerd bij de operaties. Een deel van onze winst gaat naar deze mooie stichting waarbij echt 100% van de giften ten goede komt aan de hulpbehoevende mensen. De artsen betalen zelfs hun eigen reis. Een extra donatie is natuurlijk altijd welkom.
 

Historie

De geschiedenis van Oostendorp begint al in de jaren 70. Boerenzoon Aalt Oostendorp start in die periode met het geven van orgellessen in geboortedorp Grafhorst. Door de toenemende populariteit van deze lessen verhuist hij al snel naar een groter pand in Wezep. Vader Hendrik staat borg bij de bank om deze start mogelijk te maken. Daarna volgt een lange, bloeiende geschiedenis…

Jaren 80

In de jaren tachtig begint Aalt, naast het geven van orgellessen, met de verkoop van orgels. Hij wil zijn kennis al gauw verder uitbreiden en volgt een opleiding aan de pianovakschool in Emmen. Hier maakt hij zich kundig in de pianotechniek en al snel worden ook piano’s aan het assortiment toegevoegd. Na de crisis begin jaren 80, wordt het pand in 1988 flink verbouwd. De extra vierkante meters worden gevuld met meer orgels en piano’s, maar ook met trendy nieuwkomers zoals keyboards en digitale piano’s.

Jaren 90

De crisis van de jaren 80 heeft gezorgd voor een kaalslag in muziekwinkels. Oostendorp krijgt daardoor nog meer klandizie. Als gevolg daarvan worden er in 1992 wederom extra vierkante meters aan de showroom toegevoegd. Dankzij deze assortimentsuitbreiding trekt Oostendorp al gauw klanten van ver buiten de regio. Ook de toetreding van bekende pianotechnicus Jan van Loo brengt de nodige uitbreiding met zich mee; er worden ook vleugels aan het assortiment toegevoegd.

2000 - 2008

In 2001 is het tijd voor een complete modernisering van het pand. Oostendorp gaat met de tijd mee en kiest voor een nieuw, eigentijds interieur. De toetreding van huidige eigenaar Henk Oostendorp zorgt bovendien voor een frisse wind binnen het bedrijf. Hij heeft op dat moment net de pianovakschool in Amsterdam afgerond en elders praktijkervaring opgedaan in het grondig reviseren van akoestische piano’s en vleugels. Een familiebedrijf is geboren.  

2008 - 2015

In 2008 neemt Henk Oostendorp het bedrijf over. Het snelgroeiende aantal medewerkers vraagt om verdere professionalisering. Oostendorp krijgt een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Bovendien worden alle afdelingen verder gemoderniseerd. Het motto ‘beleef muziek’ vormt vanaf dat moment de basis. Alle afdelingen worden zó ingericht dat muzikale beleving meer gestalte krijgt. Helaas wordt de economische crisis in 2012 ook in de muziekbranche voelbaar. Oostendorp is op dat moment nét gestart met het doorvoeren van een flink aantal vernieuwingen, waaronder een nieuwe website en een ERP systeem. Ook wordt op een paar honderd meter afstand van het hoofdpand een nieuwe locatie in gebruik genomen voor logistiek en werkplaatsen. Hierdoor is het aantal vierkante meters bedrijfsoppervlak verdubbeld. Voor Oostendorp was de groei van servet naar tafellaken een spannende, drukke en vooral leerzame tijd. Met het motto ‘never waste a good crisis’ is het bedrijf gelouterd wat een sterke fundering heeft gelegd voor de toekomst.

Oostendorp anno nu

We hebben ons de afgelopen jaren nog sterker toegespitst op onze corebusiness: toetsinstrumenten. Dit zorgt voor meer werkplezier bij de medewerkers en een toename van onze specialistische kennis. Geen enkel bedrijf in Nederland heeft zoveel verschillende toetsinstrumenten opgesteld én op voorraad. Deze specialisatie, in combinatie met de sterke positie van onze online shop, zorgt ervoor dat we in een moeilijke markt nog steeds snel groeien. Inmiddels werken er 28 medewerkers bij Oostendorp. Gelukkig zijn we door de jaren heen nooit ons einddoel uit het oog verloren: het plezier van zelf muziek maken delen met onze klanten!

 

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918