Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

August Forster Piano's en Vleugels

woensdag 11 december 2013 16:02

Bekijk de August Förster piano's en vleugels

Geschiedenis van August Forster Piano's en Vleugels

Friedrich August Förster geboren in 1829 te Oberseifersdorf bouwde in 1859 in Löbau zijn eerste piano. In 1862 richtte hij net buiden de stad zijn eerste pianofabriek op. In 1897, na zijn dood, nam Cäsar zijn zoon de leiding van de fabriek over. Het bedrijf werd in die tijd uitgebreid met een fabriek in Georgswalde - Bohemen - Tsjechië. Zo kon hij de zo belangrijk afzetmarkt van het toemalige keizer- en koninkrijk van Oostenrijk/Hongarije bedienen. 

Overname bedrijf

In 1915 overleed Cäsar Förster en zetten zijn beide zonen Gerhard en Manfred Forster het bedrijf voort. In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw werden zeer goede en bijzondere instrumenten gebouwd. Deze vooroorlogse piano's en vleugels van Forster kunnen nog steeds wedijveren met de hedendaagse topinstrumenten. 

Het topmerk August Forster

Dat Forsters piano's en vleugels behoren tot een topmerk dat is te zien, horen en voelen en mag daarom niet ontbreken in het assortiment van Muziekcentrum Oostendorp. Momenteel werken 40 medewerkers bij Forster. Zij vervaardigen jaarlijks zo'n 150 piano's en 120 vleugels met de hand.

Warme Forster klank

Alle instrumenten beschikken over een warme, 'zachte' Förster klank. Het perfecte volume is het gevolg van jaren ervaring en continue ontwikkeling en verbetering van de instrumenten. Het klankbord is uniek, de sterke gietijzeren frames kunnen spanning dragen van maximaal 20 ton. 

Film - The Pianist

In de met Oscars bekroonde film The Pianist, speelt onder andere een August Förster piano een belangrijke rol. 

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918