Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Bösendorfer vleugels

maandag 17 juni 2013 12:55

Bösendorfer, een begrip

Bösendorfer is misschien wel het meest bekende merk als het om vleugels gaat.  Dit komt omdat de klank van een Bösendorfer onovertroffen blijft. Sinds 1828 bestaat het bedrijf Bösendorfer. In 1900 was Bösendorf de eerste pianofabrikant die een klavier realiseerd van maar liefst 8 octaven. In 2008 is Bösendorfer overgenomen door het eveneens bekende vleugelmerk Yamaha. Zij maken nu ook onder de naam Bösendorfer prachtige vleugels die volledig in de traditie van Bösendorfer passen.

De klank

Bösendorfer vleugels staan bekend om hun volle, genuanceerde klank. Een Bösendorfer in goede conditie klinkt zangerig en is zeer geschikt om klassieke werken op te spelen. Daarnaast is de klank wel zo transparant dat ook Jazz tot de mogelijkheden behoort.

Bösendorfer kopen?

Als u een Bösendorfer vleugel aan wilt schaffen is het van belang om dat te doen bij een piano vakhandel. U weet dan namelijk zeker dat u een vleugel komt die technisch volledig is nagekeken en voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Bovendien hebt u dan ook recht op 5 jaar garantie. Mocht er toch iets niet helemaal in orde zijn met uw Bösendorfer vleugel? Het wordt voor u nagekeken. Koopt u particulier een Bösendorfer dan hebt u eerder genoemde garanties niet. 

Bekijk ons assortiment Bösendorfer Vleugels

bösendorfer vleugel

 

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918