Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Content Orgels

donderdag 02 januari 2014 12:48

Content Orgels

Content Orgel kopen

Bent u op zoek naar een Content orgel? Dan bent u bij Muziekcentrum Oostendorp aan het juiste adres. Al sinds 1977 zijn wij gespecialiseerd in de verkoop van klassieke orgels. Zowel voor nieuwe als tweedehands Content orgels bent u van harte welkom in de showroom in Wezep. Onze specialisten staan u graag te woord om het uitgebreide assortiment aan Content orgels te laten zien en horen.  

Content: producent van klassieke orgels

Content Orgels is een van de toonaangevende Nederlandse producenten van klassieke digitale orgels. Het brede assortiment biedt niet alleen mogelijkheden voor particulieren, maar ook voor kerken en instellingen. De jarenlange ervaring in de orgelbouw en wereldwijde afzet garanderen een merk dat sterk is in kwaliteit en innovatie. 

Geschiedenis Content Orgels

Content Orgels is opgericht in 1980 door oprichter en huidig directeur Bert Foppen. Vanaf dit begin is er veel aandacht geweest voor ontwikkeling en kwaliteit bij het produceren van de klassiekel orgels. In 1987 werd deze aanpak beloond en ontving Content Orgels de prestigieuze 'Diapason d'Or'. Contet Orgels was vanaf dat moment klaar voor een volgende stap. Op het bedrijventerrein 'Kerkdennen' in Ermelo werd een nieuwe fabriek geopend. 

Overstap analoog naar digitaal

Eind jaren '80 werd de overstap gemaakt van analoge naar digitale orgels. De mogelijkheden namen daarmee voor de organist een enorme sprong. De keuze in het aantal orgels nam toe en er ontstond een nieuwe serie: Mondri Classic.

Content Mondri Classic 
Mondri Classic

In 2006 introduceerde Content Orgels de Mondri Classic, wat een revelutionaire verandering bleek te zijn. De Mondri Classic is een orgel waarin volop gebruik gemaakt wordt van geavanceerde, zelf ontworpen micorchip (processor) en hoogwardige samples. De klavieren zijn eventueel uitvoerbaar met houtopleg en zelfs met massief houten toetsen. De Mondri Classic is een instrument voor de kritische orgelspeler. Een superieure klank wordt gecombineerd met een prachtig design. 

Content Cantate Serie

De Content Cantate serie is geinspireerd op het pijporgel in al zijn vormen. Op basis van dit orgel heeft Content een veelzijdig instrument ontwikkeld met wel 4 unieke wereldklanken. U blijft zich verbanzen over de mogelijkheden van deze prachtige instrumenten. De door Content ontwikkelde Invention Technology maakt het mogelijk om de klanken op een ongekend kwaliteitsniveau te realiseren. De nieuw ontwikkelde convolutie galm zorgt op ieder moment voor een optimale ruimtelijke beleving: van intiem huiselijk tot een imposante kathedraal. De serie bestaat uit de Cantate 240 en de Cantate 346. Beide instrumenten staan opgesteld in de showroom en kunt u bekijken, beluisteren en bespelen.

Content Cantate

Content Celeste Serie

De Content Celeste serie beschikt over mooi robuust en duurzaam meubel met een eigentijds ontwerp en moderne uitstraling. Deze serie maakt de in eigen huis ontwikkelde Invention Technology beschikbaar voor een brede doelgroep orgelliefhebbers. Met de vier unieke klankwerelden zijn de Celeste Orgels veelzijdige instrumenten. U beschikt over een complete dispositie met een klankkarakter dat recht doet aan verschillende muziekstijlen.

Content Mondri Serie
Content Mondri

Het Mondri orgel is in een elegant vormgegeven meubel ondergebracht. Het is een strak uitgevoerde kast met enkele interessante details. Bij een muziekinstrument is natuurlijk de klankkwaliteit die telt. De Mondri beschikt over een indrukwekkende klankkarakter dat mede door een uitgekiende luidsprekeropstelling wordt verkregen. De Mondri Serie wordt veelal geplaatst in woonkamers, echter zijn deze orgels ook prima te gebruiken in kerken en instellingen. 

Tweedehands Content Orgels

Naast nieuwe orgels hebben wij ook een continue wisselend aanbod van tweedehands orgels. Deze orgels staan opgesteld in de showroom en zijn door u te beluisteren en bespelen. Onze specialisten staan u graag te woord.

 

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918