Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Digitale Drums

woensdag 02 april 2014 15:51

Digitale Drums

Geschiedenis van de digitale drums

De elektronische drumsets en drumcomputers zijn ouder dan veel mensen denken. In de jaren zeventig van de 20e eeuw werden de eerste drumcomputers ontwikkeld en kleinschalig gebruikt. In 1976 nam ''Pollard Industries'' de eerste digitale drumset in productie.

In de jaren 80 nam de populariteit van deze drumcomputers in razend tempo toe. In veel klassiekers uit de jaren 80 is het geluid van de elektronische drums dan ook herkenbaar. Na de jaren 80 zijn de drumcomputers en digitale drumsets niet meer weg te denken in de muziekwereld. De drumhorizon is enorm verbreed en de mogelijkheden lijken onbegrensd.

Digitale Drums

Digitale drums, waarom?

Akoestische drumsets nemen meer ruimte in beslag en geluidsoverlast is in veel gevallen onvermijdelijk. Met een digitaal drumstel wordt het geluid digitaal geproduceerd en is het volume dus regelbaar. Mocht er alsnog overlast plaatsvinden dan is het altijd een optie om een hoofdtelefoon of oordopjes aan te sluiten waardoor de drummer complete speelvrijheid geniet zonder anderen tot last te zijn.

Los van deze praktische zaken biedt een digitaal drumstel meer diversiteit in klanken. Bij de meeste sets kan elke drumpad* apart ingesteld worden. Je kan dan per drumpad het geluid veranderen waardoor de meest creatieve combinaties binnen handbereik liggen.

* De trommels en bekkens van een digitaal drumstel en de speelvlakken op een drumcomputer worden drumpads genoemd.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van digitale drums?

Om de perfecte drumset te vinden is het handig om voor jezelf de volgende vier zaken op een rijtje te zetten:

Bekijk de Digitale Drums

  • Ben je een beginnende, gemiddelde of ervaren drummer?
  • Wordt dit je eerste drumstel? Zo nee, waarom wil je je drumstel vervangen?
  • Wat wil ik doen met mijn drumset of drumcomputer?
  • Wat is mijn budget?

Met de antwoorden op de bovenstaande vragen zal het makkelijker worden om drumsets te vergelijken en daardoor de juiste keuze te maken. Onze drumspecialisten helpen u graag bij het maken van uw keuze. Ons assortiment digitale drums en pads wordt door Roland, Yamaha en Korg vertegenwoordigd.

Drum-voordeelbundels

Om uw aanschaf extra voordelig te maken, zijn er diverse voordeelbundels samengesteld. U koopt dan niet alleen een digitaal drumstel maar bijvoorbeeld ook tegen een zeer aantrekkelijke prijs een drumkruk, hoofdtelefoon en drumstokken. De voordeelbundels staan bij elke digitaal drumstel weergegeven in de webshop. 

Mocht je vragen hebben of graag advies willen van een professional dan ben je uiteraard welkom in onze Showroom te Wezep.

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918