Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Petrof piano

vrijdag 29 november 2013 00:00

petrof

Geschiedenis Petrof piano's

De pianobouwer Antonín Petrof was een meestertimmerman. Na zijn piano opleiding bij zijn oom Johann Heitzman in Wenen keerde hij in 1864 terug naar zijn geboorteplaats Hradec Králove in het huidige Tsjechië om daar zijn eigen fabriek te beginnen. Datzelfde jaar rolde de eerste concertvleugel uit de werkplaats.

Interesse in technologische ontwikkeling

Antonín Petrof was zeer geïnteresseerd in technologische ontwikkelingen en paste deze gretig toe in zijn eigen ontwerpen. Hij was de eerste die een compleet ijzeren frame gebruikte in zijn piano’s (1875) en ook de eerste die het repetitiemechaniek toepaste in een staande piano. In de loop der jaren is hij een bijzonder succesvol pianobouwer geworden. Na vele prijzen te hebben gewonnen op internationale tentoonstellingen was de populariteit als nooit tevoren. In elke belangrijke concertzaal in die tijd stond een Petrof vleugel. In 1899 werd het bedrijf zelfs de officiële pianoleverancier van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. In 1915 had Petrof maarliefst 35.500 piano’s verkocht. Ondanks alle politieke omwentelingen en economische tegenslagen wist Petrof tot op de dag van vandaag te overleven. De fabriek is daar heden ten dage nog steeds gevestigd. 

Kenmerken Petrof piano's

Evenals Yamaha behoeft dit Tsjechische merk Petrof bij de pianisten en piano liefhebbers nauwelijks introductie. De piano's van Petrof kenmerken zich door een prettige speelaard en een warme, romantische klank. Eén van de redenen dat Petrof piano's en vleugels zo goed klinken, is de manier waarop Petrof de zangbodems maakt. Deze worden gemaakt van kaarsrecht, streng geselecteerd hout van sparrebomen gemaakt. Het hout wordt voor meerdere jaren te drogen opgeslagen. Bent u dus specifiek op zoek naar een warme pianoklank? Dan is een Petrof piano zeker het overwegen waard. Bij Muziekcentrum Oostendorp vind u de piano en/of vleugel die aansluit bij uw wensen!

Handgemaakt piano's

Het met de hand maken van piano's is iets wat door Petrof als een belangrijke factor wordt gezien voor haar succes. De warme klanken blijven beter aanwezig en een hoge kwaliteit kan altijd gegarandeerd worden. Petrof maakt ook veel onderdelen van de piano's zelf. Dit is iets wat maar weinig merken haar na doen. Zo produceert Petrof onder andere zelf de klavieren, hamers en snaren.

Assortiment Petrof piano's

Bij Muziekcentrum Oostendorp treft u zowel tweedehands als nieuwe Petrof piano's en vleugels in het assortiment. Hieronder een greep uit ons assortiment. 

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918