Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Piano's

Voorraad Piano's

Het is ons streven om zoveel mogelijk van de piano's die u op onze website aantreft ook in onze winkel op voorraad te hebben. Als u bij ons in de winkel wilt komen voor een bepaald model piano, dan is het verstandig om eerst te informeren of de piano nog voorradig is. U bent uiteraard van harte welkom bij ons in de winkel voor een demonstratie en om zelf de verschillende piano's te bespelen. Onze specialisten zullen u van professioneel advies voorzien. Het is onze bedoeling dat u het instrument vindt dat precies bij u past.

Service

Muziekcentrum Oostendorp B.V. levert kwaliteit voor een scherpe prijs. Onze specialisten stellen het instrument met zorg voor u af zodat u direct de optimale bespeelbaarheid ervaart. Ook na aanschaf van uw instrument staan wij voor u klaar! Vraag in de winkel naar meer informatie over onze uitgebreide service.

Reparatie en Onderhoud

Onze pianotechnici behoren tot de besten van Nederland. Zij stemmen concertvleugels voor concerten en onderhouden de vleugels van bekende pianisten zoals Jan Vayne.

Revisie

Een goed onderhouden piano of vleugel gaat ongeveer zestig tot tachtig jaar mee. Daarna is het instrument toe aan revisie. Onze vakmensen reviseren zowel piano’s als vleugels.
Bij een revisie worden alle versleten onderdelen vervangen waardoor een instrument weer minimaal veertig jaar meegaat.

Een kleine revisiebeurt om de 10 jaar is aan te bevelen. De hamerkoppen zijn na tien jaar vaak ingesleten omdat ze continu tegen de snaren slaan. Deze koppen worden dan geschuurd in de originele vorm. Hierdoor wordt het aanslagpunt weer kleiner waardoor er meer boventonen vrijkomen en uw piano dus mooier klinkt. Ook de afregeling moet na tien jaar worden onderhouden. De timing van de verschillende onderdelen is niet meer uitgebalanceerd als u op de piano speelt. Dit heeft nadelige gevolgen voor de dynamiek van uw pianospel en de slijtgevoeligheid van de onderdelen.

Restauratie

Bij restauratie wordt een instrument weer helemaal in originele stijl teruggebracht. Revisie en restauratie liggen heel dicht bij elkaar in het pianovak. Bij de restauratie is het belangrijk dat het oorspronkelijke karakter van het instrument weer optimaal wordt en de originele kwaliteit niet verloren gaat. Een gerestaureerde piano of vleugel is een prachtig meubel in uw woning en onderscheidt zich van nieuwe instrumenten door een unieke kast en een heel eigen toonkarakter.

Stemmen

Voor een goed onderhoud van uw piano is twee keer stemmen per jaar minimaal vereist. Door verschillen in luchtvochtigheid gaat het hout van de piano werken. Naarmate de lucht vochtiger wordt, gaat het hout meer uitzetten. Als de vochtigheidsgraad weer daalt, krimpt het hout. Door deze schommelingen in luchtvochtigheid ontstemt uw piano. Een constante luchtvochtigheid is dus heel belangrijk voor uw instrument. Er zijn apparaten verkrijgbaar die het klimaat regelen. Dat is niet alleen goed voor uw instrument maar ook voor uw meubelen, parket, elektronica en zelfs voor uw eigen gezondheid.

Waarom is stemmen zo belangrijk?

Regelmatig stemmen is nodig omdat een valse piano niet prettig klinkt en omdat het nodig is voor het onderhoud van uw piano. Een piano hoeft niet heel vals te klinken als deze lange tijd niet is gestemd. Het kan zijn dat de toon van de hele piano is gezakt. De piano kan dan een (gedeelte van een) toon te laag staan. Wist u dat op uw piano meer dan 18 ton aan spanning staat? De constructie van de piano is zo gemaakt dat hierdoor de optimale klank kan worden bereikt. Zakt die spanning een toongedeelte (bijvoorbeeld 2 ton) dan heeft dat een negatieve invloed op het geluid. Langdurige verwaarlozing kan zelfs leiden tot definitief verlies van de mooie klank van de piano. Let hier goed op bij de aanschaf van een oude piano of laat de piano eerst door ons taxeren.

Taxatie

Als u een piano of vleugel wilt aankopen of verkopen, kunt u het instrument door onze beëdigde taxateur laten taxeren. U ontvangt dan een officieel taxatierapport. Een taxatie is sterk aan te bevelen als u een instrument wilt kopen via een particulier. Aan een instrument kan veel mankeren zonder dat u dat zelf kunt zien. Bijvoorbeeld een scheur in de zangbodem. Zitten er scheuren in het gietijzeren frame of in het stemblok dan is het instrument zo goed als waardeloos. Het kost namelijk teveel werk (en dus geld) om dit te repareren.

Tjechische schoonheid

In de jaren 20 van de vorige eeuw was Tsjechië een rijk land waar veel mooie piano's en vleugels werden gemaakt. Bekende merken zoals Petrof, Scholze, Rösler en August Förster komen daar vandaan. Oostendorp importeert regelmatig gebruikte piano’s en vleugels uit Tsjechië. De kasten laten we in ons bedrijf in Tsjechië repareren en hierdoor kunnen we mooie klassieke piano's aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs. Nieuwe piano’s van deze merken hebben ook een uitzonderlijk goede prijs-kwaliteit verhouding.

Betaling

U kunt bij ons contant betalen, met uw pinpas of creditcard. Houdt u er rekening mee dat de meeste pinpassen standaard gelimiteerd zijn tot € 2.500,-. Bij betaling met creditcard wordt 1,7% provisie berekend. U kunt met ons bellen voor meer informatie: 038-3762954.

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918