Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Yamaha Avant Grand

vrijdag 09 september 2011 16:35

Door meer dan honderd jaar ervaring met het bouwen van superieure piano's te combineren met de meest recente geavanceerde technologieën kan Yamaha u met trots een echte hybride akoestische/digitale piano bieden die beantwoordt aan de behoeften van de hedendaagse musicus.

Authentieke aanslag van piano met speciale vleugelactie en pianotoetsenbord

Dit volledig nieuwe, innovatieve toetsenbord biedt de volle, expressieve kwaliteit van een echte vleugel dankzij de fijne aanslagnuances en de uitzonderlijke respons. Gebaseerd op de vele tientallen jaren ervaring met het bouwen van vleugels is Yamaha erin geslaagd een weliswaar uniek maar toch volledig traditioneel pianoaanslagmechanisme voor de Avant Grand te ontwikkelen door een systeem te gebruiken waarbij de hamers via de onderkant op de snaren slaan, net als bij een echte vleugel. De actie van de hamers en de balancering van het gewicht van elke hamer zijn nauwkeurig afgesteld om dit revolutionaire toetsenbord een uitzonderlijk natuurlijk en consistent gevoel te bieden. Het toetsenbord maakt ook gebruik van toetsen van echt hout, net als bij een echte vleugel. De witte toetsen zijn gemaakt van het speciale materiaal 'ivoriet', dat speciaal door Yamaha is ontwikkeld om het natuurlijke gevoel van ivoor te reproduceren. Het resultaat is een verbazingwekkend expressief toetsenbord dat uw vingers licht over de toetsen laat dansen bij het spelen van snelle passages maar ook een stevige response biedt bij het spelen van trage passages voor een authentiek gevoel dat veel verder gaat dan bij alle andere bestaande digitale piano's.

De realistische ambiance van een vleugelvoice

De N3/N2 gebruikt de volledig nieuwe, originele, vierkanaals multisampletechnologie voor klankopwekking van Yamaha voor de vleugelvoices. De voices zijn links, rechts, in het midden en aan de achterkant van een vleugel opgenomen om artiesten de rijke resonantie en het klankvermogen te bieden die tot nu toe alleen op een echte vleugel beschikbaar waren.
Het instrument maakt ook gebruik van een nieuw vierkanaalssysteem met meerdere luidsprekers, waarbij elke luidspreker over zijn eigen versterker beschikt. Dit is van essentieel belang voor het behoud van de klankintegriteit van elke frequentieband en om te zorgen dat elke muziekpartij en alle nuances ervan op natuurlijke wijze en met absolute helderheid worden gereproduceerd. De N3 is daarnaast ook nog voorzien van een speciale, interne, neutrale resonator voor het verrijken van de expressieve klankrespons voor een realistische respons, met name bij het spelen van hoge noten.

Echte vleugelresonantie

De Avant Grand is voorzien van het speciale TRS (Tactile Response System), dat zorgt voor een realistische reproductie van de resonantie van het instrument, of van de trilling die u in de toetsen of de pedalen voelt bij het bespelen van een echte vleugel. U kunt deze functie in- en uitschakelen en kiezen uit drie niveaus voor de sterkte van de trilling.

Flexibele volumeregeling

In tegenstelling tot akoestische piano's biedt de Avant Grand u volledige controle over het volume van het instrument zodat u het gewenste niveau kunt instellen. Desgewenst kunt u in volledige afzondering spelen of luisteren met een of twee hoofdtelefoons. Dankzij het innovatieve TRS kunt u zelfs bij het gebruik van een hoofdtelefoon de natuurlijke trilling van een echte akoestische vleugel voelen.

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918