Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Piano huren

Piano huren bij Muziekcentrum Oostendorp

Piano huren vanaf € 10,00 per maand

Het spelen op een goede akoestische piano is en blijft een ervaring die door heel weinig digitale instrumenten geëvenaard wordt. De klank is rijk, levendig en natuurlijk. Iedere piano heeft zijn eigen karakter, waardoor de keuze voor de juiste piano heel persoonlijk is.

Een kwalitatief goede piano aanschaffen kan een investering voor het leven zijn en dat doet u natuurlijk niet zomaar. Dit is de reden dat Muziekcentrum Oostendorp u de mogelijkheid biedt om een piano te huren alvorens u tot koop overgaat. En mocht de liefde voor het instrument niet blijvend zijn, dan halen wij de piano uiteraard weer op. Zo zit u nergens aan vast. En wilt u de piano wel houden, dan krijgt u alle betaalde huur, borg én transportkosten in mindering gebracht. Zo betaalt u niets extra.

U huurt al een piano vanaf € 10,00 per maand. Dat is inderdaad heel weinig. Oostendorp maakt pianospelen graag voor iedereen mogelijk. De piano's voor € 10,- per maand zijn meestal bruin van kleur omdat die kleur minder populair is. In de tabel hieronder kunt u doorklikken naar de verschillende prijscategorieën, waarna u een actueel overzicht krijgt van de te huren piano's.

Staat er niet bij wat u zoekt? In onze werkplaats en magazijn staan ook nog veel piano's. U kunt altijd contact opnemen via 038-3762954 om uw specifieke wensen te bespreken. U kunt ook naar onze showroom komen om de piano's zelf te bespelen. Indien gewenst, spelen wij met alle plezier een stukje voor, zodat u kunt bepalen welke klank u het meest aanspreekt.

Wij adviseren u wel even tijd vrij te maken om naar de winkel te komen. Ook al is het soms ver rijden, wij garanderen u dat het de rit waard is. Want stel dat de door u gehuurde piano u bevalt en u het instrument wilt aanschaffen. Dan is het heel belangrijk dat u de piano heeft gekozen, die het beste bij u past, aangezien die misschien wel 30 jaar bij u thuis blijft staan.

Daarom is de juiste voorlichting, die rekening houdt met uw wensen en omstandigheden, cruciaal. Met onze 40 jaar ervaring in dit vak, weten wij precies waar u rekening mee moet houden. Van belang is bijvoorbeeld wat voor vloer u heeft en hoe de akoestiek van de ruimte is. Vindt u een warme klank mooi of een meer heldere klank? In de showroom kunnen wij u het verschil goed laten horen. Nadat alle wensen zijn besproken, blijven er uit de ruim 40 piano's, die in de showroom staan opgesteld, meestal 2 of 3 over, die het beste bij uw wensen passen. Zo maken wij de keuze makkelijk en overzichtelijk.

Muziekcentrum Oostendorp biedt u: 

 • Een flexibel huursysteem met een looptijd van 6 maanden.
 • Scherpe tarieven, bestaande uit huur, borgsom en transportkosten.
 • De mogelijkheid om na de huurperiode de piano te kopen, de huur te verlengen, de piano te retourneren of toch een ander instrument uit te zoeken. 
 • Als u na de huurperiode besluit om de piano te kopen, dan worden de betaalde huur, borg en transportkosten van de eerste periode 100% in mindering gebracht op de aanschafprijs.
 • U kunt de huurperiode ongelimiteerd verlengen.
 • Bij de huur aangeschafte accessoires worden, indien gewenst, teruggekocht door Muziekcentrum Oostendorp tegen (maar liefst) 50% van de aankoopprijs.
 • Tijdens de huurperiode geniet u van de Oostendorp garantie op uw piano.


Mogelijkheden en tarieven piano huren

Termijn Termijnbedrag Borg Omschrijving Totale aanbod
6 maand € 10,00 / maand € 100,00 Bruine piano's tot € 2.000,- Bekijk aanbod
6 maand € 30,00 / maand € 100,00 Tot € 2.000,- Bekijk aanbod
6 maand € 50,00 / maand € 200,00 Tussen € 2.000,- en € 4.000,- Bekijk aanbod
6 maand € 80,00 / maand € 300,00 Tussen € 4.000,- en € 6.000,- Bekijk aanbod
6 maand € 120,00 / maand € 400,00 Tussen € 6.000,- en € 8.000,- Bekijk aanbod
6 maand € 170,00 / maand € 500,00 Tussen € 8.000,- en € 10.000,- Bekijk aanbod

 

Transportkosten
< 40 km vanaf ons pand € 75,00
> 40 km vanaf ons pand € 150,00


Wij streven ernaar om het huren van een piano zo aantrekkelijk mogelijk voor u te maken en daarom houden wij de transportkosten zo laag mogelijk. Daarnaast zijn deze kosten inclusief het stemmen en speelklaar maken van de piano. Doordat wij gebruik maken van professionele transportmiddelen, raakt de piano niet ontstemt tijdens het vervoer. Zo wordt de piano keurig gestemd bij u thuis afgeleverd en kan het speelgenot beginnen. Wanneer u tijdens de huurperiode de piano nogmaals wilt laten stemmen, is dit voor uw eigen rekening. 

Bovenstaande transportkosten gelden voor levering op de begane grond en op locaties waarbij een geschikte lift aanwezig is, waar de piano in past. Bij overige situaties - als er bijvoorbeeld getakeld moet worden - kunnen de tarieven variëren tussen € 250,00 en € 800,00. Wij doen u dan een passende prijsopgave. Takelkosten worden niet in mindering gebracht bij aanschaf.

Voorafgaande aan de huurperiode

Wij hebben een doorlopend ruim aanbod van diverse merken, leeftijden, kleuren, uitvoeringen etc. Onze specialisten zijn niet alleen vakmensen, die verstand hebben van pianotechniek, maar ze denken ook graag met u mee en kunnen u goed adviseren welk instrument past bij uw wensen en situatie.

Nadat u uw piano heeft uitgezocht, wordt er een klein dossier aangemaakt. Dit bestaat uit een huurovereenkomst, een exemplaar van de huurvoorwaarden en een kopie van uw identiteitsbewijs. U krijgt een kopie van de overeenkomst en de voorwaarden mee naar huis. Vervolgens nemen wij contact met u op om een afspraak te plannen voor de aflevering. Omdat elke afgeleverde piano eerst een uitgebreide eindcontrole krijgt, streven wij er altijd naar om de piano binnen 4 weken bij u thuis af te leveren. Wij hebben namelijk wat tijd nodig om de piano te stemmen en speelklaar te maken. 

Bent u al begonnen met de lessen? Dan kunt u geheel gratis een leenpiano meenemen totdat de piano geleverd wordt. Dit is een digitale stage piano met 88 gewogen pianotoetsen. Die kunt u zo op tafel leggen. Zo kunt u gewoon blijven oefenen totdat de piano geleverd wordt.

Flexibel huren

Tegen het einde van de huurperiode nemen wij weer contact met u op om de vervolgstappen met u te bespreken. Wij bieden u dan de volgende keuzes:

 1. U schaft het gehuurde instrument aan met restitutie van de totale huurkosten.
 2. U schaft in onze showroom een ander instrument aan, ook met restitutie van de totale huurkosten. De prijs van dit instrument dient minstens 75% van de prijs van het gehuurde instrument zijn.
 3. U verlengt de huur voor nogmaals 6 maanden. Wanneer u na een verlenging de piano alsnog aanschaft, wordt alleen de eerste huurperiode gerestitueerd. U kunt onbeperkt blijven verlengen.
 4. U laat de piano door ons retourneren. De betaalde borgsom wordt dan verrekend met de extra transportkosten voor het ophalen van het instrument.


U krijgt bij ons geen kleine lettertjes en stilzwijgende verlengingen, maar een overzichtelijke huurovereenkomst, waar alle mogelijkheden duidelijk in beschreven staan. Daarnaast nemen wij altijd zelf contact met u op, voordat de overeenkomst verlopen is. Ook bij een verlenging. U hoeft nergens aan te denken. Wij doen er alles aan om u te ontzorgen, zodat u alleen maar hoeft te denken aan pianospelen.

Een flexibeler systeem vindt u nergens anders.

Rekenvoorbeeld

Stel, u woont in de omgeving van Utrecht en u wilt een piano huren die een verkoopprijs van € 3.995,00 heeft. Deze valt in de categorie van € 50,00 per maand met een borgsom van € 200,00 (zie bovenstaande tabel). Omdat u buiten de straal van 40 km woont, betaalt u € 150,00 voor het transport. Dit resulteert in de volgende rekensom:

Huur voor 6 maanden:       6 x € 50,00 = € 300,00
Borgsom: + € 200,00
Transportkosten: + € 150,00

Totale huurtarief:

€ 650,00

U betaalt het totaalbedrag bij levering ineens, dus niet in maandelijkse termijnen. Op die manier hebben wij er geen extra werk mee en kunnen wij onze huurprijzen laag houden. Bovendien hoeft u er gedurende de huurperiode niet meer naar om te kijken.

Als u na de huurperiode besluit om het instrument aan te schaffen, wordt de reeds betaalde huur, borg en transport in mindering gebracht op de verkoopprijs:

Verkoopprijs piano:            € 3.995,00
Restitutie totale huurkosten:  - € 650,00
Resterend aanschafprijs:             € 3.345,00


Op deze manier maken wij het voor u mogelijk om piano te spelen op een goed instrument, zonder dat u risico loopt. U hoeft dan niet een goedkope piano via Marktplaats te kopen. Niets is vervelender om piano te spelen op een piano die niet fijn speelt en onregelmatig klinkt. Dan is de lol er zo af. Wij stimuleren met onze huurmogelijkheid om een goed begin te maken voor een aantrekkelijke prijs. U kunt zich dan zorgeloos focussen op het pianospelen. Accessoires zijn bij huur optioneel en kunt u naar eigen smaak en wens uitzoeken bij ons in de winkel.

Levering in heel Nederland

piano en vleugel levering in heel nederland

Muziekcentrum Oostendorp is dé toetsenspecialist van Nederland en kan mede door haar grote assortiment, eigen technische dienst, vakkundige pianostemmers en eigen transportservice klanten in heel Nederland van onze diensten voorzien. Wij leveren in elke woonplaats en regelen op elke plek een professionele stemmer die uw akoestische piano stemt en onderhoudt. Zo heeft u altijd iemand in de buurt die snel kan helpen als dat nodig is.

Heeft u nog vragen over het huren van een piano? Of wilt u graag advies over welke piano voor u geschikt is? Bezoek onze winkel of neem contact met ons op. Voor het regelen van de overeenkomst is het wel nodig dat u naar de winkel komt.

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend uw persoonlijke offerte aanvragen. 

 • id
 • date
  calendar

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918