Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten

Orgel

Maandaanbiedingen Orgel

Nieuw in de webshop

Muziekcentrum Oostendorp is ruim dertig jaar geleden begonnen met het verkopen van orgels en piano’s. Gaandeweg is ons assortiment uitgebreid tot wat het nu is. In dit uitgebreide assortiment hebben orgels nog steeds een belangrijke plaats in onze winkel. We hebben een zeer ruime collectie van zowel nieuwe als occasions orgels opgesteld staan.

Lees meer over orgels

Klassieke orgels

Het klassieke orgel noemt men ook wel de koning van de toetsinstrumenten. Dit is niet voor niks. Qua omvang is een groot kerkorgel imposant, om over de klank maar te zwijgen. Helaas is het niet mogelijk om een groot kerkorgel in huis te hebben staan. Gelukkig zijn er tegenwoordig digitaal gesampelde instrumenten die het geluid van een echt orgel benaderen. Zo is het voor elke organist mogelijk om in het comfort van uw eigen huis een kerkorgelklank te realiseren.

Topmerken orgels

Muziekcentrum Oostendorp is dealer van de topmerken Content en Johannus. Dit zijn topmerken omdat de kwaliteit van deze orgels ongeëvenaard is. Orgels zijn er in vele soorten. We hebben kleine orgels met één klavier maar ook grote orgels met drie klavieren en pedaal.

Deskundigheid op orgelgebied

Een beginnende organist kan bij ons een passend instrument vinden, maar ook de gevorderde organist kan zich uitleven op onze orgelafdeling. Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag een orgel te vinden dat bij uw wensen past. Naast een ruime collectie nieuwe instrumenten kunt u bij ons ook kiezen voor een tweedehands orgel. Tweedehands orgels worden voordat ze verkoopklaar zijn helemaal nagekeken door onze kundige technische dienst. Daarom krijgt u bij ons een jaar garantie op een tweedehands instrument.

Populaire orgels

Wie kent ze niet? De populaire orgels van vroeger. In vele huizen werd met veel plezier muziek gemaakt op een Orla, Farfisa, Eminent of een ander merk orgel. Vaak beschikken de populaire orgels over een ritmebox en meer extra klanken dan op een klassiek orgel. Instrumenten als saxofoon, fluit, trompet? Het zit er allemaal in. Door de opgekomen keyboardmarkt worden populaire orgels niet veel meer gemaakt. Maar als occasion zijn ze nog genoeg te koop: mooie orgels met ritmebegeleiding. Oostendorp verkoopt merken als Technics, Hammond, Yamaha, enzovoort. Deze orgels zijn doorgaans te koop vanaf ongeveer € 350,-. Bekijk onze populaire orgels.

Hammond

De Hammond is onder de populaire orgels een apart hoofdstuk. De Hammondorgels werden oorspronkelijk gebouwd als imitatie van een kerkorgel. In de loop der jaren zijn juist de elementen die daarvan afwijken bepalend geworden voor de populariteit van het hammondorgel. De keyclick en lesliesound zijn onmiddellijk te herkennen en terug te beluisteren in de mooiste popmuziek. De toonwielorgels waarmee Hammond groot is geworden waren log en zwaar. De bekende Hammond B3 weegt maar liefst 192 kilo! Dankzij de huidige digitale techniek zijn deze orgels veel compacter geworden. Dit maakt de huidige hammondorgels ook zeer geschikt voor op het podium. De Hammond XK3-C biedt u de originele hammondklank terwijl het instrument maar 18,5 kilo weegt.

Welkom in ons Orgelcentrum

Bij Muziekcentrum Oostendorp bent u dus aan het juiste adres voor een orgel. Van klassiek tot populair, van klein naar groot, nieuwe en tweedehands, we hebben alles staan. Ons deskundige personeel helpt u met alle plezier een orgel te vinden dat aansluit bij uw specifieke wensen.


Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918