Hammond XK-1c drawbar keyboard

De Hammond XK-1c is een super drawbar keyboard. Het is klein, maar heeft nog steeds de geweldige klanken van een Hammond orgel in zich. Door de VASE III-engine is het geluid van de XK-1c fenomenaal. Deze wordt ook gebruikt bij de SK-serie van Hammond.

Dit instrument betreft een demomodel.

Lees verder >
Slechts 1-2 werkdagen
€ 1.495,00
€ 1.325,25

Koop nu en betaal in termijnen vanaf € 27,28 per maand

Meer Informatie

De Hammond XK-1c is een drawbar keyboard. Het is klein, maar heeft nog steeds de geweldige klanken van een Hammond orgel in zich. Door de VASE III-engine is het geluid van de XK-1c fenomenaal. Deze wordt ook gebruikt bij de SK-serie van Hammond. Daarnaast is alles aanwezig en heeft het de volgende elementen in zich:

  • pijporgelklanken
  • toonwielsimulatie
  • transistororgels
  • 9 drawbars
  • 5-octaafs waterfall klavier

Deze Hammond XK heeft de fysieke kenmerken van de SK-serie. Toch is het een echte XK, er zijn namelijk alleen orgelklanken aanwezig. Dit instrument is dan ook uitermate geschikt voor de echte Hammondfan. Hammonds doel met dit compacte orgel is de illustere, legendarische klank van de B3 in te bouwen in een instrument van slechts 8 kg. De beleving van de klassieke B3 mocht daarmee niet verdwijnen. Daarom is de bekende key-click van de B3 aanwezig. Dit is op de achtergrond en ondergeschikt aan de klank. Deze key-click is op verschillende manieren in te stellen.

Eigen klank van orgel

Ook kunt u nu uw eigen orgelklank creëren dankzij de digitale klankopwekking. Elke stap die maakt kunt u in de detail weergeven. Alles wordt goed weergegeven door de onmisbare Leslie-simulatie. Ook voelt de respons zeer natuurlijk aan en dit komt alleen maat ten goede van uw spel op de Hammond XK-1c. Er is een 8-pins aansluiting aanwezig om een Leslie speaker op aan te sluiten. Ook zijn er jacks voor expressie pedaal en footswitch. Verder is MIDI, line out en een USB-poort aanwezig op dit instrument.

Orgelklanken van de XK-1c

Naast de eigen klanken die u kunt creëren, kunt u natuurlijk ook kiezen uit de Vox Continental en Farfisa presets. Geef nog meer veelzijdigheid aan uw spel door gebruik te maken van de vele mogelijke klanken van een orgel. Effecten ontbreken uiteraard niet op dit drawbar keyboard, u heeft de keuze uit chorus, equalizer, vibrato en multi-effecten.

Test de Hammond XK-1c zelf!

Deze Hammond XK-1c staat speelklaar voor u opgesteld in onze showroom. U kunt hier het instrument zelf bespelen en vergelijken. U bent van harte welkom!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 8,0 kg
Kleur bruin
Opgesteld in de showroom ja
Productstatus Demomodel
Merk Hammond
Garantie 3 jaar
Hoogte 10,1 cm
Breedte 95,8 cm
Diepte 30,5 cm
Artikelcode P039771-15070009