Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten
Beleef dit product
Bekijk video’s

Roland C-30 Digitale Klavecimbel

roland-c30-a.jpg
roland-c30-b.jpg
roland-c30-c.jpg

Een digitale klavecimbel?

De Roland C30 Digital Harpsichord reproduceert zeer natuurgetrouw het prachtige geluid van een akoestische klavecimbel. U hoort het resoneren van de zangbodem en het geluid van het plectrum dat de snaar aanraakt wanneer een toets wordt losgelaten. Hierdoor klinkt de C30 als een echte klavecimbel

De klavecimbel was voor de uitvinding van de akoestische piano niet weg te denken uit de muziekindustrie. Er was echter behoefte aan een instrument waarmee piano en forte (zacht en hard) kon worden gespeeld. Dit kon niet op de klavecimbel, hierdoor is dit prachtige instrument helaas uit de gratie geraakt bij het grote publiek. Roland besloot dat het tijd was om de historie van de klavecimbel weer nieuw leven in te blazen. Dit resulteerde in een heuse digitale klavecimbel.

Een natuurlijke aanslag

Het toucher heeft ook dezelfde zogenaamde klik en ook de afmetingen van de toetsen zijn gelijk aan een klavecimbel. Hierdoor voelt deze digitale klavecimbel aan als een echt klavecimbel. Het klavier is verrassend authentiek dankzij deze klikrespons die het tokkelen van een akoestische versie perfect simuleert.

Diverse authentieke stemmingen

Dit bijzondere instrument is met één druk op de knop te veranderen van stemming (gelijkzwevend, Werckmeister, Vallotti en middentoonstemming). Ook is de toonhoogte heel eenvodig te veranderen, waardoor het spelen in ensembles gemakkelijker wordt gemaakt. Kortom: een ideaal alternatief voor de akoestische variant. Daarnaast heeft u met de Roland C-30 4 klankgroepen tot uw beschikking: Frans klavecimbel, Vlaams klavecimbel, fortepiano en dynamisch klavecimbel. Hiermee kunt u bijna elk muziekstuk spelen in de stijl waarin het hoort.

Glas in lood

Zoals u kunt zien in de derde afbeelding is er de mogelijkheid om glas in lood te laten zetten in uw Roland C 30. Dit kunt u doen tegen een kleine meerprijs. Wilt u hier meer over weten? Mail ons of neem contact op via de telefoon.

Kom vooral langs om de C-30 uit te proberen, onze verkopers geven u graag advies!

Wordt geleverd inclusief originele Roland C30 bank.

Productspecificaties
Merk
Roland
Gewicht
± 30,50 (kilogram)
Verpakt gewicht
± 38,00 (kilogram)
Afmetingen
34,5 x 54,0 x 124,3 (cm)
Meegeleverde accessoires
Gebruikershandleiding, AC adapter, netsnoer, muziekstandaard, demper pedaal (DP-10), foto scherm, decoratief paneel, bank (BNC-29)
Artikelcode
P003525
Schrijf een beoordeling of stel een vraag
  • id
  • date
  • Product ID
  • url

Bij deze productreview kunt u uw e-mail adres invullen, dit adres zal uiteraard niet worden weergegeven op de site. Het kan enige tijd duren voordat uw review zichtbaar wordt op deze pagina.

Beoordelingen (1)
We hebben nu bijna twee jaar dit instrument in huis. En er wordt gemiddeld vier uur per dag op gestudeerd en het verveelt nooit. Het was mooi geweest als er een houten klavier op had gezeten maar het plezier met dit instrument is er niet minder om. (houten klavieren zijn natuurlijk ook kostbaar voor een digitaal instrument). Gasten die ons bezoeken kennen vaak het klavecimbel niet maar zijn stuk voor stuk onder de indruk van het instrument. Het is een uitstekend studie instrument (partita’s van J.S. Bach zijn het meest gespeeld). Van deze aankoop bij de firma Oostendorp heb ik geen moment spijt gehad. Ook de adviezen en service van Oostendorp zijn uitstekend.
Leverstatus
(voorraad leverancier)
Beoordeling
levertijd: 2 weken
Wij willen u zo precies mogelijk informeren over de levertijd, maar zijn hierbij afhankelijk van de informatie van onze leverancier. Neem contact met ons op voor meer informatie.
3 jaar garantie
€ 3.989,00
€ 3.698,00 (incl. 21% b.t.w.)
4.7/51918
3698.00Overige instrumentenOut of stockOostendorp Muziek