page-loader-icon

Over Maarten Bijster

Maarten Bijster uit Amersfoort is naast een doorgewinterd Genos- en Tyros-kenner (en -fanaat) één van de zeer gewaarderde moderatoren van het Oostendorp Tyros- en Genos Forum.

Maarten geeft geregeld workshops over de bediening van Tyros en Genos, in samenwerking met Oostendorp Muziek.

maarten bijster

Over Maarten

Na enige jaren blokfluit- en pianoles komt Maarten Bijster als 15-jarige computer- en electronica wizkid in aanraking met een Yamaha PortaSound PSS-560. Een instapkeyboard met toetsjes zo klein, dat hij er alleen maar één-vinger-akkoorden op kon spelen. De variatiemogelijkheden op dit instrument waren echter zo groot, dat hij vanaf dat moment een nieuwe passie - of zoals hij zelf zegt "obsessie" - ontdekt had: het keyboard!

Na wat omzwervingen via de polyfone synthesizer Roland D-20 komt Maarten uiteindelijk terecht bij absolute top-keyboards van hun tijd: de Roland G-800 en later de Roland G-70. De G-70 ruilde hij later in voor een Tyros 4, de Tyros 4 voor een Tyros 5 76 en ondertussen is Maarten de trotse en enthousiaste eigenaar van een Yamaha Genos.

Als muzikale computerman - Maarten is ingenieur (ir.) in de computertechniek - vindt Maarten het heerlijk om zich onder te dompelen in de Tyros - een ware computer met toetsen - en de kennis die hij opdoet te delen met andere Tyros-spelers. Dit doet hij dus onder andere online, als moderator van het Oostendorp Tyros Forum en regelmatig 'fysiek' door middel van workshops in Wezep.