Over Oostendorp banner

Maak kennis met ons team

Op deze pagina krijgt u een kijkje binnen het bedrijf Oostendorp Muziek. Hier kunt u alvast kennismaken met onze medewerkers en zien wat iedereen zo leuk vindt aan het werk bij Oostendorp.

Dus bent u benieuwd wie er bij Oostendorp werken en wat zij zo leuk vinden aan hun werk? Maak dan hier kennis met ons specialistische team!


Adviseurs


Henk Oostendorp

Henk Oostendorp

Functie: Eigenaar
Leukste aan zijn werk:
Producten bedenken en uitvoeren die de markt nog niet heeft uitgevonden


Al vanaf 2001 ben ik werkzaam bij Oostendorp. Muziek en het ondernemersbestaan zijn mij met de paplepel ingegoten. Naast pianospelen heeft de akoestische pianotechniek mijn grootste passie. Het liefst help ik elke klant met interesse in een akoestische piano of vleugel zélf verder. Niet zo vreemd, want ik ken elke piano en vleugel in onze showroom van binnen en van buiten.

Waar ik echt blij van word? Producten bedenken en uitvoeren die de markt nog niet heeft uitgevonden, met een blije reactie van de klant als beloning!


Thomas Dozeman

Thomas Dozeman

Functie: Adviseur
Leukste aan zijn werk:
Mensen de schoonheid en kracht van muziek laten ervaren


Als pianist, gitarist, bassist, zanger, composer en producer, ben ik een behoorlijk veelzijdige muzikant. Ik treed regelmatig op en als ik niet in de winkel of op het podium sta, ben ik hard aan het werk in mijn studio. Hopelijk mag ik je met mijn kennis voorzien van goed advies!
 

Ard Hunnersen

Ard Hunnersen

Functie: Adviseur
Leukste aan zijn werk:
Het adviseren en begeleiden van de klant


Ongelooflijk dat je met de 88 toetsen van een piano zoveel prachtige muziek kunt maken! En dat je daarmee zoveel verschillende stemmingen en emoties kunt oproepen. Van kippenvel tot vlinders in je buik. In mijn vrije tijd speel ik ook piano en toetsen, ook samen met anderen. Bij Oostendorp help ik je om het instrument te vinden dat helemaal bij je past. Of je nu een beginner bent, of als je toe bent aan de volgende stap. Het is mijn passie om je daarin te adviseren en begeleiden, op zoek naar de 'klik'. Als het raak is, dan gebeurt het!

 

 

 

 

 

 

 

Erik Blommers

Functie: Adviseur
Leukste aan zijn werk: 
Het persoonlijke contact met de klant


Op de lagere school ben ik in aanraking gekomen met verschillende muziekinstrumenten en op 11 jarige leeftijd ben ik pianolessen gaan volgen. Dit heb ik maar 2 jaar volgehouden, maar sindsdien ben ik altijd muziek blijven maken en is het niet meer uit mijn leven weg te denken. 

In 2019 heb ik van mijn passie beroep gemaakt, ik werk met heel veel plezier voor Oostendorp Muziek als adviseur!

Het leuke van mijn werk is dat we persoonlijk contact hebben met de klant en aan de hand van een wensenlijstje op zoek gaan naar het geschikte instrument. Dit levert vaak verrassende uitkomsten op, maar maakt het werk heel erg leuk en afwisselend. Een groter compliment dan een klant die achteraf zegt zo fijn te zijn geadviseerd kun je niet krijgen!

 

 

 

 

 

 

 

Simon Koopman

Functie: Adviseur
Leukste aan zijn werk: 
Uiteindelijk uitkomen op het perfecte instrument


Tijdens mijn opvoeding is muziek er met de paplepel ingegoten. Ik ging altijd graag mee met mijn vader naar Oostendorp als liefhebber, zodat ik alle nieuwe synthesizers kon bespelen.

In mijn werk als verkoopadviseur leid ik de klant door het gehele proces tijdens het zoeken naar een nieuw muziekinstrument. Hierbij probeer ik de juiste vragen te stellen en zo goed mogelijk te luisteren om uit te komen op het perfecte instrument voor de klant.

 

Wilbert Potjes

Wilbert Potjes

Functie: Adviseur
Specialiteit:
Orgels


Mijn jarenlange achtergrond als meubelmaker en kerkorganist maakte in 2008 haast vanzelfsprekend dat ik bij Oostendorp Muziek ging werken als bouwer en mede-ontwikkelaar van onze Digital Classic-lijn: digitale piano’s in een akoestische kast.

Al snel bekwaamde ik me daarnaast in het vak van orgelspecialist, wat inhoudt dat ik dagelijks met heel veel plezier en passie kennis over onze orgels overbreng op onze klanten. Het geeft mij heel veel voldoening om klanten blij naar huis te zien gaan door het orgel dat ze zojuist uitgekozen hebben.

Daarnaast vind ik het erg leuk de toetsinstrumenten af te mogen leveren bij u thuis, in de kerk, of andere gemeenschappelijke ruimte en waar nodig in en af te regelen, zodat het een afgerond geheel is.

Gezien de ontwikkelingen binnen Oostendorp Muziek ben ik momenteel ook werkzaam in de pianotechniek om de piano's af te regelen voor de winkel en voor de uitlevering. Vooral het inbouwen van Silentsystemen is een specialiteit van mij geworden.

 Klantenservice


Karst van der Steege

Karst van der Steege

Functie: Klantenservice
Leukste aan zijn werk:
Het vele en afwisselende klantcontact


Toen ik een paar jaar geleden in de winkel was raakte ik in gesprek met eigenaar Henk, hij vroeg of ik nog op zoek was naar werk en op die manier ben ik bij Oostendorp Muziek gekomen. Mijn taak op de afdeling klantenservice is om alle communicatie naar de juiste mensen te sturen of er zelf mee aan de slag te gaan. Hierbij hou ik van het vele en afwisselende klantcontact. Mijn doel is om goede service te verlenen aan zowel bestaande als nieuwe klanten!


Irene de Vries

Irene de Vries

Functie: Klantenservice
Leukste aan haar werk:
De sterke band en de teamspirit met alle collega's


Als kind zijnde ben ik opgegroeid met muziek en al vroeg begonnen met vioolspelen, later overgegaan op piano. Ik heb een achtergrond in de hospitality, maar vanwege mijn passie voor muziek heb ik uiteindelijk gekozen om een carrière switch te maken. 

Mede door mijn eerdere ervaringen met Oostendorp en het team was ik erg enthousiast geworden om hier te komen werken. Ik ben werkzaam op de klantenservice waar ik dagelijks klanten en relaties te woord sta. Mijn doel is om goede service te verlenen aan onze klanten en een sterke schakel te zijn tussen alle afdelingen. Het leukste aan Oostendorp vind ik de sterke band en gevoel van teamspirit met alle collega's. Je voelt je direct thuis!


Transport en magazijn


Frederick Roseboom

Frederick Roseboom

Functie: Transporteur
Specialiteit:
U blij maken met uw aangeschafte instrument


 

Arjan Mensink

Arjan Mensink

Functie: Magazijnbeheerder
Specialiteit:
Het magazijn heel netjes houden en uw pakketjes op tijd versturen


 


Productie en reparatie


Jos Licht

Jos Licht

Functie: Reparateur elektronische instrumenten
Leukste aan zijn werk:
De klant zoveel mogelijk helpen en advies geven


Een muziekinstrument is niet zomaar een gebruiksvoorwerp, het is vaak een verlengstuk van de persoon die het instrument bespeelt. Een keyboard, orgel, synthesizer, of digitale piano heeft voor de eigenaar daarom in mijn beleving een veel grotere emotionele waarde dan een koelkast, magnetron, of televisie. 

Dat maakt het voor mij extra mooi en dankbaar om mensen hun gerepareerde toetsinstrument weer terug te mogen geven. En natuurlijk helemaal wanneer ik een complex probleem heb kunnen herstellen of repareren voor onze klant.

De blijdschap wanneer ik een orgel of digitale piano bij mensen thuis heb kunnen herstellen is misschien nog wel meer bijzonder: vaak neemt het instrument dan een centrale rol in binnen het gezin.

Wilfred van Loo

Wilfred van Loo

Functie: piano- en vleugeltechnicus, piano- en vleugelstemmer
Leukste aan zijn werk: 
Zien dat er in een piano nieuw leven is ingeblazen


Ik vind het geweldig om na enkele dagen herstelwerk te kunnen horen, zien en voelen, dat een piano nieuw leven in geblazen is. Het is dan alsof de piano zijn ziel weer teruggekregen heeft.

Ook al verloopt het stemmen, reviseren en herstellen zelf als het ware millimeter voor millimeter en millihertz voor millihertz, ik weet aan het eind altijd nog hoe het instrument aan het begin klonk en krijg daarom echt een kick van het eindresultaat. 

Het is gewoon mooi om dan te beseffen: “Mensen gaan deze piano thuis bespelen en ik heb er mede voor gezorgd dat zij er heel veel jaren plezier van kunnen beleven.”

 

Gerrit van Hattem

Gerrit van Hattem

Functie: Ontwikkeling en productie Digital Classic-lijn
Leukste aan zijn werk: 
Meubels maken voor de toetsinstrumenten


Ik had nooit gedacht dat ik mijn 25 jaar ervaring als meubelmaker zou gaan combineren met mijn passie voor muziek en voor toetsinstrumenten in het bijzonder. 

Mijn hoofdtaken bij Oostendorp Muziek zijn de ontwikkeling en productie van onze eigen digitale piano’s in een akoestische kast (de Digital Classic-lijn). Daarnaast verbouw ik regelmatig een orgel of piano en maak ik de buitenkant van akoestische piano’s op leeftijd weer mooi en fris.

Ik heb de mooiste baan van het Nederland. Wie kan er hier tegenwoordig nog zeggen dat hij pianobouwer is?

Jeremy Schiettekatte

Functie: Pianotechniek
Leukste aan zijn werk: 
De gezellige werksfeer met fijne collega's


Muziek maken heeft een belangrijke rol in mijn leven. Je gevoel uiten, anderen laten genieten van je muziek, het creatief bezig zijn, de muziek voelen.

Wat is er dan mooier dat ik nu als pianotechnicus elke dag met piano's bezig mag zijn.

Wat mij veel voldoening geeft in mijn werk is dat wanneer een oude stoffige piano bij ons terecht komt, zo goed als nieuw de deur weer uit gaat.

En dit allemaal in een super gezellig werksfeer met fijne collega's

Christiaan van 't Hul

Functie: Allround ondersteuner
Leukste aan zijn werk: 
De afwisselende taken


Mijn naam is Christiaan en ik ben bij Oostendorp in dienst als allround medewerker bij de werkplaats. Dit maakt mijn werk bij Oostendorp muziek heel wisselend. Het mooie daaraan is dat je bij veel verschillende processen betrokken bent.

Luuk Palland

Functie: Productiemedewerker
Leukste aan zijn werk: 
Elke dag meer leren over de prachtige piano's


Mijn naam is Luuk en ik ben sinds oktober 2018 werkzaam op de productieafdeling van Oostendorp. Toen ik hier net begon had ik nog weinig ervaring met piano’s en houtbewerking, maar daar heb ik in de tussentijd een hoop over bijgeleerd. In het begin zette ik kasten in elkaar en ondertussen bouw ik ook de digitale piano’s over. Wij proberen hier elke dag weer wat te leren en samen een mooi product neer te zetten!


Planning en administratie


 

Hariët Bakker

Hariët Bakker

Functie: Planning van transport, pianostemmers en technici
Leukste aan haar werk:
Het spreken met veel blije mensen


Onze eigen vakkundige transportservice levert en installeert veel toetsinstrumenten van Oostendorp Muziek bij u aan huis.  De kans is groot, dat u hiervoor eerst contact heeft met mij om een afspraak te maken.  Dat ik hierdoor vooral blije mensen spreek, maakt mijn werk uiteraard extra leuk.

Ook denk ik - samen met onze transporteurs zelf - graag met u mee, wanneer het plaatsen van een groot instrument voor u een enorme uitdaging lijkt, bijvoorbeeld wanneer er een hoogwerker aan te pas moet komen en u in een smalle straat woont. Wij hebben ondertussen al heel wat “onmogelijke” leveringen van grote instrumenten mogelijk gemaakt!

Tevens verzorg ik de planning voor onze pianostemmers en technici.


Marketing, inkoop en ICT


Lars Jansen

Functie: Inkoop
Leukste aan zijn werk:
Werken in een team waar iedereen plezier heeft in zijn werk.


Toen ik 10 jaar oud was ben ik gestart met piano- en gitaarles. Tot op de dag van vandaag is muziek spelen voor mij ontspanning en een uitlaatklep om creativiteit kwijt te kunnen. Later heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt door bij Oostendorp Muziek als allround medewerker te starten. 

Na gewerkt te hebben op de afdelingen advies, magazijn en klantenservice ben ik momenteel werkzaam als inkoop medewerker. Ondertussen ben ik al meer dan 13 jaar actief bij Oostendorp Muziek. Mijn doel tijdens mijn werkzaamheden is om te zorgen dat zoveel mogelijk producten leverbaar zijn voor de klant.

Bob ten Hove

Functie: ICT
Leukste aan zijn werk:
De creatieve kant van de werkzaamheden


Lange tijd geleden alweer werd ik benaderd door het broertje van Henk Oostendorp met de vraag of ik eens wilde kijken of ik data van een gecrashte harde schijf kon herstellen. Hierop stond de e-mail van Henk, dus het was erg belangrijk. Dit was gelukt en hierop vroeg Henk me steeds vaker om ICT-gerelateerde werkzaamheden te verrichten, vervolgens ben ik digitaal blijven hangen. Mijn doel is om vragen zo efficiënt mogelijk af te handelen, door met een vooruitziende blik te communiceren. Om hieraan goed te kunnen voldoen moet je creatief kunnen zijn en dat vind ik ook het leuke aan dit werk voor Oostendorp Muziek.

 

Ard-Jan Bredewout

Ard-Jan Bredewout

Functie: (Online) Marketing