Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Piano of vleugel stemmen

Om uw piano of vleugel in goede conditie te houden en om een optimale klank te waarborgen adviseren wij om het instrument twee keer per jaar te laten stemmen.

U kunt uw piano laten stemmen door onze ervaren pianostemmers. Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op om een afspraak te plannen. U kunt ons vanzelfsprekend ook telefonisch bereiken. Dit kan door te bellen naar onze afdeling Planning & Transport (bereikbaar op dinsdag en donderdag) via +31 (0)38 720 0806.

  • id
  • date
    calendar

Prijs

De prijs voor het stemmen van uw piano of vleugel kost € 77,50 inclusief BTW en voorrijkosten binnen een straal van 40 kilometer van Wezep. Woont u verder weg? Dan maken wij graag een offerte op maat voor u.

Waarom is stemmen zo belangrijk?

De juiste toon

Regelmatig uw piano stemmen is nodig omdat een valse piano niet prettig klinkt en omdat het belangrijks is voor het onderhoud van uw piano. Een piano of vleugel hoeft niet heel vals te klinken als deze lange tijd niet is gestemd. Het kan zijn dat de toon van de hele piano is gezakt. De gehele piano kan dan een (gedeelte van een) toon te laag staan. De totale spanning van de piano wordt dan lager.

Wist u dat op uw piano meer dan 18 ton aan spanning staat? De constructie van de piano is zo gemaakt dat hierdoor de optimale klank kan worden bereikt. Zakt die spanning een toongedeelte (bijvoorbeeld 2 ton), dan heeft dat een negatieve invloed op het geluid.

Langdurige verwaarlozing kan zelfs leiden tot definitief verlies van de mooie klank van de piano. Let hier goed op bij de aanschaf van een oude piano of laat de piano eerst door ons taxeren.

Onderhoud

Voor een goed onderhoud van uw piano of vleugel is twee keer stemmen per jaar minimaal vereist. Door verschillen in luchtvochtigheid gaat het hout van de piano werken. Naarmate de lucht vochtiger wordt, gaat het hout meer uitzetten. Als de vochtigheidsgraad weer daalt, krimpt het hout. Door deze schommelingen in luchtvochtigheid ontstemt uw piano. Een constante luchtvochtigheid is dus heel belangrijk voor uw instrument. Er zijn apparaten verkrijgbaar die het klimaat regelen. Dat is niet alleen goed voor uw instrument, maar ook voor uw meubelen, parket, elektronica en zelfs voor uw eigen gezondheid.

 

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918