August Förster 144 LO messing piano

Deze antieke August Förster concertpiano is een zeer uitzonderlijk exemplaar. De piano komt al uit 1920, maar is na een volledige revisie weer helemaal als nieuw. Antieke concertpiano's van deze kwaliteit zult u niet vaak tegenkomen. Het bijzondere uiterlijk in combinatie met de schitterende volle klank van deze August Förster maken de piano uniek. 

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 8.950,00
Afspraak Maken

Koop nu en betaal in termijnen vanaf € 184,22 per maand

Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 170,00 per maand
beleef
August Förster 144 LO messing piano
Bekijk de video

Meer Informatie

Deze antieke August Förster concertpiano is een zeer uitzonderlijk exemplaar. De piano komt al uit 1920, maar is na een volledige revisie weer helemaal als nieuw. Antieke concertpiano's van deze kwaliteit zult u niet vaak tegenkomen. Het bijzondere uiterlijk in combinatie met de schitterende volle klank van deze August Förster maken de piano uniek.

Prachtige klank

Van een piano met een hoogte van 144 cm kunt u uiteraard een volle klank verwachten. Deze August Forster concertpiano overtreft uw verwachtingen met haar diepe bas en sprankelende discant. Het algehele karakter van de piano is warm, maar dit neemt niet weg  dat de piano heldere en goed gedefinieerde klanken heeft. Klassieke stukken maar ook jazz en blues zullen prachtig uitkomen op de August Förster.

Klavier met ivoor

Het klavier van de Förster concertpiano is belegd met ivoor, tegenwoordig is dit verboden, u vindt ivoor daarom enkel nog op antieke piano's zoals deze August Förster. Ivoor werd niet alleen gebruikt omdat het mooi werd gevonden, maar ook omdat het een zeer prettig gevoel aan uw vingers geeft. U heeft een hele fijne grip op de toetsen dankzij de unieke textuur van het ivoor. De aanslag van de piano is daarnaast ook erg prettig. Bij de recente revisie is ook het mechaniek volledig nagelopen en opnieuw afgeregeld waardoor het gehele mechaniek weer soepel en regelmatig loopt.  

Sierlijk uiterlijk

De kast is gemaakt van licht eikenhout en bevat vele details in zowel het boven- als onderraam en het bovenblad. Het bovenblad kan bovendien open worden gezet op een hele bijzondere wijze, zoals u kunt zien in de foto's. Het openzetten van de piano heeft, net als bij een vleugel, een versterkend effect op het geluid. Het gietijzeren frame wat u ziet wanneer u de piano open zet, is uitgerust met sierlijk letterwerk en mooie details. Het is zeer bijzonder om een piano als deze in uw woonkamer te hebben, maar ook in een kerk, restaurant of winkel zal de piano gegarandeerd opzien baren.

Revisie werkzaamheden

Oostendorp Muziek heeft een eigen pianowerkplaats met ervaren en gespecialiseerde medewerkers. Ook deze August Förster is nauwkeurig gereviseerd in onze werkplaats. Een piano van bijna 100 jaar oud heeft uiteraard wat gebruikelijke slijtage opgelopen en daarom heeft de piano een aantal nieuwe onderdelen gekregen; de stempennen, snaren, hamerkoppen, dempers en het vilt zijn vervangen. Daarnaast zijn de ivoren toetsen opnieuw zorgvuldig gepolijst en is het mechaniek afgeregeld. Wij kunnen u verzekeren dat de piano nu weer decennia aan speelplezier kan bezorgen.

Spreekt deze mooie, buitengewone August Förster concertpiano u aan? Komt u dan eens langs in de showroom om in alle rust kennis te maken met de piano. Onze pianospecialisten vertellen u graag meer over de piano onder het genot van een vers kopje koffie.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Artikelcode P043457-46994
Bouwjaar 1.920
Diepte 69,0 cm
Breedte 161,0 cm
Hoogte 144,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk August Förster
Garantie 10 jaar
Kleur bruin
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg ivoor
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 67,0 cm
august forster

Fredrich August Förster

Opvallend is dat veel pianobouwers als meubelmaker zijn begonnen, zo ook Friedrich August Förster. Na ervaring te hebben opgedaan bij pianobouwers in Löbau bouwde Friedrich zijn eerste piano in 1859 eveneens te Löbau. Het bedrijf kwam pas echt tot bloei toen Gerhard Förster en Manfred Förster het stokje overnamen. De briljante Gerhard was erg actief op het gebied van piano-innovatie en onder zijn aanvoering werden in de jaren '20 en '30 prachtige instrumenten gebouwd. Ook was hij de uitvinder van de Kwarttoonvleugel (instrument waarbij het kleinste interval niet een halve noot is zoals normaal, maar een kwarttoon) en het electrochord (voorloper van de digitale piano).

Na de Tweede Wereldoorlog werd de merknaam Förster ook gebruikt voor instrumenten van het Tsjechische concern Petrof. Vanaf het begin van deze eeuw komen de August Förster instrumenten uitsluitend nog uit Duitsland.

Bekende artiesten die op een August Förster speelde waren: Puccini (componeerde zijn meeste opera's op een piano van August Förster), Richard Strauss en Sergei Prokofiev. In de film "The Pianist" speelde een piano van Förster ook een rol.

Lees hier meer over dit merk