page-loader-icon

Bechstein 118 PE messing piano

Oostendorp Transport (in overleg)
€ 7.995,00
Afspraak Maken

Koop nu en betaal in termijnen vanaf € 164,56 per maand

Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 120,00 per maand

Meer Informatie

Bechstein is een grote naam in de pianowereld, al sinds 1853 levert het bedrijf piano’s van grote klasse. Ook deze tweedehands silent piano, een nog jonge occasion uit 2000, is van hoge kwaliteit. De mooie klanken en de prettig lichte aanslag zullen aantrekking uitoefenen op vele pianisten. De toevoeging van een silent systeem geeft u de mogelijkheid om op elk moment van de dag te kunnen spelen omdat u ook met een hoofdtelefoon kunt spelen.

Handgemaakt met hoogwaardige materialen

Deze piano van Bechstein kost nieuw maar liefst €16.000, Bechstein piano's worden namelijk nog grotendeels met de hand gemaakt in Duitsland. Over een periode van acht maanden wordt er 180 uur besteedt aan de piano. Daarnaast worden Bechstein piano's vervaardigd uit materialen van hoge kwaliteit.   

Prachtige volle klank

Het handwerk dat te pas komt aan de bouw van deze piano uit zich onder andere in een prachtige klank. De Bechstein heeft mooie ronde maar goed gedefinieerde klanken, volgens Bechstein uitermate geschikt voor muziek uit de Romantiek of na de Romantiek. De expertise van Bechstein is ook merkbaar aan de volle klank van de piano; de piano is niet erg groot met haar hoogte van 118 cm, maar produceert toch een rijke en volle klank die u meer zult associëren met een hogere piano.

Moderne piano met silent systeem

De Bechstein 118 silent piano heeft moderne uitstraling dankzij de minder ronde en meer strakke lijnen in het design. De klassieke hoogglans zwarte afwerking geeft de piano een tijdloze schoonheid mee. Daarnaast is de inbouw van silent systeem, een vrij recente ontwikkeling in de pianowereld, een mooie toevoeging aan de piano. Het silent systeem registreert, wanneer het is ingeschakeld, de bewegingen van de toetsen met optische sensoren onder het klavier. Deze registraties worden met behulp van samples (vooraf opgenomen geluid) omgezet in realistische pianogeluiden die u via uw hoofdtelefoon beluisterd. Zo kunt u op elk moment van de dag genieten van deze prachtige piano.

Geschiedenis van Bechstein

De oprichter van de Bechstein fabriek, Carl Bechstein (1826-1900), heeft de bouw van deze vleugel bij lange na niet meer mee mogen maken. Carl Bechstein vestigde zich in 1853 in Berlijn. De beide wereldoorlogen en de daaropvolgende Koude Oorlog gooiden helaas een hoop roet in het eten. In 1963 kocht het Amerikaanse bedrijf Baldwin alle aandelen op, welke in 1986 doorverkocht werden aan pianofabrikant Karl Schulze. Bechstein nam op zijn beurt de merken Zimmermann en W.Hoffmann over en werd de Bechstein Gruppe geformeerd. Anno nu staat het bedrijf overigens nog steeds stevig met beide benen in de piano- en vleugelmarkt en gaat het met zijn tijd mee door ook bij te dragen aan de wereld van de digitale piano’s.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Diepte 59,00 cm
Breedte 151,00 cm
Hoogte 118,00 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Bechstein
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Artikelcode P043370-187941