Beide showrooms zijn ook op Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) geopend!


Feurich 122 - Universal PWH chroom piano

De Feurich 122 piano is Feurich’s meest succesvolle piano. Dit succes heeft de piano te danken aan zijn robuuste en duurzame design, met een exceptioneel diep geluid voor een piano van deze grootte. Met de geweldige 'Feurich-actie' heeft de pianist de mogelijkheid om van delicaat pianissimo tot aan indrukwekkend fortissimo te spelen. De Feurich 122 biedt een warme klank en een dynamisch bereik met een diepe bas en een heldere hoge toon. Deze klank wordt mede geproduceert door de speciale Bavarische vurenhouten zangbodem. Deze bodem is verbonden aan een nauwkeurig gebouwd rast wat samen zorgt voor een duurzame constructie.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 4.799,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Ja, opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Niet opgesteld Thuisbezorging

> Meer informatie

Meer Informatie

Geschiedenis van Feurich

Het pianomerk Feurich is in 1851 opgericht door Julius Gustav Feurich. Sinds de oprichting bouwt Feurich eerste-klas piano’s over de hele wereld. Vanaf 1958 bouwde Feurich zijn piano’s in Langlau, in een fabriek waar ook Hoffman piano’s gebouwd werden. Na een overname van Bechstein in 1991, werden de piano’s gebouwd in Berlijn. Echter was de destijdse bedrijfsleider van Feurich niet content met deze overname en kocht het aandeel terug van Bechstein. Momenteel bouwt Feurich zijn piano’s in Ningbo, China. 

Onderhoud dat is gedaan aan deze Feurich 122

De werkzaamheden die de pianotechnici verrichten bevorderen de duurzaamheid, klank en speelbaarheid van de piano met als doel het speelplezier voor de pianist te optimaliseren. Elke tweedehands piano die bij ons binnenkomt gaat eerst naar de werkplaats. Welk onderhoud heeft deze Feurich piano gehad?

  • Het meubel is natuurlijk tweedehands, maar we begrijpen heel goed dat zo’n meubelstuk uw kamer moet aanvullen en er zo mooi mogelijk uit moet zien. Onze afdeling meubelherstel besteedt aan elke piano een aantal dagen werk, zodat de lak van het meubel er zo goed mogelijk uitziet. Daarnaast zijn de messingkleurige onderdelen weer als nieuw gepolijst, zoals de scharnieren, wielen en pedalen.
  • Het klavier en mechaniek zijn afgeregeld, wat inhoudt dat alle duizenden onderdelen en stelschroeven op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor speelt elke toets weer zo gelijkmatig mogelijk, wat uw speelplezier positief beïnvloedt.
  • Het klavier is ook gereinigd en gepolijst, waarmee de toetsen van aanslag worden ontdaan. Zo zijn ze weer als niet, en het is ook ter bevordering van hygiëne en het speelgevoel. 
  • De speeltafel is gereinigd. De stiften geleiden de toetsen en zijn in de werkplaats voorzien van een gladde filmlaag. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • Deze tweedehands piano is gestemd en geïntoneerd, zodat elke toon zuiver klinkt (door het stemmen) en hetzelfde klankvolume heeft.

Ervaar de Feurich 122 zelf

De tweedehands Feurich 122 Universal staat speelklaar opgesteld in onze showroom. U heeft hier de rust om het model uitgebreid te spelen en te vergelijken met de vele andere modellen die wij hebben staan. Ook zijn onze specialisten aanwezig voor eventuele vragen en meer informatie. U bent van harte welkom!

 

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum nee
Bouwjaar 2021
Diepte 60,0 cm
Breedte 151,5 cm
Hoogte 122,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in Wezep ja
Merk Feurich
Garantie 10 jaar
Kleur wit hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 63,0 cm
Beslag chroom
Artikelcode P043862-F32061