Yamaha B1 SC2 PWH messing silent piano (wit hoogglans)

Verwondering is wat de Yamaha B1 SC2 PWH Messing u brengt. Twee werelden in één. Een prachtige akoestische piano met heldere klank die door het silent systeem wordt omgetoverd tot een digitale piano. En dan komt er een parel tevoorschijn, vleugelklanken van de meest prestigieuze vleugels vullen de ruimte. Voor iedereen om van te genieten, of u speelt helemaal voor uzelf, even afgesloten van de wereld. U en uw muziek.

Lees verder >
€ 6.113,00
€ 5.870,00
Beschikbare Varianten
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

beleef
Yamaha B1 SC2 PWH messing silent piano (wit hoogglans)
Bekijk de video

Meer Informatie

De Yamaha B1SC2 is een silent piano. Lichter en kleiner van stuk dan het B2 en B3 model en met dezelfde kwaliteit die u van Yamaha gewend bent. De ervaring op het gebied van akoestische piano’s en vleugels nemen zij mee in hun digitale modellen en dat zult u zeker merken in deze Yamaha B1SC2 silent piano. 

Voordelen van de silent piano

De Yamaha B1 SC2 is een prachtige silent piano. Naast akoestisch spelen, switcht u gemakkelijk naar de digitale modus. De hamers raken de snaren niet langer en nauwkeurige sensortechnologie neemt het van ze over. Voordelen van deze stand zijn dat u ieder moment van de dag kunt oefenen, ongeacht buren en slapende kinderen. U plugt een hoofdtelefoon in en speelt even helemaal voor uzelf. 

Ook maakt u gemakkelijk verbinding met smart apparaten voor het gebruik van applicaties.  

Concertklanken

Yamaha staat bekend om een felle, heldere klank. In de silent-modus heeft u keuze uit twee geweldige concertvleugels. De Yamaha CFX met zijn grote range aan klankkleuren, en de Bösendorfer Imperial die bekend staat om zijn ‘Weense klank’, sonoor en rijk. Daarnaast zijn er tien verschillende klanken van andere instrumenten geintegreerd, zoals de klavecimbel, het orgel, een strijkorkest. 

Authentiek speelgevoel

Misschien vraagt u zich af hoe een authentiek speelgevoel gewaarborgd blijft wanneer u de Yamaha piano in de silent-modus speelt. Hier volgen vier technische hoogstandjes die het authentieke gevoel beschermen.

  1. De samples. De samples, ofwel geluidsopnames, die specifiek met de Yamaha CFX gemaakt zijn, zijn genomen met binaurale samplingtechnologie. Speciale microfoons nemen allerlei nuances in de klank op, zoals de richting van waar het geluid komt. Dit resulteert in een natuurlijke klank en een ruimte gevuld met muziek. Bij de Bösendorfer of een van de andere muziekinstrumentklanken wordt de Stereo optimizer in werking gesteld. Deze heeft een soortgelijk effect, namelijk dat u via uw hoofdtelefoon een realistische afstand tot het instrument ervaart.  
  2. Resonantie. Als u akoestisch speelt, ervaart u de trillingen die het hele instrument voortbrengt. Een digitaal instrument trilt niet van nature omdat de hamers, snaren en het klankbord nietin samenspel zijn. U hoort geluidsopnames. Met speciale Virtual Resonance Modeling technologie reproduceert Yamaha de resonantie die u bij eenakoestisch instrument zou ervaren. Ook hier wordt uiterst nauwkeurig gewerkt. Voor iedere noot wordt rekening gehouden met het stadium van de snaar, de timing en gebruik van demperpedalen. En berekeningen worden erop losgelaten als het gaat om de trilling van de zangbodem, het pantserraam en de hele kast. Deze technologie draagt dus bij aan het authentieke en ultieme speelgevoel!
  3. Staccato en legato. Nuances in uw spel in de vorm van staccato of een mooie nagalm worden met de Smooth Release van Yamaha gerealiseerd.
  4. Key-off. Ook worden deze nuances doorgevoerd in het moment waarop u uw vingers van specifieke toetsen haalt. Van deze momenten zijn opnames gemaakt: de key-off samples. Deze maken de klank van uw spel erg realistisch. 

 

Ervaar Yamaha B1 SC2

Deze prachtige Yamaha piano staat klaar voor u om te ervaren. Bent u klaar om verwonderd te raken?

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 197,0 kg
Diepte 54,0 cm
Breedte 149,0 cm
Hoogte 109,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur wit hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Beslag messing
Artikelcode P043725