Yamaha B2E SC2 PE messing silent piano (zwart hoogglans)

De B2E SC2 silent piano van Yamaha: een akoestische piano die u met een druk op de knop omzet naar een digitale versie. Het is een ideale combinatie in dit schitterende instrument! Een veelzijdige en kwalitatieve piano waar u gegarandeerd van zult genieten.

Lees verder >
€ 7.298,00
€ 7.010,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 120,00 per maand
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Accessoires

Meer Informatie

Dat klinkt heel mooi - en dat is het zeker ook! Graag gaan we kort in op een paar vragen waarvan de antwoorden veel mensen duidelijkheid geven:  

  • Wat is een silent piano en hoe werkt het?
  • Is de digitale stand kwalitatief erg verschillend van de akoestische?
  • Welke extra mogelijkheden heeft u in de digitale stand?

Deze vragen beantwoorden wij graag aan de hand van de B2E SC2 Yamaha piano.

Wat is de B2E SC2 Yamaha piano?

Deze Yamaha piano is een akoestische piano waarbij de hamers de snaren raken wanneer u een toets indrukt. De resonantie die ontstaat verspreidt zich. 

Tegelijk is deze Yamaha B2E SC2 een digitale piano. Deze combinatie tussen een akoestische en digitale piano heet een silent piano. 

Wat is een silent piano?

Wanneer u de silent modus aanzet, komen de hamers in een stand te staan waarbij ze de snaren niet raken. Omdat er dus geen resonantie plaatsvindt, is er een stilte. Waar komt de muziek vandaan die u hoort?

Samples

De muziek die u via uw hoofdtelefoon hoort wanneer u deze Yamaha piano in de silent modus speelt, is een combinatie van opgenomen tonen, ook wel samples. Van iedere toets op het keyboard zijn opnames gemaakt. Wanneer u een combinatie toetsen speelt, hoort u dus die combinatie van samples.

Bij de Yamaha B2E SC2 zijn deze samples genomen van twee schitterende concertvleugels. U heeft in de silent modus dan ook keuze welke van deze twee u speelt. 

Samples in de B2E SC2 Yamaha piano

De eerste is Yamaha’s eigen CFX concertvleugel. Hiermee ervaart u een breed pallet aan tonen, van scherpe discanten tot krachtige basnoten. 

De tweede vleugel waar samples van zijn genomen is de Bösendorfer Imperial, een fameuze concertvleugel die bekend staat om zijn Weense, sonore klanken.

Opnames van prachtige instrumenten dus! Wat heeft Yamaha meer gedaan om een authentieke beleving te realiseren en hoe garanderen zij de kwaliteit van de B2E SC2 silent piano?

Beleving & kwaliteit

De Yamaha B2E SC2 silent piano heeft alles om het authentieke speelgevoel te evenaren!

Key sensors

Als u deze Yamaha B2E SC2 als digitale piano speelt, hoort u dus samples. Die worden aangestuurd door sensoren. Onder elk van de 88 toetsen en bij de hamers zitten sensoren. Merkt u daar iets van - behalve dan dat ze de juiste tonen spelen? 

Nee, want de toets- en hamersensoren die in deze Yamaha silent piano zitten, zijn geruisloos en geven geen extra druk aan de toetsen of hamers. U voelt hier dus niets van. Deze sensoren zorgen er alleen voor dat de muziek die u speelt, correct wordt weergegeven, en dat doen ze voortreffelijk!

Smooth Release

En als u staccato speelt, of juist een nagalm wilt hebben, krijgt u die dan ook te horen? Het antwoord is ja! Door de toepassing van Smooth Release technologie weet Yamaha deze verfijning in uw spel over te brengen. Zo geniet u van een kleurrijk muziekstuk!

Key-off samples

Zelfs aan kleine details wordt gedacht. Wanneer u een toets laat opkomen op een akoestische piano, beweegt de demper richting de snaar om het geluid te dempen. Hier zijn opnames van gemaakt, key-off samples. Deze bootsen de verandering natuurgetrouw na om u in alle aspecten een realistische pianobeleving te geven. 

Binaurale samples

Het is verrassend hoe nuances in uw spel worden overgebracht - ook wanneer u digitaal speelt! 

Als u akoestisch speelt, neemt u tonen afhankelijk van hun richting verschillend waar. Met een speciale opnametechniek (binaurale sampling genoemd) heeft Yamaha deze subtiele verschillen - die toch waarde toevoegen aan uw muziekbeleving - op de CFX vleugel weten te vangen. Zo heeft u, wanneer u de B2E SC2 als digitale piano speelt, een natuurlijke en akoestische beleving! 

Door de toepassing Stereophonic Optimizer wordt dit effect bereikt wanneer u Piano Voices speelt. Dit Stereophonic Optimizer-effect reproduceert wat u hoort op basis van de afstand die de klanken zouden afleggen. Alles om het authentieke gevoel te evenaren!

VRM-technologie

Wanneer u een akoestische piano speelt, beleeft u muziek met uw gehoor én met uw gevoel. U voelt de resonantie die door het hele instrument gegeven wordt. Dit maakt onderdeel uit van die muziekbeleving. Hoe beïnvloedt de digitale stand van deze B2E SC2 Yamaha piano uw muziekbeleving?

Yamaha heeft Virtual Resonance Modeling (VRM) techniek gebruikt . Deze techniek verricht metingen op onder andere de snaren, de pedalen, het klankbord en de kast. Hierdoor wordt de resonantie die u met akoestisch spel ervaart, nagebootst. Zo wordt een authentieke beleving gewaarborgd. 

Recording & connectie computer

In deze B2E SC2 silent piano slaat u muziek op in het interne geheugen van deze Yamaha piano. U kunt deze muziek ook gemakkelijk terugspoelen, afluisteren en overzetten op USB. De USB to HOST maakt het mogelijk om direct verbinding te maken met een computer voor opnames en gebruik van applicaties. 

Songs en meer

De B2E SC2 silent piano van Yamaha heeft 10 Songs ingebouwd, zoals een orgel, klavecimbel en strijkers. Er zijn twee aansluitingen voor hoofdtelefoons en de piano heeft een ingebouwde metronoom. De bediening is gemakkelijk in gebruik en discreet vormgegeven.

Yamaha piano kopen!

Wilt u piano spelen wanneer het u uitkomt? Dan is deze B2E SC2 Yamaha piano perfect. Deze silent piano geeft u de keus uit akoestisch en digitaal. Speelt u in de digitale modus? Yamaha heeft ervoor gezorgd dat u alsnog het authentieke gevoel van de akoestische piano beleeft!

U bent van harte welkom in onze winkel om deze Yamaha Silent Piano zelf te ervaren!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 207,0 kg
Diepte 54,0 cm
Breedte 150,0 cm
Hoogte 113,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Schoothoogte 68,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P043309