Yamaha P121 SH2 PE messing silent piano (zwart hoogglans)

De Yamaha P121 SH2 is het beste van twee werelden: een schitterende akoestische piano die u met een druk op de knop omtovert tot een topkwaliteit silent piano. Hiermee speelt u op elk gewenst moment met de authentieke speelbeleving!

Let op: hoofdtelefoon apart verkrijgbaar

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 11.143,00
€ 10.700,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 0,00 per maand
Beschikbare Varianten
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Accessoires

Meer Informatie

Waarom de Yamaha P121 SH2

De kinderen liggen op bed? U wilt de buren tegemoet komen, en tegelijk geen concessies doen als het gaat om dat akoestische, echte pianogevoel? Dat kan! Met deze Yamaha piano lukt dit allemaal.

Silent Piano: hoe het werkt

De Yamaha P121 SH2 silent piano heeft een ingebouwd Silent Systeem. Wanneer u met dit systeem speelt, raken de hamers de snaren niet meer aan. Hierdoor horen anderen niet dat u speelt, maar u wel. Hoe?

Uw toetsaanslagen worden door sensortechnologie geregistreerd en doorgezet naar een klankgenerator. Omdat van alle toetsen een sample is afgenomen, is het die opname die u via uw hoofdtelefoon hoort. 

Hoe de akoestische beleving gewaarborgd blijft

  • De sensoren

Bij het aanbrengen van de toets- en hamersensoren in deze silent piano heeft Yamaha op twee belangrijke punten gelet. Allereerst stellen deze sensoren uw aanslagen nauwkeurig vast, zodat de juist samples worden gespeeld. Dit zorgt natuurlijk voor een correcte weergave van de noten die u speelt. En ten tweede zijn ze onopvallend (geruisloos en zonder extra druk) zodat de juiste speelbeleving gewaarborgd blijft.

  • Staccato en nagalm

Dus de juiste noot horen wanneer u die speelt. Hoe zit het dan wanneer u staccato of juist een mooie nagalm speelt? Door Yamaha Smooth Release technologie laat de P121 SH2 ook díe aspecten goed horen. Nuances in uw muziek komen zo mooi tot uitdrukking.

  • Binaurale samples

Omdat u vast regelmatig met hoofdtelefoon op zal spelen, Yamaha heeft in het bijzonder rekening gehouden met extra factoren. Behalve de juiste klanken, hoort u ook vanaf waar de klanken komen en alsof ze daadwerkelijk de ruimte in zijn gestuurd (wanneer u speelt met de klanken van de Yamaha CFX concertvleugel). Dit noemen ze binaurale sampling. Het geeft uw spel op deze Yamaha piano in de silent modus een nog realistischere beleving.

  • Perfecte resonantie

Wanneer u een akoestische piano speelt, ervaart u met uw hele lichaam dat de hele pianokast resoneert. Wanneer u deze P121 SH2 Yamaha piano speelt verwacht u misschien dat deze beleving wegvalt. Maar niets is minder waar.

Yamaha heeft met haar Virtual Resonance Modeling (VRM) technologie deze resonantie nagebootst. Berekeningen over trillingen van snaren, timing en instellingen van demperpedalen zijn samengebracht met berekeninen over onder andere resonantie van kast, pantserraam en zangbodem. DIt tezamen levert een authentieke beleving op tijdens uw pianospel! Geweldige techniek die zorgt voor de perfecte pianobeleving.

Wat de Yamaha  P121 SH2 u nog meer biedt

Deze Yamaha piano P121 SH2 heeft dus de optie om als digitale piano gespeeld te worden. Hiermee heeft Yamaha u de keuze gegeven uit twee geweldige concertvleugels. De beroemde Bösendorfer Imperial concertvleugel geeft expressieve en ‘Weense’ klanken. En de Yamaha CFX concertvleugel geeft met zijn vele klankkleuren en volle, majestueuze beleving in de lage- en hoge noten. 

Daarnaast biedt het digitale pakket u nog meer opties. Het silent systeem heeft een ingebouwde metronoom die u kunt gebruiken om nauwkeurig ritme aan te geven. Ook heeft Yamaha twintig klankkleuren opgesloten in de P121 SH2. Variërend van klavecimbels, orgels en zelfs een koor. Zo kiest u altijd de sfeer die aansluit op uw wensen.

Recording

De Yamaha P121 SH2 heeft zelf een bank met 70 songs: 20 Voice Demo’s en 50 Classics. Daarnaast zijn er tien plekken gereserveerd voor uw eigen songs. Iedere opname heeft een maximumduur van 80 minuten. Wanneer u opneemt op de interne schijf, heeft u direct de gelegenheid (delen van) uw stuk af te spelen. In plaats van de geïntegreerde recorder te gebruiken, kunt u ook uw opnames opslaan op een USB-stick, waarmee u ze gemakkelijk op bijvoorbeeld uw PC zet.  

Yamaha P121 SH2: een prachtig instrument!

De Yamaha P121 SH2 is een akoestische piano die u switcht naar digitaal wanneer u dat wenst. Zo speelt u deze Yamaha als silent piano en heeft u keuze uit allerlei opties die uw beleving verrijken. Kortom, een prachtig instrument.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 238,0 kg
Diepte 62,0 cm
Breedte 153,0 cm
Hoogte 121,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Schoothoogte 65,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P043311