Yamaha U3G WH messing piano

Deze tweedehands Yamaha U3G is een piano voor zowel de beginnende als de gevorderde pianist. U kunt er alle kanten mee op: van klassiek tot pop en jazz. De piano is goed onderhouden en staat speelklaar voor u opgesteld in onze showroom. Komt u langs om uw eigen ervaring op te doen?

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 4.495,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 80,00 per maand
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

beleef
Yamaha U3G WH messing piano
Bekijk de video

Meer Informatie

Klank en speelaard

De Yamaha U3 piano is populair bij de veeleisende pianisten. De concerthoogte van de Yamaha U3 geeft het instrument een volle klank met diepe bassen. Door de combinatie van een breed dynamisch bereik en een directe toonvorming kan er een grote diversiteit aan muziekstijlen op gespeeld worden. Van klassieke muziek, in de brede zin van het woord, tot pop, jazz en gospel. 

Verschil Yamaha U1

De U3 piano is 10 cm. hoger waardoor de klank voller en meer volwassen is dan van de Yamaha U1. Bovendien is de speelaard prettiger door de langere toetsen. Hierdoor kunt u meer nuance aanbrengen in uw pianospel waardoor u met meer gevoel uw muziek kunt spelen, zoals bij een vleugel.

Onderhoud tweedehands Yamaha U3G

Om de kwaliteit van de klank te behouden en bevorderen gaat elke tweedehands piano die bij Oostendorp Muziek binnenkomt eerst naar onze werkplaats. Onze pianotechnici geven de piano onderhoud, wat ook de duurzaamheid en speelbaarheid van de piano bevordert. Dit heeft als resultaat dat deze Yamaha piano voor u als pianist weer optimaal speelt.

Welk onderhoud is er gepleegd?

  • De asjes en de stiften die de toetsen geleiden zijn geolied. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • Het meubel, mechaniek en de bodem van de speeltafel zijn gereinigd. Het meubel is opnieuw in de lak gezet.
  • Het klavier is ook gereinigd en gepolijst. De toetsen van het klavier zijn van aanslag ontdaan tot bevordering van hygiëne en het speelgevoel!
  • Het klavier en mechaniek zijn compleet afgeregeld, wat inhoudt dat honderden kleine onderdeeltjes op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor wordt de speelaard geoptimaliseerd en spelen de toetsen weer gelijkmatig, wat prettig voelt voor de pianist. 
  • Hierbij zijn er nieuwe treklinten, bokdempers, bovenhamerkapsels en een diskant geplaatst.
  • Tot slot is deze tweedehands piano gestemd en geïntoneerd, zodat elke toon zuiver klinkt (door het stemmen) en hetzelfde klankvolume heeft.

U krijgt bij aanschaf 10 jaar garantie op deze tweedehands Yamaha piano.

Persoonlijk advies

Wilt u graag antwoord op uw vragen en erachter komen of deze Yamaha U3G tweedehands piano bij u past? Plan een persoonlijk adviesgesprek in met een van de specialisten. Kies hier een dag en tijd die u het beste uitkomen.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 1971
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur wit
Pedalen 3
Artikelcode P044065-1303437