Yamaha YU10 PE messing piano

Deze tweedehands piano is de Yamaha YU10. De piano is in zwart hoogglans met messingkleurig beslag en heeft een soepel mechaniek, zoals u dat van Yamaha gewend bent. Een stabiele klank over het volle bereik kenmerkt deze piano. Kom naar onze showroom om de Yamaha YU10 tweedehands piano zelf te bespelen!

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 5.995,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 80,00 per maand
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Accessoires

Meer Informatie

Tweedehands piano 

Alle tweedehands piano’s zijn in de werkplaats geweest voor een grondige controle en onderhoud. Zo weten we zeker dat we u een kwalitatief instrument aanbieden waar u jaren speelplezier mee heeft.Om dit te bekrachtigen krijgt u ook 10 jaar garantie op deze piano.

Onderhoud

  • De asjes en de stiften die de toetsen geleiden zijn gesmeerd. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • Het mechaniek en klavier zijn compleet afgeregeld. Dit houdt in dat honderden kleine onderdeeltjes op elkaar zijn afgestemd, zodat de speelaard geoptimaliseerd wordt en de toetsen weer gelijkmatig spelen, wat prettig speelt.
  • Het meubel en klavier zijn gereinigd en gepolijst. De toetsen van het klavier worden van aanslag ontdaan. Het toetsbeleg wordt gepolijst voor een mooi en gaaf oppervlakte, tot bevordering van het speelgevoel!
  • Tot slot is deze tweedehands piano gestemd en geïntoneerd, zodat elke toon hetzelfde klankvolume heeft.

Yamaha silent piano?

Als u wilt, bouwt de pianotechnicus ook een silent systeem voor u in. Dan heeft u deze Yamaha YU10 als silent piano. Voordelen hiervan zijn dat u gemakkelijk van akoestisch naar digitaal schakelt en daardoor op ieder moment van de dag muziek kunt maken. Ook heeft het silent systeem allerlei extra geïntegreerde  functies. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 038 - 376 2954 of te mailen naar [email protected].

Kom en ervaar de Yamaha YU10 zelf

Deze prachtige vleugel staat speelklaar voor u opgesteld. Kom langs en ervaar de klanken en speelaard zelf. U maakt hier gemakkelijk een afspraak om onze showroom te bezoeken. U bent van harte welkom!

 

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 2006
Diepte 61,0 cm
Breedte 150,0 cm
Hoogte 116,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 63,5 cm
Artikelcode P005827-6137240