U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Kawai K-200 WH/P messing piano

De K-200 is de meest compacte piano van Kawai in de upright K-serie. Het vernieuwde design en het bewerkte klankconcept van de K-200 zijn zeer overtuigend. Het Millennium III mechaniek reageert op alle nuances die u aanbrengt in uw aanslag, wat u de ruimte biedt uw spel te voorzien van rijke expressie. De klank van de Kawai K-200 is helder en sprankelend, met een prachtige diepte in het geluid.

Lees verder >
€ 6.223,00
€ 5.599,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 80,00 per maand
Beschikbare Varianten
Koichi Kawai

Koichi Kawai

Koichi Kawai werkte al op jonge leeftijd in de werkplaats van Yamaha en deed daar jarenlang ervaring op tot hij in zijn 41ste levensjaar in 1927 besloot om voor zichzelf te beginnen. Binnen een jaar had Kawai zijn eerste vleugel geproduceerd. Kawai had een moeilijke start dankzij een gebrek aan bekwame ambachtslieden en hoogwaardig materiaal. Gedurende de jaren 30 kwam de productie van de grond en produceerde Kawai 1000 piano’s per jaar.

Helaas werd de fabriek in Hamamatsu volledig verwoest in de Tweede Wereldoorlog en werd alles onzeker voor Koichi Kawai. Na jarenlang hard werken herstelde het bedrijf zich gelukkig in 1949 en in 1953 lag de productie alweer op 1500 piano’s per jaar. Daarna is het bedrijf onder de zoon Shigeru Kawai en vervolgens onder kleinzoon Hirotaka Kawai blijven groeien tot de nummer twee in pianoproductie van de wereld.

Lees meer over het merk Kawai

Meer Informatie

De K-200 is de meest compacte piano van Kawai in de upright K-serie. Het vernieuwde design en het bewerkte klankconcept van de K-200 zijn zeer overtuigend. Het Millennium III mechaniek reageert op alle nuances die u aanbrengt in uw aanslag, wat u de ruimte biedt uw spel te voorzien van rijke expressie. De klank van de Kawai K-200 is helder en sprankelend, met een prachtige diepte in het geluid.

Massieve zangbodem

De massieve zangbodem van de K-200 is gemaakt van speciaal geselecteerd vurenhout. De zangbodem en de ribben zijn namelijk de belangrijkste componenten van een akoestische piano wanneer het op klankproductie aankomt. Zowel het gebruik van het materiaal als de manier waarop de piano gebouwd wordt, hebben grote invloed op het klankvolume en de toonkwaliteit. Het vurenhout en de nauwkeurige constructie van de zangbodem zorgen voor de warme ronde klank van de Kawai K-200 piano.

Millennium III mechaniek met ABS Carbon

Het Millennium mechaniek is al jarenlang onderdeel van de Kawai vleugels. Ondertussen is het mechaniek ook overgenomen in de piano's, waaronder de kleine K-200. Het bijzondere aan dit mechaniek is de naadloze integratie van ABS-carbon onderdelen met houten onderdelen. Een mechaniek wordt traditioneel gezien enkel van hout gemaakt, maar Kawai zag ruimte voor innovatie. Het resultaat is een stabiel, precies en zeer duurzaam mechaniek, wat minder snel ontstemt. Carbon gaat namelijk niet werken (uitzetten en krimpen) onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur, zoals hout dat doet. Ook is het mechaniek lichter waardoor het mechaniek 16% sneller is dan een volledig houten mechaniek in een piano. U zult dus ook kunnen merken dat de piano een lichte aanslag heeft.

K-serie van Kawai

De K-200 maakt deel uit van de K-serie buffetpiano's van Kawai. Binnen deze serie kunt u piano's van diverse hoogtes vinden variërend van 114 tot 134 cm. Hierbij geldt natuurlijk de algemene vuistregel: 'Hoe hoger de piano, hoe voller en dieper het geluid.’ Daarnaast heeft Kawai twee verschillende designs ontworpen voor de K-serie. Naast piano's met eenzelfde uiterlijk als de K-200, een klassieke buffetpiano, heeft Kawai ook piano's ontworpen met een uiterlijk dat aan een concertvleugel doet denken door de geïntegreerde lessenaar. Al met al een prachtige serie piano's. Wij geven u in de winkel te Wezep graag een demonstratie en meer informatie. Uiteraard kunt u ook zelf deze piano's van Kawai uitproberen. 

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 200,0 kg
Diepte 57,0 cm
Breedte 149,0 cm
Hoogte 114,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Kawai
Garantie 10 jaar
Kleur wit hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Kawai
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Beslag messing
Artikelcode P040271