Beide showrooms zijn ook op Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) geopend!


Sauter Carus 112 (Korg KS-30) PE messing silent piano

Het Duitse topmerk Sauter is een van de oudste en grootste Duitse pianofabrikanten, en daarbij ook een merk dat al vanaf het ontstaan tot op heden in handen is van de familie Sauter. Met recht een familiebedrijf! Sauter is nog het enige Duitse pianomerk wat tot op de dag van vandaag 100% in Duitsland wordt gemaakt. Larry Fine die in de Verenigde Staten de bekendste pianokenner is, geeft Sauter zelfs een plaats naast 's werelds bekendste merken Bösendorfer, Steinway & Sons en Fazioli. De Sauter Carus 112 beschikt over een Korg KS-30 silent systeem. Hierdoor kunt u dag en nacht ongestoord piano spelen zonder dat uw hinder ondervindt van uw omgeving. 

De prijs van de piano is aantrekkelijk en de klank en kwaliteit duurzaam. Deze Sauter-piano heeft groot onderhoud gehad en staat garant voor jarenlang speelplezier. Kom naar de showroom en ervaar deze Sauter Carus 112 zelf.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 7.995,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Ja, opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Niet opgesteld Thuisbezorging

> Meer informatie

sauter

Sauter

Het Duitse topmerk Sauter is een van de oudste Duitse pianofabrikanten, dat vanaf het begin tot op heden in handen is van de familie Sauter. Johan Grimm die met zijn adoptiezoon Carl Sauter in Spaichingen een werkplaats begon in 1819, bouwde het bedrijf uit tot een volledig productiebedrijf. Inmiddels zijn we al 5 generaties verder en heeft iedere Sauter iets bijzonders toegevoegd aan het bedrijf.

Johann Sauter, de 2e generatie, was een ingenieur in hart en nieren en ging de hele wereld over op zoek naar nieuwe ideeën om hun piano’s verder te verbeteren. Zijn zoon Carl Sauter II heeft op zijn beurt het hele productieproces gemoderniseerd. De 3e generatie, Hans Sauter, was een verkooptalent en slaagde erin om Sauter's piano aanbod mondiaal aan de man te brengen. In de jaren 60 toen de 4de generatie aan de beurt was, genoot de Sauter een uitstekende reputatie bij professionele pianiste en het amateurpubliek. Carl Sauter III ontwikkelde het beroemde Sauter R2 mechaniek en versnelde de repetitie (snelheid van de toets) van de bestaande mechanieken om dichter in de buurt te komen van de repetitie van een vleugel. 

Lees meer over het merk Sauter

Meer Informatie

Klank en speelaard

Een piano met een heerlijk heldere volle klank (rijk aan boventonen) met diepe bassen. Dat mag van deze Sauter piano zeker gezegd worden, ondanks zijn relatief geringe hoogte van 112 cm. Sauter haalt zoveel toon uit een relatief kleine piano door hun unieke convex gevormde zangbodem waar extra spanning op staat.

Sauter-kwaliteit

Dat een Sauter-piano van grote kwaliteit is moge duidelijk zijn. Er wordt buitengewone aandacht besteedt aan de bouw van de instrumenten. Allerlei onderdelen zoals de kamdruk, kamstiften en de kam zelf zorgen voor een optimale transitie van de trillingen van de hoogwaardige snaren naar de zangbodem. De zangbodem heeft een speciale kromming waardoor de Sauter in vergelijking met de doorsnee piano extra veel klank genereert. De nauwkeurige afstemming van al deze onderdelen, samen met de honderden onderdelen uit het mechaniek bepalen het speciale geluid dat uit de Sauter-piano komt. Een geluid dat voortkomt uit ervaring en vakmanschap en dat u zelf kunt komen beluisteren in de showroom.

Meer over de bijzondere kwaliteit van Sauter-piano’s leest u hier!

Korg KS-30 silent systeem

De Sauter Carus 112 beschikt over een Korg KS-30 silent systeem. Hiermee bespeeld u uw instrument dag en nacht zonder dat uw gestoord wordt door andere geluiden in uw omgeving.

Onderhoud tweedehands piano

Deze tweedehands piano Sauter Carus 112 is in onze werkplaats geweest voor onderhoud. De pianotechnici zorgen ervoor dat de piano weer optimaal speelt voor u als pianist. Welk onderhoud hebben zij aan deze piano verricht?

  • De asjes en de stiften die de toetsen geleiden zijn geolied. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • Het meubel, het mechaniek en de bodem van de speeltafel zijn gereinigd.
  • Het klavier is ook gereinigd en gepolijst. De toetsen van het klavier zijn van aanslag ontdaan tot bevordering van hygiëne en het speelgevoel!
  • Het klavier en mechaniek zijn compleet afgeregeld, wat inhoudt dat honderden kleine onderdeeltjes op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor wordt de speelaard geoptimaliseerd en spelen de toetsen weer gelijkmatig, wat prettig voelt voor de pianist. 
  • Wij hebben de hamerkoppen geïntoneerd. Dit is een proces waar veel ervaring voor nodig is en tijd kost. Het intoneren houdt in dat wij ervoor zorgen dat elke toon even hard klinkt bij dezelfde aanslag kracht. Zo krijgt u een gelijkmatige klank wat natuurlijk noodzakelijk is om uw gevoel optimaal te vertalen naar muziek.
  • Tot slot is deze tweedehands piano gestemd, zodat elke toon zuiver klinkt.

Persoonlijk advies

Wilt u graag meer informatie over de Sauter Carus 112 tweedehands piano en wilt u graag persoonlijk advies over welk instrument het best bij u past? U plant hier uw afspraak in met een van onze specialisten voor een moment dat u uitkomt.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum nee
Bouwjaar 1996
Diepte 59,0 cm
Breedte 145,5 cm
Hoogte 112,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in Wezep ja
Merk Sauter
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 2
Toetsbeleg acryl
Bevat silentsysteem ja
Inbouw silentsysteem mogelijk nee
Schoothoogte 62,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P044824-105003