Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten

August Förster 114 piano (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp August Förster 114 piano (tweedehands)

De August Förster 114 piano (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de August Förster 114 B messing piano

Andere producten van August Förster

Lees meer over de August Förster 114 piano (tweedehands)

Deze August Förster mag dan wat compacter van formaat zijn, maar zijn klank lijdt daar zeker niet onder. De piano heeft een volle warme klank met een diepe bas. Dit is ook in lijn met de Duitse afkomst van het merk August Förster; Duitse piano's staan bekend om de warme volle klank die ook wel als romantisch wordt beschreven. Door de grote beurt die wij deze piano hebben gegeven in onze werkplaats gaat die weer tientallen jaren mee zonder groot onderhoud. Een goede lange termijn investering voor een mooi meubel en veel pianoplezier!

Uitstekende beginnerspiano

Het compacte formaat en de lage prijs van deze piano maken deze piano heel geschikt voor de beginnende pianist om zich op te ontwikkelen tot een gevorderde pianist. Weet je echter nog niet helemaal zeker of je al echt een piano wil aanschaffen, dan heb je ook de mogelijkheid om deze piano eerst te huren voor €30 per maand. Als je dan besluit om de piano toch te kopen, wordt het huurbedrag in mindering gebracht. 

Digitale of akoestische piano?

Als je nog beginnende pianist bent is de kans groot dat je ook een digitale piano overweegt. Dit kan nog een lastige keuze zijn, omdat er aardig wat factoren aan verbonden zijn. Zo is het natuurlijk een voordeel dat je op een digitale piano met hoofdtelefoon ongestoord kunt oefenen en dat een digitale piano nauwelijks onderhoud behoeft. Waarom zou je dan nog een akoestische piano kiezen? De digitale piano's van tegenwoordig hebben weliswaar verbluffend goede technieken, maar zullen toch nooit het gevoel of de klank van een echte akoestische piano na kunnen bootsen. Juist het gevoel van een piano is erg belangrijk bij het leren pianospelen, dynamisch (hard en zacht) spelen kun je het best leren op een echte akoestische piano. Ook het geluid van een akoestische piano blijft altijd veel mooier. De kast en de snaren van een akoestische piano resoneren (trillen) bijvoorbeeld mee met het geluid wat de piano produceert en dit zorgt voor een prachtig vol en gelaagd geluid wat niet te vergelijken is met een digitale piano. Daarnaast zijn digitale piano's minder waardevast dan akoestische piano's en gaan digitale piano's minder lang mee.

De geschiedenis van August Förster

Opvallend is dat veel pianobouwers als meubelmaker zijn begonnen, zo ook Friedrich August Förster.  Na ervaring te hebben opgedaan bij pianobouwers in Löbau bouwde Friedrich zijn eerste piano in 1859 eveneens te Löbau. Het bedrijf kwam pas echt tot bloei toen Gerhard Förster en Manfred Förster het stokje overnamen. De briljante Gerhard was erg actief op het gebied van piano-innovatie en onder zijn aanvoering werden in de jaren '20 en '30 prachtige instrumenten gebouwd. Ook was hij de uitvinder van de Kwarttoonvleugel (instrument waarbij het kleinste interval niet een halve noot is zoals normaal, maar een kwarttoon) en het electrochord (voorloper van de digitale piano).

Na de tweede wereldoorlog werd de merknaam Förster ook gebruikt voor instrumenten van het Tsjechische concern Petrof. Vanaf het begin van deze eeuw komen de August Förster instrumenten uitsluitend nog uit Duitsland. Bekende artiesten die op een August Förster speelde waren: Puccini (componeerde zijn meeste opera's op een piano van August Förster), Richard Strauss en Sergei Prokofiev. In de film "The Pianist" speelde een piano van Förster ook een rol.

 

4.7/51918
1895.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek