Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten
Beleef dit product
Bekijk video’s

August Förster 132 B messing piano (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp August Förster 132 B messing piano (tweedehands)

De August Förster 132 B messing piano (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de August Förster 132 PE messing piano

Andere producten van August Förster

Lees meer over de August Förster 132 B messing piano (tweedehands)

Een piano van topkwaliteit

Dat oprichter August Förster ooit als meubelmaker is begonnen, is altijd zichtbaar gebleven door de mooi vormgegeven en soms zelfs excentrieke pianomeubels. Ook deze August Förster 132 heeft een fraai klassiek ontwerp met prachtige houtsnijwerken. In 1900 is naast de Duitse fabriek in Löbau een nieuwe en modernere fabriek geopend in Georgewalde. Daar is deze piano dan ook gefabriceerd. Niet te verwarren met het August Förster dat veel later in het Tsjechisch Jirikov werd gemaakt. Een voorbeeld van deze kwaliteit is de aanwezigheid van agrafen over het hele bereik. Deze zorgen voor een nauwkeuriger drukpunt op de snaren en zijn meestal alleen bij vleugels te vinden. We kunnen u in de winkel uitleggen wat dit exact inhoudt.

Warm karakter

De warme en volle klank van deze August Förster piano is typerend voor het bekende topmerk. Door de hoogte van de piano worden mooie bastonen gegenereerd. Gecombineerd met een lichte speelaard zal de intieme klank de meeste pianisten zeker bekoren.

Deels gereviseerd

De staat van dit instrument is uitstekend, omdat de piano grotendeels gereviseerd is. De piano heeft nieuwe, originele Renner hamerkoppen en daarnaast zijn o.a. het dempvilt en de treklintjes vervangen. De stempennen zijn ook vernieuwd. De revisie heeft ongeveer 10 jaar geleden plaats gehad (ook door Oostendorp gereviseerd).

Vervolgens is het hele mechaniek opnieuw afgeregeld en geïntoneerd. De zwart hoogglans lak is in keurige staat. Dit zegt wel wat over hoe er met dit instrument is omgegaan. De lak is polyurethaan, dat houdt in dat het de uitstraling heeft van politoer. Politoer is het zwart hoogglans waarmee vroeger de piano's werden afgewerkt.

Ruim assortiment

Deze gereviseerde August Förster piano speelt als nieuw, terwijl het oud-Duitse karakter behouden blijft. U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan onze showroom, waar u dit waardevolle instrument zelf kunt ervaren. Ook kunt u hier de piano vergelijken met andere piano's die speelklaar opgesteld staan.

4.7/51918
5995.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek