Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten

Feurich 129 B messing piano (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp Feurich 129 B messing piano (tweedehands)

De Feurich 129 B messing piano (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de Feurich 129 PGRY messing piano

Andere producten van Feurich

Lees meer over de Feurich 129 B messing piano (tweedehands)

Deze prachtige piano van het Duitse topmerk Feurich ademt heden en verleden. Dit antieke instrument heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar en kan nu aan een tweede leven beginnen. Van binnen is de piano volledig gereviseerd en van buiten opnieuw gelakt in een unieke, luxe antraciete kleur. Een instrument, dat weer helemaal in ere hersteld is en dat de komende dertig jaar vrij is van groot onderhoud.

Feurich - een innoverend en succesvol bedrijf

Officieel begint de geschiedenis van dit bedrijf in het jaar 1851, waarin Julius Gustav Feurich onder zijn eigen naam piano’s en vleugels begon te bouwen. Zijn vader en grootvader waren echter ook al piano- en klavecimbelbouwers, dus in feite begon de aanloop al in de achttiende eeuw. Door deze jarenlange ervaring presteerde het bedrijf om als eerste Duitse fabriek een piano met een zogenaamde ‘onderdemper’ op de markt te brengen. Het bedrijf maakte een flinke groei door en kon daardoor in 1911 een tweede fabriek openen, waarna er zo’n 1000 piano’s en 600 vleugels per jaar gebouwd konden worden.

Handgemaakt

Deze Feurich 129 piano is slechts een jaar later gebouwd en het oud-Duitse karakter is absoluut niet weg te denken. Destijds werd dit instrument volledig met de hand vervaardigd en steekt kwalitatief met kop en schouders uit boven moderne piano’s, die (vaak) geheel machinaal zijn geproduceerd.

Volledig gereviseerd

Na meer dan een eeuw dienst gedaan te hebben, is de piano volledig gereviseerd. Met een nieuwe berekening is de complete besnaring vervangen, evenals alle hamerkoppen, dempers en diverse andere onderdelen. De zangbodem is geschuurd en opnieuw gelakt en het klavier is grondig gereinigd en gepolijst. Hierdoor speelt de piano als nieuw en is de klank over het hele bereik weer gelijkmatig in balans.

Make-over

De klankkast is met 129 cm hoog genoeg om de pianoklank mooi tot ontwikkeling te laten komen, zonder dat het meubel in de ruimte pompeus overkomt. Daarbij heeft het meubel een make-over ondergaan en niet zo maar een. Wij hebben de piano namelijk in een warm antraciete hoogglans afwerking over laten spuiten. Deze afwerking combineert schitterend bij het messing beslag en consoles in Queen Ann stijl.

In topconditie

Kortom, een instrument dat in topconditie verkeert en waarvan er geen tweede is. U bent van harte uitgenodigd om in onze showroom deze unieke Feurich piano te bespelen en te genieten van dit authentieke instrument.

4.7/51918
6350.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek