Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten
Beleef dit product
Bekijk video’s

Gerhard Adam 139 B messing piano (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp Gerhard Adam 139 B messing piano (tweedehands)

De Gerhard Adam 139 B messing piano (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de Gerhard Adam 139 B messing piano

Lees meer over de Gerhard Adam 139 B messing piano (tweedehands)

Als u op zoek bent naar een authentiek instrument met zekerheid voor de toekomst, dan zou deze Gerhard Adam piano een zeer geschikte keuze kunnen zijn.

Van binnen en buiten in uitstekende staat

Het gaat hier om een exemplaar van maar liefst 95 jaar oud, waaraan veel technische onderdelen recent vervangen zijn en waarbij het ivoren klavier in bijzonder goede conditie is. Daarnaast hebben wij het meubel een mooie matzwarte afwerking gegeven, waardoor deze piano ook anno 2017 zeker niet zal misstaan in uw interieur.

Eeuwen geschiedenis

Om precies te zijn, is deze piano in 1922 gebouwd in het Duitse plaatsje Wesel, vlakbij de grens met Nederland. Men gebruikte toen nog ivoor als toetsbeleg en een kasthoogte zo’n 140 cm was eerder regel dan uitzondering. Overigens was het bedrijf van de heer Adam toen al bijna een eeuw oud en had hij in het verleden al diverse prijzen gewonnen.

Technisch in topconditie

De piano had door de hoge kast al een warme klankkleur. Doordat de complete besnaring recent vervangen is, is die klank nog dieper geworden. De nieuwe hamerkoppen met noten kern dragen hier ook aan bij. Voor betere stemvastheid zijn de stempennen vervangen en de nieuwe dempers zorgen voor meer precisie tijdens het spelen. Van de mechanische onderdelen zijn het hakjesleer en de treklintjes de meest kwetsbare en daarom hebben wij die ook vervangen. Tot slot zijn de toetsen aangepakt door middel van het vernieuwen van de invoering en het polijsten van het ivoren toetsenbeleg.

Kortom, de piano is als nieuw en staat speelklaar opgesteld in onze showroom. 

4.7/51918
3750.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek