Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten
Beleef dit product
Bekijk video’s

Irmler Art Design CARLO PE chroom piano (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp Irmler Art Design CARLO PE chroom piano (tweedehands)

De Irmler Art Design CARLO PE chroom piano (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de Irmler Art Design CARLO PE chroom piano

Lees meer over de Irmler Art Design CARLO PE chroom piano (tweedehands)

Een bijna nieuwe Irmler design piano voor slechts tweederde van de nieuwprijs inclusief 10 jaar garantie.

Ontworpen door Blüthner

De naam verraadt al dat de Irmler Art Design CARLO piano een bijzonder instrument is om te zien. Daarnaast is het een kwalitatief instrument, dat ontworpen is door niemand minder dan het Duitse topmerk Blüthner.

Strak en speels design

De contouren van het meubel zijn strak en hoekig vormgegeven, terwijl in het bovenraam de hoeken zijn afgerond. Dit geeft het meubel een speelse touch. Ook is de piano smaakvol versierd met diverse chroom details, wat een prettig evenwicht schept met de diep zwarte hoogglans lak. Al met al een schitterend meubel, dat moeiteloos geïntegreerd kan worden in een modern interieur.

Ideale klank voor een harde vloer

Meestal wordt een instrument als dit op een harde vloer geplaatst en dan is een wat rondere klank geen overbodige luxe. De ontwerpers van deze piano hebben dit gelukkig ingezien, want over het hele bereik heeft de Irmler een ronde toon, die iets ingetogen is. Dit is mede te danken aan de kasthoogte van 125 cm. Hierdoor kan de pianoklank de ruimte vullen, zonder overheersend te worden.

Bijna 200 jaar geschiedenis

Het merk Irmler is afkomstig uit de Duitse stad Leipzig en is al in 1818 door Johann Christian Gottlieb Irmler opgericht. Zijn bedrijf zat al snel in de lift en de fabriek moest na enkele jaren al uitgebreid worden. In 1842 bedacht Johann een nieuw mechaniek, waarmee snellere repetitie mogelijk was en men betere controle over het instrument kreeg. In de periode daarna werd Irmler meermaals beloond door o.a. de toenmalige koning van Saksen.

Helaas keerde in 1943 het tij. De Irmler fabriek werd samen met een aantal andere pianofabrieken door bombardementen met de grond gelijk gemaakt. Na de Tweede Wereldoorlog werd de draad wel weer opgepakt, maar onder het communistische bewind was dit verre van gemakkelijk. Tien jaar later werd de productie gestaakt, totdat het bekende Duitse merk Blüthner in 1999 weer nieuw leven blies in het bedrijf. Sindsdien is het hoofdkantoor weer in Leipzig gevestigd, waar het zo’n 170 jaar eerder begon.

Nu in de showroom

De Irmler Art Design CARLO is een design piano van uitstekende kwaliteit. Breng een bezoek aan onze showroom, waar deze piano speelklaar staat opgesteld.

4.7/51918
4995.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek