Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten
Beleef dit product
Bekijk video’s

Neugebauer 137 piano (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp Neugebauer 137 piano (tweedehands)

De Neugebauer 137 piano (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de Neugebauer 137 PE messing piano

Lees meer over de Neugebauer 137 piano (tweedehands)

Een prachtige antieke piano van de uit Berlijn afkomstige fabrikant Neugebauer. Een uniek meubel om te zien en door een complete revisie zowel technisch als qua uiterlijk in nieuwstaat.

Lieflijke klank

De hoogte van de klankkast is met maar liefst 137 cm bovengemiddeld te noemen. Hierdoor krijgt de klank van het instrument extra diepte. De discant klinkt rond, lieflijk en heeft een prettig helder randje. In het bovenraam zijn meerdere versieringen verwerkt, die het robuuste meubel extra karakter geven.

Volledige revisie

Deze piano heeft een complete revisie ondergaan. De besnaring is volledig vernieuwd en ook het mechaniek heeft een grondige revisie ondergaan. Bovendien heeft het meubel een gloednieuwe zwart hoogglans laklaag gekregen. Dankzij deze revisie kan deze Neugebauer piano weer 40 tot 60 jaar bespeeld worden zonder noodzakelijk groot onderhoud, mits uiteraard het kleine onderhoud goed wordt bijgehouden. 

Klein maar fijn

In de tijd dat de piano-industrie volop bloeide - grofweg een eeuw geleden - was Duitsland het land bij uitstek waar deze instrumenten werden geproduceerd. Naast de grote, nu nog steeds beroemde merken, deden vele kleine bedrijven hun best om ook een graantje mee te pikken. Hoewel deze bedrijven in veel minder instrumenten per jaar produceerden, werden er hoge kwaliteitseisen gesteld. Pianobouwer C. Neugebauer zal ongetwijfeld last hebben gehad van zijn concullega Bechstein, die net als hij in Berlijn gevestigd was. Toch weerhield het hem er niet van om mooie en kwalitatieve piano’s te vervaardigen. Althans, tot 1903, toen de fabriek werd overgenomen door de firma Bell & Co.

Ruim aanbod

Dit unieke instrument staat speelklaar in onze showroom opgesteld. Daarnaast hebben wij nog enkele andere piano’s in ons assortiment, die in nieuwstaat gebracht zijn. Bent u op zoek naar een kwalitatief instrument met karakter en geschiedenis? U bent van harte welkom om deze mooie instrumenten zelf te bewonderen en te bespelen.

4.7/51918
6495.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek