Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten

Schimmel 112 piano (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp Schimmel 112 piano (tweedehands)

De Schimmel 112 piano (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de Schimmel 112 piano

Lees meer over de Schimmel 112 piano (tweedehands)

De Schimmel piano kenmerkt zich door een enorme rijkdom aan klank. De harmonische kracht die de bekende Duitse pianomerken kenmerkt is zeker terug te horen in deze Schimmel 112 piano. De bastonen van de piano zijn diep en warm wat voor een mooi vol geluid zorgt. Zelfs met beperkte hoogte van 112 cm is de klank voller dan bij de meeste piano’s hoger dan 120 cm. Door de typische speelaard van de Schimmel piano’s kan de pianist de dynamiek tot in detail beheersen. De speelaard van de piano is gemiddeld tot licht, wat betekent dat het bespelen van de toetsen licht aanvoelt aan de vingers. Op alle fronten bezit dit exemplaar de rijkdom die een topmerk piano hoort te hebben.

Het merk Schimmel in vogelvlucht

Vanaf de oprichting in 1885 heeft Schimmel altijd getracht hun piano’s en vleugels te verbeteren. Met de Deutsche Gründlichkeit als sterke basis is elke Schimmel piano in essentie gemaakt om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren voor haar prijs. Klank-technisch loopt het bedrijf ook al vele jaren voorop. In de bloeitijd van eind jaren ‘70, waarin dit exemplaar ook gebouwd is, bouwde Schimmel bijna 175.000 instrumenten per jaar. In de 21ste eeuw kenmerkt Schimmel zich door baanbrekend onderzoek te verrichten op het gebied van akoestische eigenschappen van de piano. Met hulp van de plaatselijke universiteit werden via computerberekeningen nieuwe inzichten geworven voor het bouwen van nieuwe modellen piano’s en vleugels.

Huurmogelijkheid

Het donker eiken uiterlijk van de Schimmel 112 zorgt ervoor dat de prijs van de piano relatief laag ligt en je dus een piano van een topmerk kunt aanschaffen voor een bijzonder goede prijs. Weet je echter nog niet helemaal zeker of je over wil gaan tot aankoop van een piano of weet je nog niet zeker of dit helemaal de piano voor jou is, dan kun je ook het huren van deze piano overwegen. Deze Schimmel piano kun je huren voor €50,- per maand, en als je na een huurperiode toch besluit tot aankoop wordt het huurbedrag in mindering gebracht.

Digitale of akoestische piano?

Als je nog beginnende pianist bent is de kans groot dat je ook een digitale piano overweegt. Dit kan nog een lastige keuze zijn, omdat er aardig wat factoren aan verbonden zijn. Zo is het natuurlijk een voordeel dat je op een digitale piano met hoofdtelefoon ongestoord kunt oefenen en dat een digitale piano nauwelijks onderhoud behoeft. Waarom zou je dan nog een akoestische piano kiezen? De digitale piano's van tegenwoordig hebben weliswaar verbluffend goede technieken, maar zullen toch nooit het gevoel of de klank van een echte akoestische piano na kunnen bootsen. Juist het gevoel van een piano is erg belangrijk bij het leren pianospelen, dynamisch (hard en zacht) spelen kun je het best leren op een echte akoestische piano. Ook het geluid van een akoestische piano blijft altijd veel mooier. De kast en de snaren van een akoestische piano resoneren (trillen) bijvoorbeeld mee met het geluid wat de piano produceert en dit zorgt voor een prachtig vol en gelaagd geluid wat niet te vergelijken is met een digitale piano. Daarnaast zijn digitale piano's minder waardevast dan akoestische piano's en gaan digitale piano's minder lang mee.

 

4.7/51918
2895.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek