Yamaha YU3S PE messing silent piano

Deze tweedehands Yamaha YUS3 is een combinatie van kwalitatieve klanken in een solide kast. De snaren en hamers zijn van hetzelfde kaliber als die van Yamaha’s top-of-the-bill SU7. In tegenstelling tot andere modellen heeft de YUS3 een sostenuto pedaal en een grotere kast, waardoor u van een voller geluid geniet. En met een druk op de knop schakelt u over op het silent systeem en speelt u even helemaal alleen. 

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 7.450,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 120,00 per maand
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

beleef
Yamaha YU3S PE messing silent piano
Bekijk de video

Meer Informatie

Deze tweedehands piano is de Yamaha YUS3. De piano is een combinatie van kwalitatieve klanken in een solide kast. De YUS3 Yamaha piano heeft een mooie en indrukwekkende klank, mede dankzij de concert-hoogte van 131 cm van de piano. De tonen van de YUS3 zijn rijk aan details en geven u de ruimte om uw eigen klank te ontwikkelen. De diepe bas en heldere discant geven uw spel kracht en nuance. Yamaha is geschikt voor zeer uiteenlopende muziekstijlen dankzij de ruimte die de klank u geeft, vandaar ook de voorliefde voor Yamaha van conservatoria en veel muzikanten.

Omdat deze Yamaha YUS3 een silent piano is, kunt u op elk gewenst moment overschakelen naar de silent modus. Zo kunt u op ieder tijdstip pianospelen.

Onderhoud tweedehands Yamaha

Om de kwaliteit van de klank te behouden en bevorderen gaat elke tweedehands piano die bij Oostendorp Muziek binnenkomt eerst naar onze werkplaats. Onze pianotechnici geven de piano onderhoud, wat ook de duurzaamheid en speelbaarheid van de piano bevordert. Dit heeft als resultaat dat deze tweedehands Yamaha YUS3 voor u als pianist weer optimaal speelt.

Welk onderhoud is er gepleegd?

  • De asjes en de stiften die de toetsen geleiden zijn geolied. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • Het meubel, mechaniek en de bodem van de speeltafel zijn gereinigd. Het klavier is ook gereinigd en gepolijst. De toetsen van het klavier zijn van aanslag ontdaan tot bevordering van hygiëne en het speelgevoel!
  • Het klavier en mechaniek zijn compleet afgeregeld, waarbij ook een nieuwe moderator is geplaatst. Het afregelen houdt in dat honderden kleine onderdeeltjes op elkaar zijn afgestemd, zodat de speelaard geoptimaliseerd wordt en de toetsen weer gelijkmatig spelen, wat prettig voelt voor de pianist.
  • Tot slot is deze tweedehands piano gestemd en geïntoneerd, zodat elke toon zuiver klinkt (door het stemmen) en  hetzelfde klankvolume heeft.

U krijgt bij aanschaf 10 jaar garantie op deze tweedehands Yamaha piano.

Persoonlijk adviesgesprek

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een piano? En hoe weet u of deze piano past bij u en uw woonomgeving? Onze pianospecialist geeft u persoonlijk advies. U krijgt heldere informatie en kunt verschillende modellen spelen. Wanneer winkelbezoek niet mogelijk is kunt u online meebeleven. U plant hier uw bezoek.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 1998
Diepte 54,5 cm
Breedte 153,0 cm
Hoogte 131,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Schoothoogte 65,5 cm
Beslag messing
Artikelcode P040285-5585131