Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten
Beleef dit product
Bekijk video’s

Yamaha YUA PE messing piano (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp Yamaha YUA PE messing piano (tweedehands)

De Yamaha YUA PE messing piano (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de Yamaha YUA PE messing piano

Andere producten van Yamaha

Lees meer over de Yamaha YUA PE messing piano (tweedehands)

Exclusieve serie

Halverwege de jaren ‘70 begon Yamaha met het produceren van een exclusieve serie piano’s. Dit resulteerde in de UX en YU serie, die gebaseerd waren op de reeds bestaande en succesvolle U serie.  Deze modellen wijken af in het gebruik van nog betere materialen en het toepassen van onderdelen, die normaal gesproken alleen bij vleugels zichtbaar zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de agraffen op foto 7, die voor een preciezere druk zorgen ten opzichte van de gebruikelijke druklijsten.

X-vormig rast

Verder zijn de zangbodem en het mechaniek verbeterd. Ook is er speciaal voor deze serie een nieuw X-vormig rast ontworpen (zie foto 8). Dit maakt de kast extra stevig en stijf, waardoor de piano minder snel zal ontstemmen bij schommelingen in de luchtvochtigheid. Ook worden deze piano’s door Yamaha’s beste pianotechnici met de hand vervaardigd, waardoor deze instrumenten tot de toplijn van Yamaha behoren.

Gebaseerd op de Yamaha U3

De Yamaha YUA werd gebouwd van 1978 tot 1982 en is qua formaat vergelijkbaar met een Yamaha U3 model. Dit exemplaar heeft een bijzonder warme klank en het mechaniek speelt vederlicht. Naast bovenstaande technische verbeteringen is het meubel van de YUA veel luxer uitgevoerd. De lessenaar heeft dezelfde breedte als die van een vleugel, waardoor u extra veel bladmuziek naast elkaar kunt zetten. Daarnaast is de lessenaar boven de klavierklep bevestigd in plaats van erop, waardoor u bij een gesloten klep uw bladmuziek kunt laten staan. Ook komt de pianoklank van achter de lessenaar u tegemoet door de drie openingen in het bovenraam (zie foto 3).

Sostenuto pedaal

Een unieke functie van de Yamaha YUA is het sostenuto pedaal. Dit pedaal, dat normaliter een studiepedaal is, zorgt ervoor dat alleen de dempers van de bassnaren af gaan. Wanneer er bij het indrukken van dit pedaal in het middenregister wordt gespeeld, klinken de boventonen in de bassnaren door. Op deze manier kunnen korte en lange klanken tegelijk worden gespeeld, wat het pianospel zeer verrijkt. Wanneer een vleugel met drie pedalen is uitgerust, kan met het middelste pedaal vergelijkbare klanken worden gecreëerd. Overigens heeft de Yamaha YUA alsnog een moderator, dat met een hendel bediend kan worden, zodat u toch op zacht volume kunt spelen.

In zeer goede conditie

Zowel in technisch opzicht als wat uiterlijk betreft is dit exemplaar in zeer goede conditie. De komende decennia zult u met veel plezier op deze piano kunnen spelen zonder dat groot onderhoud noodzakelijk zal zijn. Omdat er van deze modellen veel minder geproduceerd zijn dan de standaard U piano’s, is de kans behoorlijk klein dat u een exemplaar van deze kwaliteit treft voor een dergelijke prijs. 

4.7/51918
5495.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek