Yamaha YUS3SG PE messing silent piano

Deze tweedehands piano is de Yamaha YUS3SG.

  • Een kwalitatieve silent piano
  • Vol geluid en expressief
  • Vrij van groot onderhoud op korte termijn + 10 jaar garantie

U kunt de YUS3SG zelf ervaren in onze showroom.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 10.995,00
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Accessoires
beleef
Yamaha YUS3SG PE messing silent piano
Bekijk de video

Meer Informatie

De Yamaha YUS3SG

Deze tweedehands silent piano is de Yamaha YUS3SG. Yamaha YUS3 is een combinatie van kwalitatieve klanken in een solide kast. Deze YUS3 Yamaha silent piano heeft een mooie en indrukwekkende klank, mede dankzij de concert-hoogte van 131 cm. De tonen van de YUS3 zijn rijk aan details en geven u de ruimte om uw eigen klank te ontwikkelen. De diepe bas en heldere discant geven uw spel kracht en nuance. De extra lange toets van deze Yamaha piano geeft u extra mogelijkheden om de expressie van deze mooie piano nog beter tot zijn recht te laten komen. Yamaha is geschikt voor zeer uiteenlopende muziekstijlen dankzij de ruimte die de klank u geeft, vandaar ook de voorliefde voor Yamaha van conservatoria en veel muzikanten. 

De snaren en hamers zijn van hetzelfde kaliber als die van Yamaha’s top-of-the-bill SU7. De YUS3 heeft een grotere kast dan de YUS1, waardoor u van een voller geluid geniet. 

Daarnaast heeft deze YUS3SG een silent systeem waarmee u gemakkelijk schakelt tussen akoestisch en digitaal spelen. Net als bij een doorgaans silent systeem kunt u kiezen uit klanken van andere instrumenten. Daarbovenop kunt u met de YUS3SG deze additionele klanken met elkaar mengen en met het eigen pianogeluid van de YUS3! Kom deze bijzondere silent piano zelf ervaren in onze showroom. 

Onderhoud aan deze tweedehands Yamaha

Elke tweedehands piano die bij ons binnenkomt gaat eerst naar de werkplaats voor onderhoud. Dit komt de duurzaamheid en klank ten goede en optimaliseert het speelplezier voor u als pianist. 

Welk onderhoud heeft deze Yamaha piano gehad?

  • De asjes en de stiften die de toetsen geleiden zijn geolied. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • De speelbodem en het mechaniek zijn schoongemaakt. 
  • Het mechaniek en klavier zijn compleet afgeregeld. Dit houdt in dat honderden kleine onderdeeltjes op elkaar zijn afgestemd, zodat de speelaard geoptimaliseerd wordt en de toetsen weer gelijkmatig spelen, wat prettig voelt voor de pianist.
  • Het meubel en klavier zijn gepolijst en gereinigd. De toetsen van het klavier worden van aanslag ontdaan. Het toetsbeleg wordt gepolijst voor een mooi en gaaf oppervlakte, tot bevordering van het speelgevoel!
  • Tot slot is deze tweedehands Yamaha silent piano gestemd.

U krijgt met deze tweedehands Yamaha YUS3SG silent piano een garantie van 10 jaar. 

Ervaar de YUS3SG zelf!

De YUS3SG staat speelklaar opgesteld in onze showroom zodat u het instrument zelf kunt ervaren. Voor een afspraak met een van onze specialisten of meer informatie kunt u ons bereiken op 038 - 376 2954 en via [email protected].

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 2008
Hoogte 131,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Artikelcode P005837-6212995